föld órája
#Zöldövezet

Bírnád egy napig áram nélkül?

2012.03.30.
1 perces olvasási idő

Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.

A WFF 2007-es kezdeményezése ma már világméretűvé vált. Március utolsó napján világszerte kapcsolja le mindenki a villanyt, vagy áramtalanít bizonyos készülékeket, eszközöket egy órára. Csupán egy óra, de az üzenete mégis hatalmas: elég a pazarlásból! Ez a Föld órája.energiatakarékosság

Egy óra áram nélkül? Sima ügy! Mindenki nélkülözheti egy kicsit a laptopot, a tévét, illetve a világítást. Egy órácska meghitt csend, vagy olvasás a gyertyafény mellett remek kikapcsolódás.

Az akció keretén belül jutott az eszembe: vajon milyen lehet egy napig nélkülözni az internetet, világítást, és a háztartási eszközöket? Szerencsére egyre később sötétedik... de azért az internet!

Az internet nem léte egy mai tininek szinte a kommunikációs csatornák teljes gyilkosságát, és a társasági életből való kirekesztést jelentené. Facebook, Twitter, Youtube, blogolás, és 'fontosabbnál fontosabb ' dolgok.

Ezzel az elhatározással indulok neki a holnapi napnak. Nincs laptop, tévé, mikró, mosogatógép, világítás. Az élményeimet a KamaszPanaszon követhetitek nyomon. Vajon mennyi időt töltünk az internet fogságában? Tényleg annyira addiktív, mint mondják? Mi mindenre lehetne ezt a ' holtidőt ' felhasználni?

(Gy. R.)