Betegségek, bőr

#Betegségek #bőr

141 db cikk a témában

Bőrrák kialakulása kamaszoknál
#bőrrák
2023.07.29.

Bőrrák kialakulása kamaszoknál

A bőrrák a rák egy fajtája, amely a bőr sejtjeiben alakul ki, de átterjedhet a test más részeire is. A bőrrák nagyon ritka tiniknél, azonban kialakulásának esélye az életkorral nő, így nem árt minél korábban elkezdeni védekezni a betegség ellen.

Éld túl a vakációt!
#nyár
2023.07.05.

Éld túl a vakációt!

Itt a nyár, elkezdődtek a szabadságolások, indulhat a vakáció! Ám ennek a szezonnak is megvannak a hátrányai. Akár itthon töltjük a nyaralásunkat, akár külföldön, fel kell készülnünk a megbetegedésekre is.

Hogyan szabadulj meg gyorsan a pattanásaidtól?
#akné
2023.06.20.

Hogyan szabadulj meg gyorsan a pattanásaidtól?

Szoktad néha azt kívánni, hogy bárcsak rögtön eltüntethetnéd azt a pattanást, ami épp a legrosszabbkor, például egy randi előtt bukkant fel az arcodon? Próbáld ki ezeket az apró trükköket annak érdekében, hogy minél hamarabb megszabadulhass a kellemetlen meglepetésektől.

A sminkem okozza a pattanásaimat?
#akne
2023.05.24.

A sminkem okozza a pattanásaimat?

A legtöbb tini lánynak és felnőtt nőnek egyfajta se veled - se nélküled kapcsolata van a szépítőszereivel. Egyrészt rá vannak szorulva, hogy elfedjék a mitesszereiket, pattanásaikat. Másrészt viszont a sminkszerek valójában további bőrhibákat okozhatnak.

Lappangó betegségeket is jelezhetnek a bőrtünetek
#bőrtünetek
2023.04.02.

Lappangó betegségeket is jelezhetnek a bőrtünetek

Különböző bőrbetegségek nagyon hasonló tüneteket produkálhatnak. A pontos diagnózis megállapítása nagyon fontos, mert az egyes elváltozások eltérő kezelési módszereket igényelnek. Vajon miért piros, miért viszket vagy hámlik?

Kéz-láb-száj betegség – Mi is ez?
#kéz-láb-száj betegség
2023.02.28.

Kéz-láb-száj betegség – Mi is ez?

A kéz-láb-száj betegség enyhe, fertőző vírusfertőzés. A tünetek közé tartozik a sebek a szájban és a kiütések a kezeken és a lábakon. Bár a betegség gyakrabban fordul elő kisgyermekek körében, tiniknél is megjelenhet például középiskolai kollégiumokban, de kisebb testvértől is el lehet kapni.

Majomhimlő tiniknél
#majomhimlő
2022.11.01.

Majomhimlő tiniknél

A majomhimlő terjedése során - ha nem is a felnőtt esetek növekedésével arányosan, de azzal párhuzamosan - a megfertőződött kamaszok száma is nő, sőt esetükben nagyobb a súlyos lefolyású megbetegedés kialakulásának esélye.

Őszi anyajegy-mustra
#napfény
2022.09.24.

Őszi anyajegy-mustra

A nyári napfény, az UV-sugárzás azokat is érte, akik rendszeresen használtak napvédő készítményeket és igyekeztek árnyékban maradni. Az őszi hónapokban éppen ezért hasznos részt venni egy anyajegy-szűrésen, hiszen a bőrön lévő pigmentált részek változhatnak a fény hatására.

Kullancscsípés – mi a teendő?
#kullancs
2022.08.15.

Kullancscsípés – mi a teendő?

A kullancs csípése okozta betegség az influenzához hasonló tünetekben jelentkezhet, például lázban, hányingerben, hányásban és izomfájdalmakban. A kullancs leggyakrabban az állatok szőrében és tollai közt él, leginkább a városon kívüli területeken. Vajon rettegnünk kellene attól, hogy ezek az állatok megcsípnek bennünket?

#akné
2021.07.23.

Az akné különböző típusai

Az aknés sebhelyek dupla veszélyt jelentenek: először is meg kell birkóznod a csúnya pattanásokkal, és még emlékeztető jelek is maradhatnak. Segítünk megismerni a különböző típusú aknékat, így eldöntheted, hogy mit kezdj a sebesedés különböző módjaival.

#ételallergia
2021.07.16.

8 ételallergia tény, amit eddig nem tudtál

Amikor az ételallergiára gondolunk, egyből a vörös és felduzzadt arcra ugrik be. A valóságban azonban a tünetek és ezek az allergiák sokkal bonyolultabbak. Az ételallergiák akkor fordulnak elő, amikor az immunrendszer negatívan reagál a proteinre bizonyos ételekben.

#kánikula
2021.07.03.

Jön a hőség! Mire érdemes odafigyelni?

Nyáron nem árt odafigyelni magunkra! Milyen hatással van a rendkívüli hőség szervezetünkre? Mik a lehetőségeink a védekezésre, és mik a teendőink?

7 otthoni gyógymód a napégésre
#napozás
2021.06.30.

7 otthoni gyógymód a napégésre

A nyári napozás nem csak szép bőrszínt eredményezhet, hanem csúnya leégést, fájdalmas bőrproblémákat is okozhat, emellett pedig minden egyes napégéssel növeli az esélyeidet a bőrrák kialakulására.