ex
#Lélek

Együtt dolgozni az ex-baráttal?

2023.07.01.
2 perces olvasási idő

A szakítás nagyon megviseli az embereket és ilyenkor jobb, ha távol tarjuk magunkat a másiktól. De mi van, ha kénytelen vagy vele nap, mint nap együttműködni? Reggeltől estig egymás társaságában nehéz elválasztani az érzelmeket a munkától.

A fájdalmas szakításnak, de csak egy ártalmatlannak tűnő elválásnak is megvannak a mélyen gyökerező problémái. Az együttélés, a közös jövő tervezgetése hirtelen szertefoszlik, és nem marad más, csak a magány és a lassan felgyűlt fájdalom. Ezek eltemetéséhez sok időre és türelemre van szükség és arra, hogy távol legyünk attól, akit egyszer annyira szerettünk.

De mi a helyzet, ha a szomszéd irodában dolgozik? Vagy épp a főnökünk?

Bár egy harmonikus kapcsolatban a munkát távol lehet tartani az érzelmektől, de ha szétrobbant a kapcsolat, és szívet szaggató a szakítás, akkor hogyan tudnád féken tartani az érzelmeidet?

Ilyenkor hatalmas stressz és szomorúság veszi úrrá magát a szívünkön, amely olyan lépésekre kényszerít minket, amit józan fejjel biztos, hogy nem tennénk meg. „A világ összedőlt körülöttem, ezért nincs mit veszítenem.” Ez a legrosszabb hozzáállás, amit választhatsz. Bár a magánéleted kisiklott a megszokott vágányról, a munkádat és munkahelyi kapcsolataidat ne tedd tönkre. A legjobb, ha megpróbálsz rajta túllépni. Találj valami hobbyt, ami lehetőséget ad arra, hogy ismerkedj. Minél többet társalogsz másokkal, annál könnyebb lesz elfelejtened a szörnyű emlékeket.

A titkok elkerülhetetlenek

Bár a volt pároddal már vége van mindennek, munkatársakként még mindig elég sokat érintkeztek. Ha új kapcsolatotok alakul ki, az mindig fájdalmasan fogja érinteni a másikat. Hiszen, ha egy régi exedet látod meg a legújabb barátnőjével, akkor is felvetül benned a kérdés: vajon miben jobb, mint én? Nos, miért lenne ez másként ebben az esetben? Neked is borzalmasan rosszul fog esni, ha más fényképét találod az íróasztalán, de őt is, ha mástól kapod a virágcsokrot.

A problémák akkor fognak kicsúcsosodni, mikor az apró megjegyzések a megbeszélésekre is beszivárognak. Akaratlan piszkálódások súlyos problémákat okozhatnak, mivel automatikusan ellent akartok majd mondani egymásnak. Nincs mit tenni, kommunikálnotok kell. El kell mondanod minden egyes ilyen alkalommal, hogy mennyire rossz neked, hogy már nem vagytok együtt, de szeretnéd, ha ez nem teremtene kettőtök között ellenséges hangulatot. Egy-egy bensőséges beszélgetés napokra rendezheti a viszonyotokat. Később ezek az időszakok egyre hosszabbra nyúlnak, míg meg nem barátkoztok a gondolattal, és el nem fogadjátok egymást barátnak és munkatársnak.

A jelenlegi

Ha közben új barátod lesz, valószínűleg nehezen fogja viselni, hogy állandóan az ex-szel töltöd az időt, mert az elején nem elég a munkaidőben együtt lennetek, hanem a dolgok tisztázásához azon kívül is sok időt kell egymásra fordítanotok. Ezt soha ne titkold el az új barátod előtt, mert akkor egy újabb szakításnak nézhetsz majd elébe. Érthetően mondd el neki, hogy erre van szükséged ahhoz, hogy teljesen lezárd a múltad.

Ha sokszor megsért a volt pasid, mert elváltak útjaitok, akkor se feledd, hogy csak azért van, mert még mindig kötődik hozzád érzelmileg. Légy higgadt és őszinte.

(KamaszPanasz)

Kapcsolódó címkék

ex