Zöldövezet, újrahasznosítás

#Zöldövezet #újrahasznosítás

66 db cikk a témában

Újítsd fel a szobád olcsón, kreatívan!
#szoba
2023.04.23.

Újítsd fel a szobád olcsón, kreatívan!

Nem tetszik a szobád? Meg szeretnéd változtatni, de nincs rá sok pénzed? Ne problémázz! Egy kis kreativitással és minimális anyagi ráfordítással máris teljesen más hangulatot varázsolhatsz a szobádba. Arról már nem is beszélve, hogy mindez egy családot vagy barátokat összehozó kiváló programmá is alakulhat.

6 szuper ötlet konzervdobozok újrahasznosításához
#környezetvédelem
2023.02.20.

6 szuper ötlet konzervdobozok újrahasznosításához

A kiürült konzervdobozokat tudatos fogyasztóként a szelektív hulladékgyűjtőbe kellene elhelyeznünk. De lehet, hogy nem is érdemes kidobni az üres dobozokat? Íme, néhány igazán kreatív ötlet, amivel újjászülethetnek ezek a szemétnek szánt darabok. Próbáld ki Te is!

Öltözz zölden!
#póló
2023.02.07.

Öltözz zölden!

Egy átlagos ember évente 47 új ruhadarabot vesz. Ha figyelsz arra, hogy környezetbarát ruhákat vásárolj, sokat tehetsz a környezetedért és magadért is.

50 dolog, amire jó a szódabikarbóna
#szódabikarbóna
2023.01.08.

50 dolog, amire jó a szódabikarbóna

A szódabikarbóna sütésen kívül több területen is felhasználható. Ez a természetes anyag, kevésbé ismert nevén nátrium-bikarbonát nemcsak a tortáid ízét javítja, hanem mérgező hatás nélkül, környezetbarát módon segít az élet számos területén (akárcsak a citrom és az olívaolaj).

A mobilod már tudja: könnyebben rátalálhatunk a valóban környezetbarát termékekre
#környezetbarát
2022.12.07.

A mobilod már tudja: könnyebben rátalálhatunk a valóban környezetbarát termékekre

Decemberben több mint félezer új termékkel bővül a Tudatos Vásárlók mobilapplikációja! Ökocímkéjével (EU Ecolabel), vagy annak megfelelő hiteles nemzeti öko-minősítéssel. Az Android és iOS platformokon egyaránt elérhető mobilapp így már abban is segít, hogy ne dőljünk be könnyen a nagyvállalatok greenwashing (zöldre festés) üzeneteinek.

Figyelem, ez zöldre festés!
#festék
2022.09.15.

Figyelem, ez zöldre festés!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete ismeretterjesztő médiakampányt indít és ezzel támogatja azt, hogy a fogyasztó képes legyen kiigazodni a zöld, natural, fenntartható, öko, karbonsemleges és hasonló, sokszor félrevezető állítások tengerében.

Vásárlási útmutató
#vásárlás
2022.07.12.

Vásárlási útmutató

Néha mindannyiunkban felébred a vágy, hogy megújuljunk, és ennek legszembetűnőbb példája, mikor a ruhásszekrényünket újragondoljuk. A tavalyi trendek letűnőben, az újak viszont új helyet igényelnek, ám lakásunk bővítése nem mindig oldható meg a puszta divathóbortjaink kiszolgálása érdekében… Néhány hasznos tipp segíthet, hogy okosan oldjuk meg a megújulásunkat, és a vadonatúj ruhásszekrény se az idegeinket, se a pénztárcánkat ne tépázza meg.

Diákok figyelem: így lehet a használt mobiltelefonból nyeremény
#újrahasznosítás
2022.04.26.

Diákok figyelem: így lehet a használt mobiltelefonból nyeremény

A Fenntarthatósági Témahét keretében használt elem, akkumulátor és mobiltelefongyűjtő verseny indul általános iskolai diákok és iskolák részére. Az évről-évre egyre népszerűbb megmérettetésen tavaly országszerte 183 iskola vett részt, a diákok több mint 9 ezer mobiltelefont és e-kütyüt, valamint közel 23 ezer kilogramm elemet gyűjtöttek újrahasznosítási célból. Az idei verseny 2022. április 25. és május 25. között zajlik.

A Z generáción múlhat a bolygó sorsa
#újrahasznosítás
2021.12.06.

A Z generáción múlhat a bolygó sorsa

A magyar háztartásokban keletkező újrahasznosítható hulladék több mint fele műanyag. Egy korábbi felmérés* szerint az emberek többsége tisztában van az újrahasznosítás fontosságával, azt azonban már kevesebben tudják, hogy nem mindegyik csomagolóanyag alkalmas a maradéktalan, gyors és költséghatékony újrahasznosításra.

#mezőgazdadág
2021.02.23.

Mezőgazdaság és ökológiai lábnyom

Az étel alapvető emberi szükséglet, és az egészséges táplálkozás az egészségünk és jólétünk kulcsfontosságú eleme. Az élelmiszer és a különböző ízek iránti igényünk kielégítésére az idő előrehaladtával komplex és egyre globalizáltabb termelési és szállítási rendszer alakult ki. De mit jelent ez az ökológiai lábnyomunkra nézve?

#diy
2020.05.24.

Készíts ajándékot hullámcsatból

Biztosan neked is számolatlanul kallódnak a fiókodban a hullámcsatok, amiket sosem használtál. Mutatunk néhány ötletet, amivel teljesen új értelmet nyernek a csatjaid, ráadásul aranyos apró ajándékokként barátaidat is meglepheted a véderedménnyel.

#ajándék
2019.12.20.

Igazán szívhez szóló ajándékok

Ahelyett, hogy ajándékokat vásárolnál a szeretteidnek, inkább készíts kreatív, egyszerű de nagyszerű ajándékokat, amik tényleg a szívből jönnek. Most 5 igazán értékes ajándékhoz adunk tippeket.

#papír
2019.10.05.

Így spórolhatsz a papírral

A legtöbb tanuló rengeteg papírral megy iskolába: jegyzetek, füzetek, tanulási eszközök, személyes papírok. Ám ez nem túl szerencsés megoldás a környezetünkre nézve.