ruha
#Zöldövezet

Adományozd el a már megunt ruháidat!

2023.09.27.
1 perces olvasási idő

Az évszakok változnak, és ezzel együtt a ruháidat kinövöd, vagy már nem olyan menők. Ha észreveszed azt, hogy a család vagy baráti kör veled egyidős tagjainak ruhára van szüksége, és lenne mit odaadnod nekik, ne habozz és adományozd el a ruháidat a legegyszerűbb módon!

Természetesen megkereshetsz egy szeretetszolgálatot is – általában a legtöbb bevásárlóközpontban, nagyáruházban megtalálható valamelyik szervezet képviselete -, ezáltal biztos lehetsz benne, hogy tényleg jó helyre, az arra rászorulókhoz kerülnek egykor kedvenc ruhadarabjaid.

Hogyan adakozz?

- Gondolkozz, és engedj! Ha valamelyik ruhádat már egy vagy két éve nem hordod, minden gondolkodás nélkül add tovább! Valld be nyugodtan magadnak, hogy ha valami okból eddig a szekrény alján kuksolt, valószínűleg nincs szükséged rá. Amiből kihíztál/kifogytál, add tovább, és ne tartogasd abban a reményben, hogy egyszer még jó lesz! Hidd el, van valaki, akire pontosan jól illik, és nagyobb szüksége van rá, mint neked!ruhák és adományozás

- Tűzz ki egy célt! Ha a ruháidat szemlélve már az adományozáson forgatod az agyadat, jó módszer az, ha minden második ruhádat megtartod, és a maradékot odaadod valaki másnak. Ahányszor egy új darabot veszel, ajándékozz el egy másikat! Így a szekrényed is mindig átlátható lesz!

- Ne csak a ruháknál tedd ezt! Nem feltétlenül csak a régi ruhákkal lehet ezt tenni. Adj túl a poros könyveken, a régen használt ékszereken, és az egyszer használt sporteszközökön!

- Légy figyelmes! A szakadt, lyukas ruhadarabjaidat, amit te se vennél fel szívesen, ne adományozd el, hanem hagyd meg takarításhoz, szerelésgethez. Mindig tisztán add tovább az elajándékozásra szánt ruhadarabokat, és vizsgáld át, hogy megvan-e minden gomb, működik-e a cipzár stb.

- Keress segélyszervezetet! Az üzletek nagy részében adományozhatsz, de egész évben is elérheted ezeket a szervezetek. Próbálkozhatsz magad is olyan helyekre vinni a régi ruháidat, mint például az árvaházak, anyaotthonok.

Ne feledd, adni mindig jó! A szegények, tűzesetek, természeti katasztrófák áldozatai egész évben szívesen veszik a segítséget! Az ideális az lenne, ha az egész évet áthatná az adakozási készség és a szeretet.

(KamaszPanasz - GY. P. F.)