Testi problémák, alvás

#Testi problémák #alvás

62 db cikk a témában

#szieszta
2015.08.23.

Délutáni szunyókálás: hogyan csináljuk?

A délutáni szieszta jól bevált szokás a mediterrán országokban: az ebédet követő időszakban elcsendesül a város, az emberek elvonulnak, pihennek. E szokás kialakulásában természetesen szerepe van ezen országok éghajlati viszonyinak, a déli hőségnek. Nem véletlen, hogy elsősorban a nyári kánikula idején vágyunk mi is egy kis sziesztára.

#alvászavar
2015.08.08.

Top 10 áloműző

Ne foszd meg magad egy kiadós esti alvástól! Használd a módszereinket, hogy megkapd a nyugalmat, amire szükséged van!

#álom
2015.07.07.

Betegséget is jelezhet, ha beszélsz álmodban

Gyermekkorban, főként 3 és 10 év között fordul elő gyakran, de a felnőttek 5 százaléka is beszél rendszeresen vagy alkalmanként álmában. A jelenség lehet szórakoztató vagy zavaró, de bizonyos esetekben orvosi kezelést is igényelhet.

#alvás
2015.06.12.

Hogyan hat a napközbeni szunyókálás az éjjeli alvásra?

A nappali szundítás egyszerre lehet csodás kényeztetés, mindennapos gyötrelem vagy aggodalmak forrása amiatt, hogy vajon hogyan érinti majd az éjszakai alvást. Tudd meg, milyen a szundikálás és az éjszakai alvás kapcsolata, és hogy érdemes-e inkább kerülnöd az előbbit!

#alvás
2015.06.06.

Idegesítő alvászavarok: horkolás, alvajárás

Vannak olyan tünetek, állapotok, melyeket a testünk tudatunkon kívül csinál, miközben alszunk. Ilyen például a nyáladzás, a horkolás vagy az éjszakai szellentés. Nos, ez minden olyan személyes dolog, amelyről napközben nem szívesen beszélgetünk.

#horkol
2015.04.07.

Házi praktikák horkolás ellen

Volt már részed abban a kellemetlen élményben, amikor egy horkoló emberrel aludtál egy szobában? Vagy te horkolsz éjszakánként? Íme, néhány természetes módja annak, hogyan szüntethetjük meg a zavaró zajt, és lehet nyugodt az éjszakánk.

#reggel
2015.03.30.

Hogy jól induljon a reggel!

Nehezedre esik kimászni az ágyból, rohannak a percek, s Te még mindig nem tudod mit vegyél fel, nem reggeliztél, és hol lehet a matekkönyv? Íme 8 tipp, hogy nyugodtan, összeszedetten és vidáman kezdhesd a napod!

#horkol
2015.03.15.

Orrsövényferdülés miatt is horkolhatunk

Visszatérő arcüreggyulladást, gyakori légúti fertőzéseket és horkolást is okozhat. Az orrsövényferdülésről dr.Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, a Fül-orr-gége Központ orvosa nyilatkozott.

#alvás
2015.01.31.

Az alváshiány viselkedési problémákat okozhat

Egy tanulmány szerint azok a tinik, akik iskolaidőben kevesebbet alszanak a javasoltnál, vagy rendszertelenül alszanak, sokkal inkább veszélyeztetik az egészségüket, mint az eleget alvó társaik.

#alvás
2014.05.27.

Az alvás és az elhízás kapcsolata

Az egyes alvásproblémák (mint a kóros álmatlanság vagy a narkolepszia) különféle negatív hatásokkal vannak az életünkre, az egyik ilyen a testsúly gyarapodása is lehet.

#alvás
2014.04.15.

Nem tudsz elaludni?

Egyre több kamasz jelentkezik azzal a problémával, hogy fáradtak, alvásuk rendszertelen. Nem tudnak elaludni, csak forgolódnak az ágyban. Lássunk néhány tippet, hogy hogyan legyél kipihentebb.

#fogcsikorgatás
2014.02.25.

A fogcsikorgatás migrénhez vezethet

A fogszorítás és csikorgatás hátterében az állhat, hogy az alsó és felső fogak kiegyensúlyozatlan érintkezése miatt az állkapocs ízület nem tudja elérni a nyugalmi záródási pontját. Akár egy nagyobb korona, egy magasabb tömés is okozhatja az ízület erőlködését. – mondja dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa.

#alvás
2014.02.06.

Nem tudok elaludni

"Napok óta nem tudok elaludni. Ha sírok, megkönnyebbülök. Egyszer már sikerült valamivel hamarabb elaludni. Olyan érzésem van nappal, mintha aludnék, este pedig teljesen éber vagyok." Nóra