Főoldal / ZÖLDÖVEZET / Mit csinálj a kinőtt ruháiddal?
  2021-03-16

Mit csinálj a kinőtt ruháiddal?

Tele van a szekrényed olyan ruhákkal, amiket már nem használsz? Itt az idő egy kis jó cselekedetre! Ha eladományozod azokat a darabokat, amiket nem hordasz, nagyon sok rászorulónak segíthetsz!

Talán nem is gondolnád, mennyi ember fázik, mert nincs olyan ruhája, amit hordhatna. Miért ne lennél te az, aki megsegíti ezeket az embereket?

- hirdetések -

Adni jó dolog

A két évvel ezelőtti kedvenc pulcsid talán másnak is nagy örömöt okozhat, ha már nem használod! De adományozni nagyon sok mindent lehet a ruhákon kívül: régi játékokat, könyveket, más használati tárgyakat, amiket nem is veszel elő, csak a helyet foglalják otthon.

A nagy segélyszervezetek mellett léteznek olyan kisebb közösségek is, melyek szívesen fogadják az adományokat. Érdeklődd meg, hogy kinek lehet szüksége a környezetedben a segítségedre! Sose adományozz piszkos, mosatlan ruhákat. Annyit te is megtehetsz a rászorulók érdekében, hogy tiszta holmikat biztosítasz nekik.

Fogjatok össze

Kérdezd meg az ismerőseidet, hogy vannak-e olyan ruháik, amiket szívesen odaadnának másoknak, így egész nagy mennyiségű adomány gyűlhet össze. Léteznek olyan internetes oldalak, ahol meghirdetheted az adományaidat és ennek segítségével közvetlenül juttathatod el azokat a szűkölködő családoknak.

Ne feledd: a jó cselkedet „fertőző”. Viselkedéseddel sokakat öztönözhetsz arra, hogy kövessék a példádat! Mindig az lebegjen a szemed előtt, hogy rosszabb helyzetben élő embertársaidnak milyen nagy szüksége van a segítségedre!

(KamaszPanasz - G.V.)