Zöldövezet, hulladék

#Zöldövezet #hulladék

60 db cikk a témában

#víz
2018.04.08.

Meglepő dolgok az ivóvízben

A víz nem is olyan tiszta, mint hinnénk. Az elmúlt évek amerikai kutatásai kimutatták, hogy a fejlett országok ivóvizében több olyan dolog is van, amire nem is gondolnánk.

#víz
2017.08.04.

A víz hét csodálatos tulajdonsága

Az élet forrása a víz, nélküle nem létezne élet a Földön. Tudtad, hogy az emberi test közel 75 százaléka víz? De nem csak az embereknek szükséges ez a létfontosságú anyag, hanem a növényeknek és az állatoknak is. A csúcstartó a medúza, hiszen testének 98-99 százaléka vízből áll.

#étolaj
2016.03.29.

Veszélyes hulladékok a háztartásban: étolaj és zsír

Mindennapi életünkben számos olyan terméket használunk, amelyek veszélyes anyagokat tartalmaznak. Miután ezeket külön kell gyűjteni, biztonságos helyen is kell tárolni. A veszélyes hulladékok a kijelölt hulladékudvarokban leadhatók. Évente legalább egy alkalommal az önkormányzatok is szerveznek gyűjtőakciót. Semmiképp ne dobjuk ki a gyűjtőszigetekre ezeket az anyagokat!

#műanyag
2016.03.27.

Élet kevesebb műanyaggal

Belegondoltál már valaha, hogy mindössze egyetlen nap alatt mennyi műanyaggal találkozol? Nos, ha nem, akkor mi egy picit segítünk, pontosabban Susan Freinkel, aki ténylegesen meg is számolta. Az eredeti terve az volt, hogy megpróbál leélni egy napot úgy, hogy nem ér semmihez, ami műanyagból készült.

#jegyzet
2016.03.07.

Legyenek a jegyzeteid környezetbarátak!

Az órai jegyzeteimet eddig régimódian, hagyományos füzetbe írva rögzítettem. Ám a tabletek korában felfigyeltem az olyan alkalmazásokra, amelyek segítik a jegyzetelést. Már csak a környezetre gyakorolt hatásán gondolkodom… Hány oldalnyi jegyzetet kell készítenem tableten vagy laptopon ahhoz, hogy jót tegyek a környezetnek?

#veszélyes hulladék
2016.01.08.

Veszélyes hulladékok között élünk. Te hová dobod?

Sajnos nem fordítunk kellő figyelmet arra, hogy a használt elemek, a patronok, festékek, a megunt, régi elektronikai készülékek károsan hatnak környezetünkre, amennyiben ellenőrizetlen körülmények között kerülnek a természetbe. Íme, néhány hasznos tanács.

#Föld
2015.09.21.

Védd a Földet, járj könyvtárba!

A helyi könyvtár (újra) felfedezésével nem csak papírt spórolsz, de pénzt is, hiszen nem kell többé könyvre, újságra költened!

#fűtés
2015.04.28.

Környezetbarát ballagási buli

Ha partit tervezel a hétvégére, valószínűleg a környezetvédelem nem az első a fontossági listádon. Tedd az ünneplést környezetbaráttá ezekkel az igazán egyszerű tippekkel!

#környezetvédelem
2015.04.26.

Évi 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba

A tudósok először számszerűsítették a műanyag hulladék mennyiségét, ami évente az óceánba kerül. Ez körülbelül 8 millió tonna - és arra figyelmeztetnek, hogy ez a mennyiség a következő évtizedben a tízszeresére is nőhet, hacsak nem fejlesztjük globális szinten hulladékgazdálkodás gyakorlatát.

#élelmiszer
2015.02.10.

Te tudod mi minden rejtőzik ételeid csomagolásában?

Olyan vegyi anyagok szivároghatnak bele az ételbe a különféle csomagolóanyagokból (konzervdobozok, palackok), melyek stimulálni vagy utánozni tudják az egyes emberi hormonokat, és más problémákat is okozhatnak. Nem árt, ha tisztában vagy némiképp a dologgal...

#óceán
2013.10.04.

Gyorsan romlik az óceánok egészsége

A világ óceánjainak "egészségi állapota" a korábban véltnél jóval gyorsabban romlik - figyelmeztet az óceánok állapotát vizsgáló nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) új jelentése, amely szerint a nagy tengereknek számos fenyegetéssel kell szembenézniük.

#környezetvédelem
2013.02.09.

Vásárolj zölden, életet menthetsz!

Ami a bevásárlószatyrokat illeti, a műanyag vagy papír dilemmája épp akkora talány, mint a tyúk vagy a tojás. Az igazság az, hogy a statisztika mindkét fajta zacskó esetében nyugtalanító. Egyik sem tűnik igazán megfelelőnek, de van néhány egyszerű megoldás, amely segíthet, hogy valóban környezetbarát megoldást találjunk.