ruha
#Zöldövezet

Mit csinálj a kinőtt ruháiddal?

2023.04.01.
1 perces olvasási idő

Tele van a szekrényed olyan ruhákkal, amiket már nem használsz? Itt az idő egy kis jó cselekedetre! Ha eladományozod azokat a darabokat, amiket nem hordasz, nagyon sok rászorulónak segíthetsz!

Talán nem is gondolnád, mennyi ember fázik, mert nincs olyan ruhája, amit hordhatna. Miért ne lennél te az, aki megsegíti ezeket az embereket?

Adni jó dolog

A két évvel ezelőtti kedvenc pulcsid talán másnak is nagy örömöt okozhat, ha már nem használod! De adományozni nagyon sok mindent lehet a ruhákon kívül: régi játékokat, könyveket, más használati tárgyakat, amiket nem is veszel elő, csak a helyet foglalják otthon.Mit csinálj a kinőtt ruháiddal?

A nagy segélyszervezetek mellett léteznek olyan kisebb közösségek is, melyek szívesen fogadják az adományokat. Érdeklődd meg, hogy kinek lehet szüksége a környezetedben a segítségedre! Sose adományozz piszkos, mosatlan ruhákat. Annyit te is megtehetsz a rászorulók érdekében, hogy tiszta holmikat biztosítasz nekik.

Fogjatok össze

Kérdezd meg az ismerőseidet, hogy vannak-e olyan ruháik, amiket szívesen odaadnának másoknak, így egész nagy mennyiségű adomány gyűlhet össze. Léteznek olyan internetes oldalak, ahol meghirdetheted az adományaidat és ennek segítségével közvetlenül juttathatod el azokat a szűkölködő családoknak.

Ne feledd: a jó cselkedet „fertőző”. Viselkedéseddel sokakat öztönözhetsz arra, hogy kövessék a példádat! Mindig az lebegjen a szemed előtt, hogy rosszabb helyzetben élő embertársaidnak milyen nagy szüksége van a segítségedre!

(KamaszPanasz - G.V.)