Táplálkozás, koffein

#Táplálkozás #koffein

31 db cikk a témában

#tea
2015.10.08.

Tea vagy kávé: melyiket válaszd?

Felkelsz. Iszol egy lórúgásnyi kávét. Még mindig fáradt vagy. Lehet, hogy egy tea hatásosabb lett volna? Kutatások kimutatták, hogy mindkettőnek vannak előnyei, de cikkünkből megtudhatod, igazából melyik is a jobb számodra.

#élénkítő
2015.09.19.

Legális és káros gyorsítók

Néha mindannyiunknak szüksége van egy kis élénkítésre a hétköznapok álmosító szakaszaiban. Nem mindegy azonban, hogy mit és milyen formában fogyasztunk a szellemi frissességünk elérésének céljából.

#tanulás
2015.04.28.

Energia: melyik ételből igen és melyikből nem?

Az érettségi időszak közben sokaknak van szükségük az energiára. Az éjszakázós tanulás, a kora reggeli kelés… A vége mindig az lesz, hogy minél több energiához szeretnél jutni. Na de milyen formában is a legjobb ez neked és a testednek?

#koffein
2012.08.02.

Koffeinfüggőség: Van kiút belőle?

A fiatalok több mint 90%-a fogyaszt koffeint nap mint nap, ami a leggyakrabban a kávéban, a teában, az üdítőkben és a csokoládéban fordul elő. Ez összeadva átlagosan 280 mg koffein naponta, ami körülbelül 2 csésze kávéval egyenértékű.

#energiaital
2012.02.07.

Miért veszélyes az energiaital a fiatalokra?

Dr. Vajda Zsolt, a Heim Pál Gyermekkórház szakorvosa válaszol a legfontosabb kérdésekre az energiaitalokkal kapcsolatban. Nem a koffein az egyetlen összetevő, mely káros lehet a szervezetre...

#üdítő
2011.12.17.

A szénsavas üdítő agresszíóhoz vezet

Egy kutatás szerint azok a kamaszok, akik naponta öt doboznál több szénsavas üdítőt fogyasztanak, sokkal hajlamosabbak az agresszióra: puskákat, késeket hordanak maguknál.

#energiaital
2011.09.25.

Energiaitalok – tényleg használ vagy csak reklámfogás?

Az energiaitalok divatba jöttekor úgy gondolták, hogy az elvesztett energiát fogja pótolni. Azonban mára egészen megváltozott a szerepük. Minden nagyobb buli elengedhetetlen kelléke, tulajdonképpen buli italként fogyasztjuk.

#üdítő
2011.07.13.

Mi játszódik le a testedben, amikor szénsavas üdítőt iszol?

A szénsavas üdítők szerepelnek azon a listán, melyek az öt legrosszabb ételt és italt tartalmazzák. Fél liter kóla annyit tesz, mintha 16 kávéskanálnyi cukros, magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot vennél magadhoz. Ez pedig az ajánlott napi maximum cukorbevitel háromszorosa.

#energiaital
2011.02.24.

A cukormentes energiaital segíthet a fogyásban?

Sajnos a csodarecept a súlycsökkenésre és a felpörgésre nem egy fémdobozban rejlik. Az energiaitaloknak magas a koffeintartalmuk, amitől sokkal éberebb leszel, a fáradtságot és az unalmadat is elnyomja.

#energiaital
2010.09.08.

Energiaitalok: cukor és koffein, semmi más?

Az energiaitalok és a különféle tápanyag szeletek mindig nagy szavakkal és ígéretekkel kecsegtetnek minket. Némelyik azt mondja, hogy növeli az energiát és az éberséget, mások extra tápanyagokat ajánlanak, és van, amelyik azt állítja, hogy növeli a teljesítő és koncentrációképességet! De miután elnézel a reklám mellett, és beleolvasol a tápanyaglistába, a legvalószínűbb, hogy egy nagy adag cukrot fogsz kapni, koffeinnel körítve!

#energiaital
2010.07.08.

Energiaital szomjoltásra? Rossz ötlet!

Gyerekek és koffeinre érzékenyek számára kifejezetten ellenjavalltak az ilyen készítmények – hívja fel a figyelmet a németországi Országos Kockázatelemző Intézet aktuális közleményében. Hogy az energiaitalok nem minden kockázat nélkül fogyaszthatók, az is jelzi, hogy számos országban az italok kereskedelmi forgalomból való kivonását tervezik. Az elképzelések szerint ezután már csak a gyógyszertárakban lesz megengedett árusítása.

#energiaital
2010.06.26.

Energiaital - Ne vedd a szívedre!

Noha az energiaitalok felpörgetnek és növelik a teljesítményt, nem mindig éri meg kipróbálni. Ismerd meg a veszélyeket, melyeket az energiaitalok jelenthetnek a szívedre!

#tea
2010.04.25.

Az édesítőszerek is okozhatnak függőséget

A szakértők különösen a gyerekek esetében tartják fontosnak a cukor, édesítőszer és méz nélküli fogyasztást, mivel az apróságok így kisebb valószínűséggel szoknak rá az édes, és azzal együtt hizlaló üdítőitalokra.