Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

319 db cikk a témában

#foci
2016.10.25.

Focizol? Vigyázz, memóriaproblémákat okozhat a fejelés!

A focilabdába fejelés hatással van a futballjátékosok agyi funkcióira és memóriájára. Skót tudósok kutatásai szerint apró, de jelentős változás következik be a játékosok agyában, miután húszszor a labdába fejelnek, memóriateljesítményük 41-67 százalékkal csökken, a hatás a fejelés után 24 óráig megfigyelhető.

#szájszag
2016.08.23.

Kellemetlen szájszag? Van megoldás!

Sokakat érint és igen kellemetlen probléma a rossz szájszag. A jelenség okai szerteágazóak lehetnek, leggyakrabban szájhigiéniai és fogászati problémák állnak a háttérben. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus azonban olyan emésztőrendszeri betegségekről beszélt, amelyek szintén ilyen tünetet okozhatnak.

#bőr
2016.08.20.

A kén jótékony hatásai bőrproblémák esetén

A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, haj, bőr, csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

#lábizzadás
2016.07.19.

Miért izzad a lábad?

A talpaid minden egyes négyzetcentiméterén 600 izzadságmirigy található, ez talpanként 250 000 (több mint a tested bármely részén), és naponta körülbelül 500 ml izzadságot termelnek. Tudnod kell, hogy a tested azért izzad, hogy szabályozza a testhőmérsékleted. A láb túlzott mértékű izzadását orvosi nyelven hyperhidrosisnak nevezzük.

#kontaktlencse
2016.07.12.

7 dolog amit sose csinálj, ha kontaktlencsét viselsz!

A kontaktlencséknek nagy előnyük, hogy sokkal kényelmesebbek, mint a szemüvegek, főként sportolás, szabadidős tevékenységek közben, amikor nem akadályoznak a mozgásban. Azonban fontos, hogy a megfelelő módon kezeld a lencséidet, ellenkező esetben szembetegségeknek, sérülésnek és fertőzésnek teszed ki magad.

#hőség
2016.06.25.

4 ok, ami miatt szagos lesz a verejték

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgása hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés azonban igen kellemetlen lehet, sőt, egyes betegségek is okozhatnak ilyen tünetet. Dr. Boros-Gyevi Márta, esztétikai bőrgyógyása az okokról és a megoldási lehetőségekről beszélt.

#szeplő
2016.06.21.

Nyári zűr: a szeplős bőr

A szeplők viselői nagy többségben nem szeretik a pöttyöcskéiket. Pedig egyéniséget tükröznek, sőt a lányoknál kifejezetten romantikus, bájos is lehet. A divatvilágban gyakran keresnek kifejezetten szeplős modelleket, mert különlegesek, szépek. Te is az vagy!

#fül
2016.06.14.

A fülzsír eltávolítása

A fülzsír sokak számára visszataszító dolog, pedig több fontos szerepe is van. Cikkünkből megtudhatod, hogy mik is ezek pontosan, és hogy mi a fültisztítás helyes technikája.

#bőrviszketés
2016.06.12.

Mitől viszketünk?

Egy kellemetlen érzés, amellyel kivétel nélkül mindenki találkozik élete során: a viszketés. Mik a viszketés kiváltó okai, hogyan előzhető meg, mik a kezelés, gyógyítás lehetőségei? Járjuk körbe egy kicsit ezt a viszketős témát!

#ébredés
2016.06.07.

8 tipp, amivel energikusabbá válhatsz

A következetes ébredési idővel, és a rendszeres étkezéssel felveheted a harcot a kimerültség ellen. Vajon mikor vagyunk a legérzékenyebbek? Mit tehetünk, hogy visszanyerjük az energiánkat?

#fogszabályzás
2016.05.20.

Fogszabályozás láthatatlanul

A fogak szabályozásának nem csak esztétikai, de egészségügyi okai is lehetnek, gyerekeknél éppúgy, mint felnőtteknél. Dr. Ameri Sahar, fogszabályozó specialista arról beszélt, hogy a modern fogszabályzóknak már nem kell feltétlenül látszani, az eredmények viszont ebben az esetben is jelentősek.

#fej
2016.03.19.

6 ízületkímélő tipp

Az ízületi fájdalom megnehezíti a mindennapokat, a sportolóknak pedig át kell gondolniuk, mit és mennyit mozoghatnak ezzel a problémával. A nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma csökkenthető, és az okok is kezelhetők.