Testi problémák, higiénia

#Testi problémák #higiénia

183 db cikk a témában

Eltömődött pórusok? Tehetsz ellenük
#pórus
2023.05.06.

Eltömődött pórusok? Tehetsz ellenük

Mindannyian nagyon jól ismerjük a problémát, amikor a pórusaink kitágulnak és eltömődnek. Ezt a esztétikusnak nem mondható állapotot pedig tovább ronthatja, ha még száraz a bőröd, vagy esetleg te magad szárítod ki, a pattanások kialakulásának elkerülése végett. Van néhány tippünk, hogyan tedd széppé az arcodat!

A húgyúti kövesség tünetei
#tin
2023.04.12.

A húgyúti kövesség tünetei

Tudtad, hogy a derékfájás vagy a görcsös hasfájás ugyanúgy utalhat húgyúti kövességre, mint a véres vizelet? A betegség tüneteiről bővebben az alábbi cikkünkben olvashatsz.

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek
#bőr
2023.04.07.

Felüdülés a testnek: tavaszi szépségtippek

Itt a tavasz, a nap ragyog, és itt az ideje, hogy a te bőröd is csodálatosan egészséges, és fénylő legyen! A legtermészetesebb módja a bőrápolásnak természetesen a sok víz fogyasztása, illetve rengeteg zöldség és gyümölcs ropogtatása, és persze a kiadós alvás. A másik jó módszer a szépségápolókkal való kényeztetés, természetesen legjobb bioösszetevőkből, akár házilag elkészítve.

A körülmetélés - Gyakori kérdések
#körülmetélés
2023.04.03.

A körülmetélés - Gyakori kérdések

A kisfiúk laza bőrfedéllel születnek, amely lefedi és védi a pénisz lekerekített felső részét. Ezt a bőrt fitymának nevezik. Idegeket, ereket és az izom egy apró részét tartalmazza. Amikor a fiúgyermek megszületik, a fityma a péniszhez tapad. Ahogy felnő, elválik tőle. Ez lehetővé teszi, hogy a vizelet könnyebben távozzon, valamint, hogy a bőr visszahúzódjon, amikor a fiatalnak erekciója van. A körülmetélés a bőr eltávolítását jelenti a pénisz csúcsán.

Milyen veszélyek leselkednek a tinikre világszerte?
#tini
2023.03.23.

Milyen veszélyek leselkednek a tinikre világszerte?

A serdülők és a fiatal felnőttek túlélési esélyei eltérőek az egész világon. 2020-ban a 10–24 év közöttiek halálozási valószínűsége a szubszaharai Afrikában, Óceániában (Ausztrália és Új-Zéland kivételével), Észak-Afrikában és Ázsia déli részén volt a legmagasabb. Az átlagos globális valószínűsége annak, hogy egy 10 éves gyermek 24 éves kora előtt hal meg, hatszor nagyobb volt a szubszaharai Afrikában, mint Észak-Amerikában és Európában. Miért van mindez?

Az orrvérzés okai
#orrvérzés
2023.03.20.

Az orrvérzés okai

Orrvérzés. Látványos és igencsak ijesztő tünet, de szerencsére az esetek jelentős hányadában nem jelez semmilyen komoly bajt.

Mitől lehet érzékeny a fogad?
#fog
2023.03.09.

Mitől lehet érzékeny a fogad?

Veled is előfordult már, hogy hideg vagy meleg ételek, italok fogyasztása közben fájdalom nyilallt fogaidba? Mi állhat a sokakat érintő, kellemetlen tünet hátterében? A fog túlérzékenységének okait vettük most sorra.

Jön a tavasz, erősítsd a hajad!
#haj
2023.03.04.

Jön a tavasz, erősítsd a hajad!

Fénytelen, lelapuló a hajad, alig tudod kifésülni, sőt hullik és néha a fejbőröd is viszket. Ugye, ismerős problémák? Ne aggódj, ezekkel a gondokkal nem vagy egyedül, a tél vége felé mindannyiunk haja erősítésre szorul.

Hirtelen fellépő orrvérzés
#orrvérzés
2023.01.24.

Hirtelen fellépő orrvérzés

Gyakori panasz lehet az orrüregekből történő vérzés. Ennek számos háttere lehet, melynek csak egy része jelez kóros eltérést, számos éllettani történés is vezethet vérzéshez.

Húgyúti fertőzés - Miért tér vissza?
#húgyúti fertőzés
2023.01.03.

Húgyúti fertőzés - Miért tér vissza?

A húgyúti fertőzések a leggyakoribb panaszok közé tartoznak, ráadásul sok esetben keresik fel a betegek azzal a háziorvost, nőgyógyászt vagy urológust, hogy visszatérő fertőzésük van, amitől nem tudnak megszabadulni. Hogyan lehetséges ez?

Élet aknéval
#akné
2022.12.28.

Élet aknéval

Ápolom a bőrömet, de a pattanásaim nem múlnak el. Mit csinálok rosszul?

10 rejtélyes emberi tulajdonság, melyet a tudomány képtelen megmagyarázni
#elpirulás
2022.12.15.

10 rejtélyes emberi tulajdonság, melyet a tudomány képtelen megmagyarázni

A tudósok szétbontották az atomokat, embert juttattak a Holdra, felfedezték a DNS titkait, de vannak olyan emberi szokások, melyekre még mindig képtelenek teljes körű magyarázatot adni. Hétköznapi tulajdonságok, amelyek egy része biztosan téged is érint. Vajon mi áll a hátterükben?

10 dolog, amit soha ne használj közösen másokkal
#baktérium
2022.09.26.

10 dolog, amit soha ne használj közösen másokkal

Előfordul, hogy olykor megosztjuk másokkal a személyes holmijainkat, ám néhány szabályt ebben az esetben is be kell tartani. Ha nem vagy elég elővigyázatos, könnyen kellemetlen következményekkel szembesülhetsz.

Nyaralás utáni feltöltődés
#nyaralás
2022.08.20.

Nyaralás utáni feltöltődés

A nyaralási szezon után azt gondoljuk, hogy nincs más teendőnk, minthogy elmeséljük barátainknak, ismerőseinknek, milyen jó is volt a nyári vakációnk. De sajnos ez nem így van. Bármennyire is úgy érezzük, hogy feltöltődtünk energiával, azért lássuk be, az éjszakai bulik, a végeláthatatlan napozás és a természet erői megviselik testünket.

Napégés és az uszodai klór
#napégés
2022.08.13.

Napégés és az uszodai klór

Nyáron bőrünk sokat találkozik napfénnyel, azonban a napbarnított bőr könnyen kivörösödhet, ha klóros vízzel találkozik. Az olyan medencék vize, amelyet klórral kezelnek, irritálhatják a bennük úszók érzékeny bőrét.