Testi problémák, alvás

#Testi problémák #alvás

62 db cikk a témában

Fáradt vagy? Ez az 5 dolog okozza leggyakrabban
#alvás
2021.10.21.

Fáradt vagy? Ez az 5 dolog okozza leggyakrabban

Ha reggelente sem ébredsz kipihenten, és napközben sem érzed túl energikusnak magad, annak több oka is lehet. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, alvás specialista, segítségével öt lehetséges magyarázatot sorolunk fel.

Ezért nem tudsz elaludni - 5 gyakori hiba alvás előtt
#alvás
2021.06.30.

Ezért nem tudsz elaludni - 5 gyakori hiba alvás előtt

Esténként fáradtan zuhansz ágyba, de hosszabb idő elteltével még mindig csak álmatlanul forgolódsz? Nem vagy egyedül a problémáddal, az alvászavarok egyre több ember életét nehezítik meg. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus tanácsai segíthetnek.

Karikás szem: mi van a háttérben?
#szem
2021.05.20.

Karikás szem: mi van a háttérben?

A szem körüli bőr igen vékony és érzékeny a testben zajló anyagcsere változásokra, így elég hamar jelzi, ha nincs valami rendben. Mi mindent jelezhet?

#alvás
2021.01.07.

Hogyan hat a hőmérséklet az alvásra?

A hálószoba hőmérséklete befolyásolja azt, hogy hogyan érzed magad, és azt is, hogy milyen mélyen és meddig pihensz. A túl meleg vagy a túl hideg szoba nagymértékben ronthatja az alvás minőségét.

#fáradtság
2019.12.09.

5 gyors módszer, hogy feltöltődj

Délután három óra van, és már csak vánszorogni vagy képes? A tested olyan, mint egy kocsi, amiből kifogyott a benzin? Bár a suli hamarosan véget ér, a napból még sok van hátra. Segítünk, hogy összeszedd magad!

#fiatal. testszag
2018.02.04.

Meglepő okok a testszag hátterében - Mutatjuk a megoldást!

Tudod, meglehetősen átható szagot áraszthatsz egy kemény spinning edzés vagy egy fokhagymás vacsi után. Kiderült, hogy néhány meglepő tényező (például, hogy milyen gyorsan öltözöl reggel, hogy mennyi szénhidrátot eszel, vagy, hogy horkolsz-e) szintén szerepet játszat a kellemetlen testszag megjelenésében. Megmutatjuk, hogyan oldhatod meg a problémát!

#kialvatlanság
2017.01.20.

Minden ötödik fiatal rosszul alszik a közösségi média miatt

Minden ötödik fiatal rendszeresen felkel éjjel, hogy ellenőrizze üzeneteit a közösségi médián, s ezért jóval fáradékonyabbak, mint nyugodtan alvó társaik, ami nyomot hagy a közérzetükön - állapította meg egy új kutatás.

#óraátállítás
2016.10.29.

Az őszi óraátállítás hatása a szervezetünkre

Vasárnap hivatalosan is elbúcsúzunk a jó időtől, beköszönt a téli időszámítás. Az óraátállításnak köszönhetően ugyan 60 perccel többet alhatunk, de a rövidebb nappalok és az egyre hűvösebb esték a hangulatunkra és a szervezetünkre is hatással lehetnek. A szürke időben hajlamosabbak vagyunk a depresszióra, az átállítás pedig felborítja napi ritmusunkat. Akad ugyanakkor néhány praktika, amellyel felkészülhetünk erre az időszakra, és könnyebben alkalmazkodhatunk a változásokhoz.

#merevedés
2016.02.04.

Miért áll a fiúknak reggelente is?

A reggeli merevedés (tudományos rövidítéssel NPT) egy egészséges folyamat, amit minden férfi megtapasztal. Miért történik mindez?

#alvás
2016.01.14.

Tippek, hogy jól aludj télen

Föltekerni a fűtést és takarókupac alá bújni... Mindez csábítónak tűnhet egy hűvös éjszakán, de nem minden esetben tesz jót a szervezetnek! Miközben alszunk, testhőmérsékletünk alkalmazkodik a szobáéhoz. Akármilyen hihetetlen, a hűvösebb levegő a mélyebb szundításnak kedvez.

#alvás
2015.12.06.

Eleget alszol?

Komoly nehézségek árán tudsz csak reggel felkelni? Tovább tart elaludnod, mint 30 perc? A hétvégén sokkal többet alszol, mint a hétköznapokon?

#ősz
2015.10.25.

Hogy reagál az agyunk az ősszel járó változásokra?

Az esték egyre hűvösebbek, a levelek elkezdtek hullani és minden srác csak a fociról beszél. Az ősz tipikus jelei. Ahogy a nappalok egyre rövidülnek, valamint az idő egyre hűvösebb, az agyad és a tested több módon is reagál az évszakváltásra: a hangulatod és az alvási szokásaid is változnak.

#alvás
2015.09.11.

Miért hagyjanak a szüleid aludni?

A napod minden percét kihasználod. Egész évben az iskola, házi feladat, sport, részmunkaidős állás, a közösségi életed ápolása és más tevékenységek késztetnek arra, hogy korán kelj és későn feküdj le aludni. Ám, ha nem alszol legalább 8 és fél órát naponta, nem pihensz eleget, és ezzel ártasz magadnak.