#Zöldövezet

Környezetbarát karácsonyi ajándékok

2021.12.13.
1 perces olvasási idő

Az adventi készülődés alatt ne felejts el gondolni a környezetre! Hasznosítsd újra a régit! Ha otthon te is gyűjtögeted a csomagolópapírokat, régi tasakokat, ne vegyél újat. Használd őket újra. Akár saját magad is elkészítheted a csomagolóanyagot, régi újságokból, magazinokból.

Környezetbarát ajándékozás

Az ajándékozási listád csak növekszik, említést se téve arról, hogy azt a rengeteg ajándékot be is kell Környezetbarát karácsonyi ajándékokcsomagolnod. Akár hiszed, akár nem, körülbelül 2,5 millió köszöntő kártyát küldenek szét a világban a decemberi ünnepek előtt, és majdnem 25 millió tonna további hulladékot termelünk ebben az időszakban. Ajándékozd meg Földünket idén ezekkel a környezetbarát ötletekkel!

DIY Karácsony

A rengeteg csomagolópapír, papírtáska és a sok-sok becsomagolt termék, amit megvásárolsz az év ezen időszakában, jelentős mértékben terheli meg a környezetünket. De mit tehetsz te? Először is gyűjtsd szelektíven a hulladékot! Sok kicsi sokra megy, és már egy ilyen kicsi lépéssel is nagy terhet veszel le a Földünk válláról.

Az én kedvenc ötletem nem más, mint régi térképekkel befedni az ajándékodat. Az okostelefonok korában a térképek egyre kevésbé használatosak, de miért dobnád el őket? Egy-egy nagyobb térképből akár 3-4 ember ajándékát is be tudod csomagolni.

Karácsony környezetbarát módon

Mi lenne, ha idén kicsit másképp ünnepelnénk a Karácsonyt, mint eddig? Mi lenne, ha idén nem vásárolnánk csomagolópapírokat, és nem díszítenénk fel fényfüzérekkel a házat?

Legyen még zöldebb a Karácsony

Ebben az évben több mint 35 millió ember fog igazi fenyőfát vásárolni karácsony alkalmából – de a karácsonyfákról szóló vita már nem csak az igazi vagy műfák előnyeiről és hátrányairól szól. Tegyél környezetbarát lépéseket, és hozz a Földnek még sok-sok gyönyörű ünnepet!

(KamaszPanasz)