Testi problémák, fog

#Testi problémák #fog

55 db cikk a témában

#allergia
2014.02.14.

Fogkrém és fogtömés is okozhat szájüregi allergiát

A szájüregben, vagy az ajkak környékén jelentkező allergiás tünetek kevésbé ismert kiváltó okait vesszük sorra dr. Balogh Katalin allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével.

#fog
2014.02.04.

Rossz szokások, melyek ártalmasak a fogakra

Odafigyelsz a fogaidra, mosod őket, gyakran használsz fogselymet és évente kétszer még a fogorvosodat is meglátogatod? Helyesen teszed. Valószínű neked is van legalább egy rossz szokásod, ami mellett a jók eltörpülnek és veszélyezteti fogaid épségét. Itt egy lista az öt legrosszabb fogászati szokásról, és hogy hogyan szokj le róluk.

#fog
2014.01.30.

Az ínygyulladás komoly következményekkel járhat

Fogmosás, szájápolás és rendszeres fogorvosi vizit – kutatások szerint a fogak és az íny egészségének megőrzése az ereknek is jót tesz. Dr. Záborszky András, az Oxygen Fogászat fogorvosa az összefüggésekről beszélt.

#fog
2014.01.29.

Hogyan mossunk fogat?

Az ép fogsor magabiztossá tesz, az alapos rágáshoz pedig elengedhetetlen: érdemes rá odafigyelni. Fontos a jó fogkefe, a helyes fogmosási technika és a rendszeres fogászati ellenőrzés.

#fogszabályzó
2014.01.12.

A fogszabályzó nem tragédia

Aggódsz, hogyan festesz majd fogszabályzóval? Ez a cikk segít, hogy többet tudj meg az eszközről, ami kiegyenesíti a fogaidat, és sokkal szebbé teszi a mosolyod!

#fogmosás
2014.01.07.

Napi két fogmosás - Hitted volna, hogy...

Eddig is közismert volt, hogy a fogmosás elengedhetetlen tartozéka mindennapjainknak és alapfeltétele fogaink egészségének, brit kutatók egyik tanulmányukban arra a következtetésre jutottak, hogy akik naponta kétszer megmossák fogsorukat, azok esetében jelentősen kisebb eséllyel következik be szívinfarktus.

#egészség
2013.09.08.

Apró dolgok, melyek károsak az egészségünkre (1. rész)

Mindannyiunk csinál olyan apró és rendszeres az egészségünkkel kapcsolatos hibákat, amelyek hosszú távon igenis károsak lehetnek. Mindezek csak azért, mert nem vagyunk tisztában, hogy valamit rosszul csinálunk. Most pedig jöjjenek az általunk elkövetett leggyakoribb egészségünkkel kapcsolatos hibák.

#szépségápolás
2010.09.20.

Allergiát okozó szépségápolási szerek

Érzékeny bőr? Lehet, hogy bőrproblémád visszavezethető egyre a most következő kilenc leginkább bőrproblémákat előidéző összetevő közül. A mostani cikkünk a WebMD és a Marie Claire újság segítségével jött létre.

#sportolás
2010.04.20.

A női sportolók hármas szindrómája - Mi segíthet?

Anna az első iskolai évében csatlakozott az atlétikacsapathoz, és keményen dolgozott azért, hogy karcsú és erős sprinter válhasson belőle. Amikor az edzője azt tanácsolta neki, hogy egy kis súly leadásával sokat javíthatna a teljesítményén, azonnal elkezdte számolni a kalóriákat, és megnövelte az edzései időtartamát. Túlságosan elfoglalt volt a gyakorlással és a diétával ahhoz, hogy észrevegye menstruációja kimaradozását. Jobban foglalkoztatta a bokájában lévő repedés ami lelassította őt.

#szépségápolás
2009.04.09.

Szépségápolási tippek lányoknak

A média hatására sokan úgy gondolják, ma már nem elég egyszerűen csak jól kinézni ha érvényesülni akarsz, olyannak kell lenned, mint egy szupermodell. Szerencsére a legtöbb kamasz tudja, hogy az egészség és jókedv fontosabb a mindenáron való szépségnél, hiszen mindannyian mások vagyunk, mindenkiben valami más az, ami igazán elbűvölő. Kihozni magadból a maximumot azonban nem is olyan ördöngősség.