Testi problémák, fog

#Testi problémák #fog

55 db cikk a témában

#fogmosás
2020.11.06.

Fogmosás – miért olyan lényeges?

A helyes szájhigiénia egyik legfontosabb eleme az alapos és rendszeres fogmosás. Nem tűnik túl vonzónak, mert e mögött nincsenek „fehérítő csíkok”, „titkos terápiák” vagy „filmcsillagoknak szóló exkluzív kezelések”. Miközben egyértelműen ez jelenti az alapot a ragyogó és elsősorban egészséges fogakhoz. Miért kell különös figyelmet fordítanunk rá és mire kell emlékeznünk? Mivel fenyeget ennek elhanyagolása? (x)

#száj
2020.10.14.

Hogyan tisztítsd hatékonyan a fogaidat?

A fogak tisztán tartására mára hatalmas iparág épült, amely számtalan terméket kíván eladni a vásárlóknak. A fogorvosok nagy része szerint azonban megfelelő technikával és alapossággal egy hagyományos fogkefével is tökéletesen rendben tarthatóak a fogak. Dr. Benkő Krisztina, fogorvos segít eloszlatni a tévhiteket.

#fogszabályozás
2020.10.09.

Ezek a legtrendibb fogszabályzók a fiatalok körében

Manapság egyre több tizenévesnek van fogszabályozója. Ez nemcsak annak köszönhető, hogy a készülékek árai jelentősen csökkentek az utóbbi időkben, hanem annak is, hogy a modern technológiának köszönhetően a fogszabályozás ma már egy esztétikus és minimális fájdalommal járó kezelés sorozat, amelynek eredménye a tökéletes mosoly. (x)

#fogzománc
2019.11.18.

A fogzománcodra legkárosabb 7 élelmiszer

A fogzománcod a tested legszilárdabb része, ám lehet, hogy egyes ételek és italok még erősebbek nála. Cikkünkből megtudhatod, hogy melyek azok az élelmiszerek, amiket érdemes elkerülnöd a fogaid védelmének érdekében.

#fog
2019.05.28.

Ételek és szokások, amiktől sárgul a fogad

Szeretnéd, hogy gyöngyfehér fogaid a lehető legfehérebbek maradjanak? Már tudod, mennyire fontos a napi fogmosás, fogselyemhasználat és az időszakos fogorvos látogatás, és hogy kerülni kell a dohányzást és a dohányrágást. De a fogorvosok szerint bizonyos ételekre és italokra is oda kell figyelnünk, melyek lepedékessé teszik fogainkat.

#fog
2018.04.15.

Fogfehérítő ételek

Mindannyian tudjuk, hogy a kávé, a tea, a dohányzás és bizonyos élelmiszerek elszínezik a fogakat. A fogfehérítő termékek nem olcsók, ezért jó ha tudod, melyek azok az ételek, amelyek fényesítik, tisztítják a fogaidat - ráadásul természetes úton.

#fiatal. testszag
2018.02.04.

Meglepő okok a testszag hátterében - Mutatjuk a megoldást!

Tudod, meglehetősen átható szagot áraszthatsz egy kemény spinning edzés vagy egy fokhagymás vacsi után. Kiderült, hogy néhány meglepő tényező (például, hogy milyen gyorsan öltözöl reggel, hogy mennyi szénhidrátot eszel, vagy, hogy horkolsz-e) szintén szerepet játszat a kellemetlen testszag megjelenésében. Megmutatjuk, hogyan oldhatod meg a problémát!

#csók
2017.02.13.

Csókolj magabiztosan, rossz lehelet nélkül!

Jó hír, hogy bármennyire is izgulsz miatta, a csókolózást szinte lehetetlen elrontani. Ha az érzelmek adottak, biztos, hogy a csók sem sikerülhet rosszul. Van azonban egy olyan tényező, ami garantáltan rossz emlékké teheti a romantikus pillanatot: a rossz lehelet. Mit tehetsz ellene?

#fogszabályzás
2016.05.20.

Fogszabályozás láthatatlanul

A fogak szabályozásának nem csak esztétikai, de egészségügyi okai is lehetnek, gyerekeknél éppúgy, mint felnőtteknél. Dr. Ameri Sahar, fogszabályozó specialista arról beszélt, hogy a modern fogszabályzóknak már nem kell feltétlenül látszani, az eredmények viszont ebben az esetben is jelentősek.

#fog
2016.05.01.

Fogfehérítés - Hogyan csináljam?

Sajnos, a szüleim nem tanítottak meg rendesen fogat mosni, és 15 éves koromra besárgultak a fogaim. Emiatt önbizalomhiányom is van. A fogorvostól nagyon félek, ki tudna rajtam segíteni? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#fogkő
2016.03.04.

Fogkő és szájszag

A fogkő látványnak sem kellemes, viszont ezen kívül más problémákhoz is vezethet, mint az ínyvérzés, a kellemetlen szájíz és szájszag. Érdemes tehát e problémákkal fogorvoshoz fordulnunk, még akkor is, ha maga a fogkő esetleg nem látszik.

#fog
2016.01.24.

Hogyan szabadulj meg a fogszabályzódtól?

Ha már van fogszabályzód, minden bizonnyal te is szeretnéd megismerni azokat a tippeket, melyek segítségével hamarabb megszabadulhatsz tőle. A szépséghez türelem kell, és sajnos nincs azonnali megoldás a problémára. Ám ne csüggedj, hiszen itt van néhány tipp, ami segíthet felgyorsítani a folyamatot.

Hogyan csókolózz fogszabályzóval?
#fogszabályozás
2015.11.16.

Hogyan csókolózz fogszabályzóval?

Sokak számára az egyik legnagyobb félelem a fogszabályozóval kapcsolatban, hogy hogyan lehet vele együtt csókolózni. Amikor „drótok állnak ki” az ember szájából, és egy fémkapocs választ el kedvesed szájától... Segítünk, hogy leküzdd a félelmedet.

#fog
2015.11.04.

4 tény a fogszabályozásról

Mikortól és meddig érdemes szabályoztatni a fogakat? Miért van különös jelentősége a szájhigiéniának a fogszabályzás során? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Ameri Sahar fogszakorvos, esztétikai fogászati specialista.