Drog, cigi, alkohol, tüdőrák

#Drog, cigi, alkohol #tüdőrák

21 db cikk a témában

Ezért hízik, aki leteszi a cigarettát
#dohányzás
2021.12.14.

Ezért hízik, aki leteszi a cigarettát

A cigarettázás káros hatásai ellenére sokan éppen amiatt nem szeretnének lemondani a szenvedélyükről, mert attól félnek, hogy a leszokás súlygyarapodást is eredményez. Mi állhat ennek a jelenségnek a hátterében?

Mit tartalmaz a cigaretta?
#cigaretta
2021.11.26.

Mit tartalmaz a cigaretta?

A cigi - a mindenki által ismert nikotinon kívül - még 4000 különböző anyagot tartalmaz, melyek többségükben szintén károsak az emberi szervezetre. Te tudod, mi minden kerül a szervezetedbe, ha cigizel?

#daganat
2020.11.24.

Nem szeretnék rászokni a dohányzásra! - A szakértő tanácsai

Kedves Szakértő! 13 éves lány vagyok. Gondolom a világon a kamaszok fele már kipróbálta a cigarettát, és nagy sikerrel folytatta a cigizést azután is. Ám nekem a családomban elrettentő példák) vannak, ezért másképp látom ezt a dolgot.

#dohányzás
2015.10.14.

Mit kell tudni az e-cigarettáról?

Valószínűleg már sokat hallottál az elektromos cigiről, amit e-cigarettának, vagy e-ciginek is hívnak. Sokan úgy vélik, hogy használata egy egészségesebb módja a dohányzásnak, vagy egy jó módja a leszokásnak. Vajon tényleg alkalmas arra, hogy segítségével letedd a cigit?

#dohányzás
2015.10.13.

Találd meg a kiutat a dohányzásból!

Ha dohányzol, tudod mi a dörgés. Végzel az ebéddel és azonnal kínzó vágyat érzel, hogy rágyújts. Felállsz az asztaltól, és minden, amire éppen vágysz az egy szál cigi. Egyes napszakok, egyes helyszínek vagy akár egyes ételek is képesek arra, hogy egy pillanat alatt felébresszék benned a vágyat, hogy rágyújts!

#dohányzás
2015.10.06.

Hogyan szokhatsz le a dohányzásról?

A leszokás valóban nem megy könnyen, hiszen a nikotin meglehetősen addiktív, súlyos függőséget okozó szer. Megfelelő módszerekkel azonban te is felszámolhatod a nikotin utáni vágyaidat.

#dohány
2011.07.07.

Sokkoló figyelmeztetés a cigisdobozokon - Fotókkal!

2012-től kezdve még hangsúlyosabbá válik a dohányzásellenes kampány, az Amerikai Egyesült Államok illetékes szervezete, az FDA változtatásokat hajt végre a dohánytermékeken látható figyelmeztetések méretében és tartalmában.

#dohány
2011.06.19.

Baktérium van a cigarettában?

A cigi egy masszív „baktériumgyár”, mely számos, baktériumok által okozott betegséget idézhet elő a dohányosok esetében.

#dohányzás
2010.12.25.

Miért dohányoznak a nők?

Míg a férfiak egy plusz inger élménye miatt gyújtanak rá, a nők számára a cigaretta a stressz, az idegesség vagy az elhízás ellen hatásosnak gondolt eszköz.

#dohányzás
2010.11.08.

9 ok, hogy miért nem érdemes rászokni a dohányzásra

El akarod kerülni a dohányzást? Nem akarsz rászokni, de kíváncsi vagy, a többiek vajon miért cigiznek? A dohányzás rendszerint egyfajta lázadásként kezdődik, ám egy életre szóló káros szenvedéllyé alakulhat. Íme 9 tipp, hogyan kerüld el, hogy akaratlanul rászokj a dohányzásra:

#film
2010.10.01.

Dohányzás filmek hatására?

Az elmúlt időszakban a kutatók több felmérést és vizsgálatot is elvégeztek. Szerintük az, ha egy sztár rágyújt egy filmben, nagyban ösztönzi a fiatalokat, hogy ők is elkezdjék a cigizést.