Zöldövezet, újrahasznosítás

#Zöldövezet #újrahasznosítás

66 db cikk a témában

#újrahasznosítás
2016.11.24.

Ne dobd el! Használd újra, cseréld el, add oda!

A különböző elhasznált, megunt holmik újrahasznosításával, újra felhasználásával sokat tehetünk azért, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen a tevékenységünk során. Javítsuk meg, cseréljük el, adományozzuk oda a felesleges dolgainkat! Az ilyen tudatos cselekedetekkel nagy mértékben hozzá tudunk járulni Földünk egészségéhez.

#papírhulladék
2016.08.26.

Tudtad, hogy egy évben 100 kilogramm papírt használsz fel?

Évente közel tízmillió fát fogyaszt el Magyarország. Az elhasznált papír nagy része használat után a szemétben köt ki, így egy évben 980.000 tonna papírhulladék keletkezik. Ezzel a legnagyobb probléma nem a papírhulladék lebomlási ideje vagy környezetszennyező hatása, hanem az, hogy a papírt újból elő kell állítani.

#cd
2016.02.26.

Hogyan hasznosítsam a régi CD-ket?

Biztos bennetek is felmerült már a kérdés, hogy mit lehet kezdeni a régi vagy elrontott CD-kkel, DVD-kkel. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogyan lehet őket dekorációként, ajándékként, teljesen átalakítva felhasználni - a többi csak a kreativitásotokon múlik!

#Föld
2015.09.21.

Védd a Földet, járj könyvtárba!

A helyi könyvtár (újra) felfedezésével nem csak papírt spórolsz, de pénzt is, hiszen nem kell többé könyvre, újságra költened!

#szelektív hulladékgyűjtés
2015.09.19.

A papír újrahasznosításáról

A papírhulladékot csak akkor tudják újra feldolgozni, ha az nem szennyezett. Ezért a gyűjtőedényekbe nem szabad bedobni a zsíros, olajos, étellel érintkező papírt.

#pet-palack
2015.08.08.

Készíts virágokat PET-palackból!

Egy igazán szép megoldást mutatunk most be nektek, többek között így is fel lehet használni a feleslegessé vált műanyag flakonokat.

#környezettudatosság
2015.05.05.

Az 5 leggyakoribb kérdés az újrahasznosításról

Az újrahasznosítás koncepciója eléggé egyszerű – legalább is elméletben. De egy tucatnyi szelektív kuka előtt állva, kezedben az újrahasznosításra váró szemeteddel talán zavarodottnak érezheted magad. Íme, néhány alapvető kérdés, amely segítségével biztosan könnyebben eligazodsz majd az újrahasznosítás világában.

#fűtés
2015.04.28.

Környezetbarát ballagási buli

Ha partit tervezel a hétvégére, valószínűleg a környezetvédelem nem az első a fontossági listádon. Tedd az ünneplést környezetbaráttá ezekkel az igazán egyszerű tippekkel!

#szelektív gyűjtés
2015.02.26.

Gyakran ismételt kérdések az újrahasznosításról

Bizonytalan vagy az újrahasznosítással kapcsolatban? Szerezd meg a megfelelő tudást és válj környezettudatosabbá. Az alábbi 5 válasz segít eligazodni az újrahasznosítás világában.

#karácsony
2013.12.22.

Legyen még zöldebb a karácsony!

Ebben az évben több mint 35 millió ember fog igazi fát vásárolni, karácsony alkalmából – de a karácsonyfákról szóló vita már nem csak az igazi vagy műfák előnyeiről és hátrányairól szól. Tegyél környezetbarát lépéseket és hozz a Földnek még sok-sok gyönyörű ünnepet!

#ünnep
2012.12.12.

Rebeka kipróbálja: DIY karácsony

Már lassan mindenkit megfertőz a karácsonyi láz. Egyre közelebb kerülünk az ünnephez, és egyre inkább azon kezdünk el aggódni, hogy kinek mit vegyünk, mit készítsünk, illetve, hogy lesz-e elég pénzünk, időnk és energiánk az ünnepre.