póló
#Zöldövezet

6 módszer a pólóid újrahasznosítására

2023.11.16.
1 perces olvasási idő

Mindenkinek sok póló lapul a szekrényében, és ezek közül sokat régóta nem is használunk. Ha már nem férsz el, és esedékes egy nagytakarítás, ne dobd ki a felesleges ruháidat. Add egy szeretetszolgálatnak, vagy tippjeink segítségével alakítsd át őket praktikus tárgyakká!

1. Párnácska vagy füzetborító

A pólót vágd fel négyzetekre, majd 2 darabot varrj össze a négy szélénél. Az utolsó oldalt hagyd meg, így tudsz beletölteni Póló újrahasznosításillatos potpourrit, vagy vattát (csepegtess rá illóolajat). Ezek remek lakásdíszek vagy ajándékok lehetnek. Készíthetsz úgynevezett hankybook-ot, ami nem áll másból, mint szövetlapokból (vágd szét a pólót, ahogy szeretnéd). A kis könyvecske lapjait fűzd össze, a borítóját pedig elkészítheted egy másik pólóból.

2. Díszszalvéta

Szalvéta nagyságú darabokat vágj ki, majd kettőt vagy hármat varrj össze. Egy vastagabb fonalból csinálhatsz neki szép szegélyt, de akár a hobbiboltban kapható textilfilccel (arany, ezüst ) is rajzolhatsz rá.

3. Bevásárlótáska

Nemcsak környezetbarát, hanem egyedi is! Készíts bevásárlótáskát, remek ajándék lehet anyukádnak vagy nagyidnak. Ne ijedj meg, nagyon egyszerű.

  • Vágd le az ujjakat.
  • Vágd ki, kerekítsd le a nyaknál lévő részt.
  • Majd varrd be az alját, illetve a tetejét.

4. Fonal

Az egész pólót vágd fel egyetlen hosszú cérnaszállá. Ezt tekerd, csavard, ahogy jól esik, akár több pólót is "összekeverhetsz".

5. Pénztárca vagy kis szütyő

Ez is rendkívül kreatív ajándék lehet bárki számára. Vágj ki a pólód elejéből és hátából is egy-egy kör alakú anyagdarabot, szépen varrd bele azt a részt, ahová majd az a cérna vagy anyagdarab megy, amivel össze tudod húzni a szütyőt. Használj különböző fonalakat, illetve kereshetsz színes szalagokat az összehúzóhoz.

6. Nyaklánc vagy karkötő

Ha van kisebb testvéred, és le akarod foglalni, ez remek móka lehet. Készítsetek karkötőket és nyakláncokat a régi pólókból. A póló aljából vágjatok le tetszőleges vastagságú csíkokat, majd tekerjétek őket össze, vagy fűzzetek rájuk gyöngyöket.

Ha maradtak ki pólók, akkor ajánld fel őket valamelyik szeretetetszolgálatnak, vagy helyi segélyszervezetnek. Biztosan vannak olyan gyerekek, fiatalok, akik nagyon fognak örülni a megunt pólóidnak.

(KamaszPanasz - Gy. R. - greenlivingideas.com)