Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

376 db cikk a témában

Mit is jelent az anyagcsere?
#anyagcsere
2022.09.04.

Mit is jelent az anyagcsere?

Ismerősek a következő mondatok? "Már attól is hízom, ha ránézek az ételre, mivel lassú az anyagcserém. Más annyit ehet, amennyit csak akar, mert gyors az anyagcseréje." Bizony, a fogyás körül keringő tévhitek közül az anyagcsere (metabolizmus) viszi a pálmát.

Evés után mennyi idővel kezdhetsz el edzeni?
#edzés
2022.08.20.

Evés után mennyi idővel kezdhetsz el edzeni?

Elég egy rohanós nap, egy pluszfeladat, egy túlvállalás és már borul is a rend. Kimarad az evés, túlhajtod magad az edzésen, aztán ájultan esel össze a pályán. Ahogy az sem kellemes, amikor a gyorsan, szinte rágás nélkül bedobált ételek sziklává állnak össze a gyomrodban.

(T)edd magad boldoggá
#evés
2022.07.25.

(T)edd magad boldoggá

Amikor problémák özöne vesz körül, vagy a szokásosnál is nagyobb a stressz a munkahelyen, a megfelelő étellel elűzheted a rossz hangulatot. Ha már evéssel akarod a jobb hangulatot elérni, tedd egészségesen! Van néhány tippünk…

Mik azok az E-számok?
#emulgeálószer
2022.05.03.

Mik azok az E-számok?

Feltűnt már neked, hogy amikor bevásárolni mentek a szüleiddel és meg akarod nézni, miben milyen tápanyag van, a termékek címkéjén csupa megfejthetetlen kódszám található, melyek mindegyike „E” betűvel kezdődik?

Gluténmentes diéta: otthoni étkezés vs. étterem
#gluténmentes
2021.12.08.

Gluténmentes diéta: otthoni étkezés vs. étterem

Két fő módja van az otthoni gluténmentes étkezésnek. Sok család teljesen glutén-mentessé varázsolja konyháját, minden gluténtartalmú ételt mellőz, fertőtleníti, vagy teljesen felújítja, esetleg kiselejtezi konyhai felszerelését.

Az étcsokoládé egészségesebb?
#étcsokoládé
2021.12.01.

Az étcsokoládé egészségesebb?

A mértékletesen fogyasztott étcsoki ténylegesen pozitívan hat egészségi állapotunkra. Minél magasabb a csoki kakaótartalma, annál egészségesebb, mivel a kakaó a szervezet számára értékes flavonoidokat tartalmaz, amik segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

#anyagcsere
2021.10.28.

10 tipp az anyagcseréd felgyorsításához

Az anyagcsere (metabolizmus) felgyorsítása a fogyókúrázók Szent Grálja. Vajon milyen gyors egy ember anyagcseréje? Ez több mindentől függ. Vannak, akik öröklik a gyors anyagcserét, mások a lassút. Tudtad például, hogy a férfiak több kalóriát égetnek el, mint a nők, még pihenés közben is?

#funkcionális élelmiszerek
2021.10.14.

Funkcionális élelmiszerek

Alapvető emberi szükségletünk – és egyben mindennapjaink örömforrása a táplálkozás. Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint hazánkban a halálozási okok 75 százaléka közvetlenül vagy közvetve táplálkozási eredetű. A magas kalóriatartalmú, zsírban, szénhidrátban gazdag, magas sótartalmú étrend számos – úgynevezett „civilizációs” betegség kialakulásában szerepet játszik.

#energia-egyensúly
2021.08.22.

Elhízás, étrend-kiegészítők, energia-egyensúly

A bikini szezon idején sokakban megérik az elhatározás, hogy ha eddig nem is sikerült felvenni a harcot a kilók ellen, most bizony szeretnék, ha a zsírpárnák gyorsan eltűnnének a kényes helyekről. Mivel a nyaralás már a nyakunkon, a problémára gyorsan gyógyírt kell találni, szinte egyik napról a másikra kellene beleférni az eddig mellőzött – sokat mutató – ruhákba. Az áhított álomalak eléréséért nem vagyunk restek számos fegyvert bevetni.

#depresszió
2021.07.12.

Diéta depressziósoknak

A lelki problémákra sokszor a legalapvetőbb szokásaink, így például az étkezések is hatással vannak. Depresszió esetén tehát fontos, hogy betartsd az egészséges táplálkozás szabályait, amikkel máris hatalmas lépést tehetsz a jobb hangulat, a kiegyensúlyozott hétköznapok felé. Íme, 10 étkezési tipp, mely segíthet a depresszióból való felépülésben.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál
#tej
2021.06.28.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál

Azok, akik nem isznak tejet, ám valamilyen formában mégis pótolni szeretnék azt, valószínűleg találkoztak már a mandulaitallal. Akár vegetáriánus, akár tejérzékeny vagy, a mandulaital remek, egészséges választási lehetőség.

#tavaszi étel
2021.06.12.

A szezon legjobb ételei: ezeket válaszd a piacon

Spenót, eper, cukorborsó - ezek csak az első példák a kora nyári időszak legkiválóbb ételei közül. Ha szereted a legfrissebb szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, akkor ez a neked való évszak!

#zab
2021.06.08.

A zabliszt jótékony hatásai

Ha reform receptekkel kísérletezünk, érdemes kipróbálni a zablisztet. Ízben és látványban a megszokotthoz hasonlót ígér, emellett fogyasztásának számos kedvező hatását is élvezhetjük.