Testi problémák, alvás

#Testi problémák #alvás

60 db cikk a témában

Az alvással kapcsolatos téves mítoszok
#alvás
2022.12.13.

Az alvással kapcsolatos téves mítoszok

Számos mítosz övezi a tizenévesek alvási szokásait. A kutatók 200 szülőt és gondozót kérdeztek meg a szakértők által azonosított legfontosabb három alvásmítoszról.

9 dolog, ami hatékonyabban ébreszt, mint a kávé
#kávé
2022.11.27.

9 dolog, ami hatékonyabban ébreszt, mint a kávé

Minden kamasz életében eljön az az idő, amikortól a reggeli ébredés szinte elképzelhetetlen kávé nélkül. Az éjszakába nyúló tanulás vagy bulizás után nem meglepő, ha reggel segítségre van szükséged az ébredéshez, ám számos, a kávénál jóval hatékonyabb és egészségesebb módszer létezik erre! Íme, a 9 leghatékonyabb dolog, amitől hamar felébredsz.

#alvás
2022.03.18.

5 módszer a gyorsabb elalvás érdekében

Egyszerű trükkök, amik segíthetnek egy jó éjszakai alvásban. A rossz alvás nagy probléma, hiszen kihatással van mindenre, az iskolai teljesítményedtől a lelkiállapotodig - a teljes egészségedre!

Elegendő alvással a depresszió ellen
#alvás
2021.12.18.

Elegendő alvással a depresszió ellen

Kisebb eséllyel lesznek depressziósok, vagy gondolnak öngyilkosságra azok a tizenévesek, akik legkésőbb este tízkor lefekszenek aludni, mint tovább fennmaradó társaik, derül ki a New York-i Kolumbia Egyetem Klinikai Központjának friss kutatásából.

Fáradt vagy? Ez az 5 dolog okozza leggyakrabban
#alvás
2021.10.21.

Fáradt vagy? Ez az 5 dolog okozza leggyakrabban

Ha reggelente sem ébredsz kipihenten, és napközben sem érzed túl energikusnak magad, annak több oka is lehet. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, alvás specialista, segítségével öt lehetséges magyarázatot sorolunk fel.

Ezért nem tudsz elaludni - 5 gyakori hiba alvás előtt
#alvás
2021.06.30.

Ezért nem tudsz elaludni - 5 gyakori hiba alvás előtt

Esténként fáradtan zuhansz ágyba, de hosszabb idő elteltével még mindig csak álmatlanul forgolódsz? Nem vagy egyedül a problémáddal, az alvászavarok egyre több ember életét nehezítik meg. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus tanácsai segíthetnek.

Karikás szem: mi van a háttérben?
#szem
2021.05.20.

Karikás szem: mi van a háttérben?

A szem körüli bőr igen vékony és érzékeny a testben zajló anyagcsere változásokra, így elég hamar jelzi, ha nincs valami rendben. Mi mindent jelezhet?

#alvás
2021.01.07.

Hogyan hat a hőmérséklet az alvásra?

A hálószoba hőmérséklete befolyásolja azt, hogy hogyan érzed magad, és azt is, hogy milyen mélyen és meddig pihensz. A túl meleg vagy a túl hideg szoba nagymértékben ronthatja az alvás minőségét.

#fáradtság
2019.12.09.

5 gyors módszer, hogy feltöltődj

Délután három óra van, és már csak vánszorogni vagy képes? A tested olyan, mint egy kocsi, amiből kifogyott a benzin? Bár a suli hamarosan véget ér, a napból még sok van hátra. Segítünk, hogy összeszedd magad!

#fiatal. testszag
2018.02.04.

Meglepő okok a testszag hátterében - Mutatjuk a megoldást!

Tudod, meglehetősen átható szagot áraszthatsz egy kemény spinning edzés vagy egy fokhagymás vacsi után. Kiderült, hogy néhány meglepő tényező (például, hogy milyen gyorsan öltözöl reggel, hogy mennyi szénhidrátot eszel, vagy, hogy horkolsz-e) szintén szerepet játszat a kellemetlen testszag megjelenésében. Megmutatjuk, hogyan oldhatod meg a problémát!

#kialvatlanság
2017.01.20.

Minden ötödik fiatal rosszul alszik a közösségi média miatt

Minden ötödik fiatal rendszeresen felkel éjjel, hogy ellenőrizze üzeneteit a közösségi médián, s ezért jóval fáradékonyabbak, mint nyugodtan alvó társaik, ami nyomot hagy a közérzetükön - állapította meg egy új kutatás.

#óraátállítás
2016.10.29.

Az őszi óraátállítás hatása a szervezetünkre

Vasárnap hivatalosan is elbúcsúzunk a jó időtől, beköszönt a téli időszámítás. Az óraátállításnak köszönhetően ugyan 60 perccel többet alhatunk, de a rövidebb nappalok és az egyre hűvösebb esték a hangulatunkra és a szervezetünkre is hatással lehetnek. A szürke időben hajlamosabbak vagyunk a depresszióra, az átállítás pedig felborítja napi ritmusunkat. Akad ugyanakkor néhány praktika, amellyel felkészülhetünk erre az időszakra, és könnyebben alkalmazkodhatunk a változásokhoz.

#merevedés
2016.02.04.

Miért áll a fiúknak reggelente is?

A reggeli merevedés (tudományos rövidítéssel NPT) egy egészséges folyamat, amit minden férfi megtapasztal. Miért történik mindez?

#alvás
2016.01.14.

Tippek, hogy jól aludj télen

Föltekerni a fűtést és takarókupac alá bújni... Mindez csábítónak tűnhet egy hűvös éjszakán, de nem minden esetben tesz jót a szervezetnek! Miközben alszunk, testhőmérsékletünk alkalmazkodik a szobáéhoz. Akármilyen hihetetlen, a hűvösebb levegő a mélyebb szundításnak kedvez.