Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

319 db cikk a témában

#törpe
2016.02.26.

Mi az a törpenövés?

Mi okozza a törpenövést? Van-e más egészségügyi hatása az alacsony termetnek? Hogyan illeszkednek be az átlagos testmagasságú emberek világába a törpenövésűek?

Csíkok a bőrön - Mit tehetünk a stria ellen?
#bőr
2016.02.19.

Csíkok a bőrön - Mit tehetünk a stria ellen?

A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, melyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagyobb mértékű hízás vagy fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség következtében, vagy ha valaki túl gyors ütemben gyarapítja izomzatát.

#merevedés
2016.02.04.

Miért áll a fiúknak reggelente is?

A reggeli merevedés (tudományos rövidítéssel NPT) egy egészséges folyamat, amit minden férfi megtapasztal. Miért történik mindez?

#fog
2016.01.24.

Hogyan szabadulj meg a fogszabályzódtól?

Ha már van fogszabályzód, minden bizonnyal te is szeretnéd megismerni azokat a tippeket, melyek segítségével hamarabb megszabadulhatsz tőle. A szépséghez türelem kell, és sajnos nincs azonnali megoldás a problémára. Ám ne csüggedj, hiszen itt van néhány tipp, ami segíthet felgyorsítani a folyamatot.

#száj
2016.01.20.

Rossz szájszaggal küzdesz? Mandulakő is okozhatja!

Kövek több ponton is kialakulhatnak a szervezetben. A vese- és epekő mellett a mandulákban is létrejöhetnek kemény, olykor fájdalmas képződmények. Jelenlétükre a kellemetlen lehelet is felhívhatja a figyelmet.

#alvás
2016.01.14.

Tippek, hogy jól aludj télen

Föltekerni a fűtést és takarókupac alá bújni... Mindez csábítónak tűnhet egy hűvös éjszakán, de nem minden esetben tesz jót a szervezetnek! Miközben alszunk, testhőmérsékletünk alkalmazkodik a szobáéhoz. Akármilyen hihetetlen, a hűvösebb levegő a mélyebb szundításnak kedvez.

#testmozgás
2015.12.19.

A kardio edzés előnyei

Komoly és kemény edzések után bomba alakod lehet - ezt ma már szinte mindenki tudja a kardio edzésekről. Azonban kutatások kimutatták, hogy nem csak a testnek tesz jót ez a fajta edzés, hanem az agyunkat is kellőképpen megtornáztatja.

#alvás
2015.12.06.

Eleget alszol?

Komoly nehézségek árán tudsz csak reggel felkelni? Tovább tart elaludnod, mint 30 perc? A hétvégén sokkal többet alszol, mint a hétköznapokon?

#iskolatáska
2015.11.20.

Hátfájás a táskától?

Sokan nem is gondolnák, de a felnőtteken kívül a gyerekeknél is komoly problémákat okozhat a nem megfelelő táska. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos az ínszalagot, az izmokat érintő lehetséges veszélyekről és a biztonságos táskaviselés szabályairól beszélt.

Hogyan csókolózz fogszabályzóval?
#fogszabályozás
2015.11.16.

Hogyan csókolózz fogszabályzóval?

Sokak számára az egyik legnagyobb félelem a fogszabályozóval kapcsolatban, hogy hogyan lehet vele együtt csókolózni. Amikor „drótok állnak ki” az ember szájából, és egy fémkapocs választ el kedvesed szájától... Segítünk, hogy leküzdd a félelmedet.

#mell
2015.11.12.

Befelé forduló mellbimbó fiúknál - A szakértő válaszol

15 éves fiú vagyok és van egy nagy problémám: befelé forduló mellbimbóm van. Azon gondolkodtam, hogy meg lehetne-e ezt változtatni sebészeti beavatkozás nélkül. Néha, amikor hideg van, rendes irányba kifordulnak, ám ez sosem tartós. Nem vagyok túlsúlyos, de nem is sportolok. Egy kis fizikai tevékenység vajon segítene?

#fog
2015.11.04.

4 tény a fogszabályozásról

Mikortól és meddig érdemes szabályoztatni a fogakat? Miért van különös jelentősége a szájhigiéniának a fogszabályzás során? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Ameri Sahar fogszakorvos, esztétikai fogászati specialista.