karácsony
#Zöldövezet

Utolsó perces ajándékötletek karácsonyra

2023.12.21.
2 perces olvasási idő

Hiába fogadtad meg tavaly, hogy idén az ünnepi vásárlást idejében elintézed, most mégis ismerős helyzetben találod magad? Már csak pár nap van karácsonyig, és még mindig rengeteg ajándék hiányzik a listádról?

Szerencsére számos lehetőség van, ami nemcsak könnyű és egyszerű, hanem még környezetbarát is. Az ünnepek alatt összesen egy millió tonna hulladék keletkezik, és a háztartások hulladéka 25%-kal Utolsó perces ajándékötletek karácsonyranövekszik - derül ki a A RecycleWorks felméréséből. Csomagolópapírral és bevásárlótáskával együtt 4 millió tonna hulladék keletkezik minden évben. Hogy ezen változtass, idén adj csomagolópapír nélküli ajándékot!

Íme, javaslataink az utolsó perces ajándékokra. Oszd meg a saját elképzeléseidet is kommentben!

Tagsági kártya

Vajon az anyukád szereti a művészeti múzeumot? A testvéred nagy túrázó? Ahelyett, hogy vásárolsz nekik egy felesleges tárgyat, fontold meg, hogy idén inkább tagsági kártyát ajándékozol. Keresd fel a helyi múzeumokat, klubokat, színházakat, és írasd be a szeretteidet ezekbe!

Hasznosítsd a tehetséged

Fantasztikus dobos vagy? Esetleg lelkes író? Használd fel a tehetségedet, hogy tartalmas ajándékot készíts! Írj egy verset annak, akit szeretsz, énekeld el a kedvenc dalát, vagy fess neki egy szép képet! Még ha nem is vagy profi ezeken a területeken, a fáradozás és a befektetett idő miatt mindenki örülni fog az ajándékodnak!

Magad készített ajándék

Ha rajongsz a művészetért, akkor készíthetsz eredeti ajándékot is. Befőttes üvegből remek házi készítésű mécsestartót gyárthatsz. Ahhoz, hogy előtörjön belőled a kreativitás, nézz körül a DIY ajándékötleteink között!

Add át a tudásod

"Bárcsak úgy tunék énekelni, mint te!" "Csodásak a házi lekvárjaid, hogyan készíted őket?" Eljött az ideje, hogy a bókokat hasznosítsd. Hívd át a barátaidat, hogy megtanítsd nekik azt, ami iránt érdeklődnek. Ha ehhez szükséged van alapanyagokra, gondoskodj róluk! Ha valami kevésbé kézzelfoghatót akarsz tanítani, mint például tánc vagy gitározás, akkor egészítsd ki az ajándékot: szervezz egy estét a városban, ahol kipróbálhatja az új készségét!

Jegyek

Vidd el a szerettedet egy showra, műsorra vagy koncertre! Az apukád kedvenc előadója a városba jön? A tesód kedvence a közelben játszik? Nagyszerű ajándék egy jegy, és nagyszerű alkalom arra, hogy közös élményeket szerezz azzal, akit szeretsz!

Valami finom

Egy barátnak vagy szomszédnak egy tálca házi sütivel lehet a legjobban kellemes ünnepeket kívánni. Nézz szét receptjeink között, és próbáld ki a különböző típusú ünnepi desszerteket!

Zöld utazás

Az egyik legjobb ajándék, amikor élményt ajándékozol. Gondolj bele, milyen nagyszerű lenne egy közös vakációt, túrát adni ajándékba egyik szerettednek, vagy egyszerűen megszervezni egy közös kiruccanást!

A tökéletes tanfolyam

Említett valamit a szeretted arról, hogy szeretne megtanulni főzni, tangózni, kínai nyelvet bezélni? Itt a megfelelő alkalom, hogy megmutasd, törődsz vele azzal, hogy beíratod egy órára vagy kurzusra.

Örökbefogadás

Ha mindig arra vágyott a tesód, hogy legyen egy saját kisállata, de a szülők nem engedik, hogy tartson, akkor a legjobb dolog, amit tehetsz, ha örökbe fogadod a nevében a közeli állatkert egyik lakóját. Kérdezd a legközelebbi állatkertet a részletes tudnivalókról!

Egészség ajándékba

Idén gondold ki előre az újévi fogadalmat, és kösd össze egy ünnepi ajándékkal! Ha közel állsz egy olyan személyhez, aki próbál egészségesebb lenni, és nagyra értékelné a segítségedet, támogasd az erőfeszítéseit egy egészséges ajándékkal! Vegyél egy kondibérletet személyi edzővel, vagy táplálkozási tanácsadóval, vagy nevezd be egy maratonfutásra! Emellett csodás lehet egy meditációs óra is.

Képek

Keress egy közös képet, és tedd egy saját magad által készített képkeretbe, esetleg rendezd bele egy fotóalbumba, vagy készíts kollázst.

Kuponok

Mindenki szereti, ha törődnek vele, és a karácsony nagyszerű alkalom, hogy készíts egy kuponfüzetet. Felajánlhatsz egy dolgot (például valakinek szüksége van egy bébiszitterre egész hétvégére), vagy egy egész füzetet kisebb szívességekkel. Ez lehet például főzés, masszázs, takarítás, és így tovább. Gondold át a kapcsolatodat a megajándékozottal, és tedd személyessé a kuponokat, hogy olyat kapjon, amilyet szeretne!

Házi készítésű társasjáték

A családod szereti a játékesteket? Készíts egy személyes verziót a kedvencükből! Legyen kreatív, szórakoztató, és használj újrahasznosított papírt és kartont. A kérdések lehetnek a családi emlékek vagy közös viccek - biztos, hogy új szintre emeli a játékot. Keress társasjáték mintákat a Pinteresten!

(KamaszPanasz - S.C. - huffingtonpost)