Drog, cigi, alkohol, tüdőrák

#Drog, cigi, alkohol #tüdőrák

21 db cikk a témában

#pipa
2010.08.31.

Pipák és a szivarok - Veszélytelenebbek, mint a cigaretta?

A pipázók és a szivarozók többsége tudja és állítja, hogy a dohányzás káros az egészségre. De legtöbbjük mégis fenntartja és elhiteti magával és a környezetével azt a tévhitet, hogy a pipázás vagy a szivarozás valahogy egészségesebb, mint a cigizés. A valóság azonban az, hogy ezek a dohány termékek ugyanazokat a veszélyeket hordozzák magukban, mint a cigi. Sőt, néha még nagyobbakat is.

#dohányzás
2010.08.17.

A dohányzó tinilányok elhízott felnőtté válhatnak

A Te környezetedben is vannak olyan csajok, akik egyik cigiről a másikra gyújtanak, mert azt hiszik, ettől menők lesznek és vékonyak maradnak? Nos, egy új finn kutatás eredmény csalódást kell, hogy okozzon nekik, megcáfolja a karcsúság és cigaretta összefüggéséről szóló tévhiteket.

#dohányzás
2010.07.06.

Tiltólistán a mentolos cigaretta?

Csak az USA-ban az eladott cigarettamennyiség több mint negyedét a mentolos cigaretta teszi ki. Kutatások szerint a mentolos aromával „dúsított” cigaretta hagyományos társainál sokkal csábítóbb a fiatalok számára, ráadásul gyorsabb hozzászokást okoz, és sajnos nehezebb is leszokni a szívásáról.

#dohányzás
2010.06.29.

Focisták, élsportolók - mégis dohányoznak

Gátja lehet-e egy sportoló pályafutásának, ha valamilyen káros szenvedély rabja? Nyilvánvaló, hogy az ő szervezetüket is ugyanúgy károsítja a dohányzás, ennek ellenére szép számmal vannak nem éppen példás életet élő, mégis egykor vagy jelenleg csúcsra jutott sportolók. Gondoljunk csak az aranylabdás, világ-és európabajnok Zinedine Zidane-ra.

#
2010.05.09.

A dohányzás hát- és gerincproblémákhoz vezethet

Az egyre fiatalabb korosztályokat érintő hát- és derékfájás a legkülönbözőbb okok miatt alakulhat ki. A tényezők sora mostantól a dohányzással bővül. A füstölgés ugyanis olyan anyagok kiválasztását indítja be szervezetünkben, amelyek a fájdalomhoz vezethetnek.

#dohányzás
2010.04.30.

Már egy szál cigarettától is függő lehetsz!

Korunk egyik legnagyobb "népbetegsége" a dohányzás. Nagyrészt a férfiakra volt jellemző, de az utóbbi 10 évben a nők is kezdtek felzárkózni ebben a csúnya versenyben. Hiába korlátozzák nyilvános helyen, és hiába nem lehet reklámozni, mégis töretlen a "sikere".