Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

376 db cikk a témában

Tévhitek a helyes táplálkozásról
#lisztérzékeny
2023.03.14.

Tévhitek a helyes táplálkozásról

Számtalan tévhit kering a köztudatban a csípős, a puffasztó hatású, a liszt- és tejtartalmú ételekről, melyek tisztázásához most gasztroenterológus szakértő segítségét kértük.

5 ok, amiért érdemes uzsonnáznod
#egészséges táplálkozás
2023.03.02.

5 ok, amiért érdemes uzsonnáznod

Egyes iskolák igyekeznek a menzán a diákok számára legjobb étrendet összeállítani, de ez nem mindenhol van így. Sok helyen nincs egészséges, tápláló étel se a menzán, se a büfében. Érdemes végiggondolnod miket eszel, amikor már igazán éhes vagy - vajon egészséges ételekre esik a választásod?

Néhány tévhit a csokoládéról
#csokoládé
2023.02.24.

Néhány tévhit a csokoládéról

Biztosan többen emlékeznek még Johnny Depp és Juliette Binoche Csokoládé című romantikus filmjére, mely egészen új dimenzióba helyezte magát a csokoládét. A mozi után valószínűleg azok is csatlakoztak a csokikedvelők népes táborához, akik korábban nem hódoltak eme élvezetnek. A csokoládé a világ legnépszerűbb édessége, de az összes élelmiszer toplistáját tekintve is az elsők között végezne. Talán ez az oka annak is, hogy egyre több egészséggel kapcsolatos hír jelenik meg a csokifogyasztásról.

Reggeli lezsírozva...
#reggeli
2023.02.20.

Reggeli lezsírozva...

A „reggelizz, mint egy császár, ebédelj, mint egy király, és vacsorázz, mint egy koldus” old school tanács napjainkban, amikor a táplálkozási és diétás elvekkel Dunát lehetne rekeszteni, elég fapadosan hangzik, ám amerikai kutatók legfrissebb eredményei alapján úgy tűnik, a népi bölcsesség megint valami örök érvényű igazságra bukkant…

Vigyázz a mozinasikkal!
#mozi
2023.02.14.

Vigyázz a mozinasikkal!

A mozikban jobbnál jobb filmeket játszanak. És az csak természetes, hogy a mozijegy mellé némi csipegetni- és innivaló is jár. A sós, édes és vajas kukorica, valamint a nachos és csoki is jól esik a film mellé, ám korántsem tesz jót az alakodnak!

Algákkal az egészségért
#alga
2023.02.11.

Algákkal az egészségért

Amikor a jövő élelmiszereiről van szó, akkor egyre gyakrabban kerülnek rivaldafénybe az algák. Bár most még elég nehéz elképzelni ételként való rendszeres fogyasztásukat, mégis érdemes közelebbről megismerkedni velük azon egészségre gyakorolt kedvező hatásaik miatt, amelyeket kutatásokkal is megerősítettek.

Ételek, melyektől nem tudsz elaludni
#alvás
2023.01.29.

Ételek, melyektől nem tudsz elaludni

Egy pohár langyos (mézes) tej elalvás előtt minden bizonnyal jólesik, ám nincs rá tudományos bizonyíték, hogy segítené az elalvást. Természetesen mindaz, amit eszünk vagy iszunk, hatással van az alvásunkra. Amennyiben neked is nehezen megy az elalvás, próbáld ki az alábbi egyszerű változtatásokat az étrendedben!

Tippek, hogy miért reggelizzünk!
#étkezés
2023.01.21.

Tippek, hogy miért reggelizzünk!

Itt van néhány apró tipp, ami segíthet abban, hogy eldöntsd, érdemes-e reggelizni vagy sem. De köztudott tény, hogy a reggeli segít súlyt veszteni, és megtartani a már elért súlyunkat!

Jó tanácsok kamaszoknak: mennyi a napi energiaszükségleted?
#energiaszükséglet kamaszkorban
2023.01.06.

Jó tanácsok kamaszoknak: mennyi a napi energiaszükségleted?

Tudtad, hogy a szervezeted olyan változásokon, fejlődésen megy keresztül, ami miatt egészen más mennyiségű tápanyagra és energiára van szükséged, mint más életkorokban? Vajon mi mindent érdemes szem előtt tartanod ahhoz, hogy egészséges legyél? Mit, mennyit és hányszor egyél?

Hétvégi méregtelenítés
#méregtelenítés
2022.12.09.

Hétvégi méregtelenítés

Nem kell hónapokig böjtölnöd vagy rossz ízű turmixokat innod azért, hogy a testedben felhalmozódott méreganyagok kitisztuljanak. Egy villámgyors módszerrel ismertetünk meg, ami segítségével akár egy hétvége alatt is hatásos méregtelenítést végezhetsz.

A legjobb őszi vitaminforrások
#ősz
2022.10.30.

A legjobb őszi vitaminforrások

Az utóbbi időszakban az idő fokozatosan hűvösebbé vált, beköszöntöttek a hideg reggelek és a fagyos éjszakák. Ilyenkor a szervezetünknek még több vitaminra és ásványi anyagra van szüksége, de szerencsére az őszi időszakban bőven van miből válogatni: ez a vitamindús zöldségek és gyümölcsök szezonja. Tankolj fel vitaminokból még most!

Mi van a gyorséttermi kajában? Lehull a lepel!
#gyorsétterem
2022.10.26.

Mi van a gyorséttermi kajában? Lehull a lepel!

Réges-régen, amikor még csak a gyorséttermek előképei léteztek, az emberek tudták, hogy mit esznek. A mára már ikonná vált hamburger-sült krumpli párosítás hajdanán frissen darált marhahúsból készült, mellé pedig hámozott, darabolt és kisütött krumplit kaptak a kedves vásárlók.

Hogyan tudod a legbiztosabban elkerülni az elhízást?
#elhízás
2022.10.20.

Hogyan tudod a legbiztosabban elkerülni az elhízást?

Világszerte több mint 375 millió gyermeket érint az elhízás. Az Egyesült Királyságban minden tizedik gyermek elhízott, amely az egyik legmagasabb arány Európában. Ha ez nem változik, a gyermekkori elhízás 2025-re több mint minden harmadik 20 éves felnőtt elhízásához vezet majd!

A túlzásba vitt sózás veszélyei
#só
2022.09.08.

A túlzásba vitt sózás veszélyei

Mint az ismeretes, a túlságosan sós ételek fogyasztása az egekbe emelheti a vérnyomást. Egy friss kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a túlzott sófogyasztás a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is jelentősen növeli.