Főoldal / ZÖLDÖVEZET / Környezetbarát karácsonyi ajándékok
  2020-12-13

Környezetbarát karácsonyi ajándékok

Az adventi készülődés alatt ne felejts el gondolni a környezetre! Hasznosítsd újra a régit! Ha otthon te is gyűjtögeted a csomagolópapírokat, régi tasakokat, ne vegyél újat. Használd őket újra. Akár saját magad is elkészítheted a csomagolóanyagot, régi újságokból, magazinokból.

- hirdetések -

Környezetbarát ajándékozás

Az ajándékozási listád csak növekszik, említést se téve arról, hogy azt a rengeteg ajándékot be is kell Környezetbarát karácsonyi ajándékokcsomagolnod. Akár hiszed, akár nem, körülbelül 2,5 millió köszöntő kártyát küldenek szét a világban a decemberi ünnepek előtt, és majdnem 25 millió tonna további hulladékot termelünk ebben az időszakban. Ajándékozd meg Földünket idén ezekkel a környezetbarát ötletekkel!

A környezetbarát csomagolásról itt olvashatsz.

DIY Karácsony

A rengeteg csomagolópapír, papírtáska és a sok-sok becsomagolt termék, amit megvásárolsz az év ezen időszakában, jelentős mértékben terheli meg a környezetünket. De mit tehetsz te? Először is gyűjtsd szelektíven a hulladékot! Sok kicsi sokra megy, és már egy ilyen kicsi lépéssel is nagy terhet veszel le a Földünk válláról. 

Az én kedvenc ötletem nem más, mint régi térképekkel befedni az ajándékodat. Az okostelefonok korában a térképek egyre kevésbé használatosak, de miért dobnád el őket? Egy-egy nagyobb térképből akár 3-4 ember ajándékát is be tudod csomagolni.

5 kreatív, környezetbarát csomagolás tipp – ha sütit adsz ajándékba

Igazán találó ajándék lehet valami édeset adni a szeretteidnek – például sütit! A legjobb, ha kreatívan csomagolod, nyerj ihletet kreatív tippjeinkből!

Hogyan csomagolj be süteményt kreatívan?

Karácsony környezetbarát módon

Mi lenne, ha idén kicsit másképp ünnepelnénk a Karácsonyt, mint eddig? Mi lenne, ha idén nem vásárolnánk csomagolópapírokat, és nem díszítenénk fel fényfüzérekkel a házat? Tanácsaink segítenek a terv megvalósításában.

Környezetbarát karácsony

Környezetbarát tippek Karácsonyra

Hogyan tedd a karácsonyt zöldebbé és környezetbaráttá? Cikkünkben pár nagyszerű ötlettel szeretnénk segíteni.

Hogyan legyen a karácsony zöldebb?

Legyen még zöldebb a Karácsony!

Ebben az évben több mint 35 millió ember fog igazi fenyőfát vásárolni karácsony alkalmából – de a karácsonyfákról szóló vita már nem csak az igazi vagy műfák előnyeiről és hátrányairól szól. Tegyél környezetbarát lépéseket, és hozz a Földnek még sok-sok gyönyörű ünnepet!

Környezetbarát fenyőfák

8 tipp a zöld karácsony érdekében

Gondoljunk csak a Grincsre: az ő véleménye szerint az ünnep pontosan olyan zöld, mint a bőre, és a karácsonyt csak nyugodtan lehet ünnepelni. Nincsenek lapok, nincsenek ajándékok, nincsenek nagy utazások, és nincsenek dekorációk, sőt: még nagy mókázások sem.

Tippek a zöld karácsony érdekében

Ez aztán extrém! Karácsonyfa, ahogyan még nem láttad

Ötletadásként, vagy csupán érdekességképpen összegyűjtöttük a legfurcsább karácsonyfákat, amelyek között akad néhány igazán szélsőséges és meghökkentő változat is.

Extrém karácsonyfák

Költs kevesebbet karácsonykor!

Az ünnepek előtt igencsak könnyen elkölthetjük a zsebpénzünket, főleg ha nincs ütemtervünk. De ne feledd, a karácsony mindössze egy szép ünnep, nem pedig egy eszeveszett verseny, ahol meg kell mutatnod, hogy kinek a pénztárcája a legtömöttebb.

A karácsony ne a pénzköltésről szóljon!

Rebeka kipróbálja: DIY karácsony

Már mindenkit megfertőzött a karácsonyi láz. Egyre közelebb kerülünk az ünnephez, és már aggódunk, hogy kinek mit vegyünk, mit készítsünk, illetve, hogy lesz-e elég pénzünk, időnk és energiánk az ünnepre.

Rebeka kipróbálta karácsony

(KamaszPanasz)