fogszabályozás
#Testi problémák

Hogyan csókolózz fogszabályzóval?

2015.11.16.
1 perces olvasási idő

Sokak számára az egyik legnagyobb félelem a fogszabályozóval kapcsolatban, hogy hogyan lehet vele együtt csókolózni. Amikor „drótok állnak ki” az ember szájából, és egy fémkapocs választ el kedvesed szájától... Segítünk, hogy leküzdd a félelmedet.

A fogszabályozóval való csókolózásnak nem kell kínosnak, kényelmetlennek, és fájdalmasnak lennie. Vannak módszerek, amelyek segítenek, hogy ugyanolyan jól csókolózz fogszabályzóval, mint anélkül. Tehát nem kell lemondanod a csókolózásról az alatt az egy-két év alatt sem, amíg viselned kell ezt a hasznos, ám zavaró eszközt.

Csókolózó párA legjobb tanács, amit a fogszabályzót viselőknek adhatunk, hogy változtassák meg a gondolkodásmódjukat. A fogszabályzó viselése nem ciki, az egészséged megőrzésére tett lépés egyáltalán nem szégyellnivaló!

Tekints rá úgy, mint egyfajta kiegészítőre, mint az orrkarikát, vagy a nyelv piercinget! Nem véletlen, hogy ma már többféle szín-összeállítású fogszabályzó közül választhatsz! Ha a piercingre nem gondolsz úgy, mint ami a csók útjába állhat, akkor a fogszabályozóról se gondold ezt! A romantika sokszor azon is múlik, hogy mit gondolsz magadról, hogyan vélekedsz magadról.

Amikor fogszabályzót kapsz

Eleinte biztosan furcsa a fogszabályzó viselése, és nem érzed magadat kellemesen tőle, még az is lehet, hogy egyesek csúfolnak miatta. De hamarosan Te is, környezeted is megszokja, hogy fogszabályzót viselsz. Ami pedig örömhír, az, hogy a fogszabályzód egyáltalán nem kell, hogy zavarjon a csókolózásban!

Ha éppen most szerelték fel a fogszabályozódat, kerüld a csókolózást ameddig el nem múlnak a fájdalmaid. Adj időt a szádnak, hogy hozzászokjon, a fájdalom elmúljon, és hogy ismét nomálisan tudj benne beszélni.

A csók

Amikor eljön az a különleges alkalom, hogy elcsattanhat az első fogszabályzós csók, nagyon ügyelj arra, hogy a másik félnek ne akadjon a fogába a fogszabályzó. Hagyd, hogy ő kezdeményezzen, és tartsd csukva a szádat, amíg lehet.

Légy gyengéd! Ne feledd, hogy vannak dolgok, melyek fogszabályozóval nehezen kivitelezhetők – s bár a fogorvosod ezt valószínűleg nem említi – a durva, heves csókolozás köztük van. A fogszabályozód megsérülhet, vagy akár a nyelvedet és a szádat is megsértheti a drót.

A francia csók az egyik legveszélyesebbek közé tartozik ebben az esetben, mert bár a modern fogszabályzók sokkal simábbak, és könnyebb bennük csókolózni, de előfordulhat, hogy megsebesíti a partnered! Azonban ha mindketten hozzászoktatok a fogszabályzó jelenlétéhez, fokozatosan emelhettek a „tempón”.

A fogszabályozót sokáig románc gyilkosnak tartották, ám ez mára megváltozott. Ma már mindenféle színben, sőt, láthatatlan változatban is kapható, így szinte semmilyen gondot nem okozhat csókolózás közben.

Akár viselsz fogszabályzót, akár nem, a romantika szabályai ugyanazok: légy gyengéd, és mutass kedvesed iránt feltétlen szeretetet.

(KamaszPanasz - GY. P. F. - bracesreview.com)