Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

374 db cikk a témában

#rizs
2020.10.27.

A fehér vagy a barna rizs a nyerő?

Tudtad, hogy a barna rizs nem csak egészségesebb, de előállítása környezetkímélőbb is? Mi a különbség a tápanyag tartalmukat tekintve, és hogyan érdemes elkészíteni őket?

#szépítő zöldség
2020.07.29.

4 szépítő zöldség

A természetes szépség titka nem a szépségápolási termékekben vagy a szépészeti műtétekben rejlik, hanem abban, hogy odafigyelsz, hogy mit eszel. Felejtsd el a költséges bőrápoló krémeket és kozmetikai beavatkozásokat! Inkább egyél jó sok zöldséget, amitől szebbé válhatsz.

#medvehagyma
2020.03.11.

Fokhagymaillat az erdők mélyén: a medvehagyma

A gyenge télnek köszönhetően az erdő aljnövényzetéből a megszokottnál korábban előbukkantak a medvehagyma levelei, ami visszavonhatatlanul azt jelenti, hogy megérkezett hozzánk a tavasz. Ennek a fokhagymaillatú vitaminbombának a gyógyító hatása már régóta köztudott, leveleit nyersen, illetve ételek összetevőjeként is fogyasztják. Habár a dél-dunántúli régióban sűrűn megtalálható a növény, nem árt tudni néhány hasznos információt a gyűjtéséről.

#alma
2020.02.20.

Napi egy alma az egészségért

Egy tanulmány szerint napi egy alma elfogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, a gyulladást, és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

#fogyókúra
2019.12.08.

A helyes fogyókúra szabályai

Bár sokan fogyókúráznak, a felnőtt hazai lakosság 67 százaléka túlsúlyos vagy kórosan elhízott. A Kutatócentrum felmérése kapcsán 1000 főt kérdeztek meg a fogyókúrával kapcsolatos ismereteikről.

#zab
2019.11.05.

Ez a süti egy igazi vitaminbomba

Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!

#étel
2019.10.23.

Fiatalon tartó ételek

Építsd be az alábbi ételeket mindennapi étrendedbe, így a szervezeted extra vitaminokhoz, antioxidánsokhoz és egyéb olyan anyagokhoz juthat, melyek segítenek megőrizni egészségedet, fiatalságodat.

#bőrápolás
2019.08.14.

4 zöldség a gyönyörű bőrért

Szeretnél javítani a megjelenéseden anélkül, hogy drága szépségápolási szerekre költenél? Az igazság az, hogy a szépség nem is kerül sok pénzbe. Valójában csak annyit kell tenned, hogy tudatosabban élsz, odafigyelsz arra, hogy mit eszel, és megbizonyosodsz arról, hogy ami a tányérodra kerül, nemcsak az egészségednek tesz jót, hanem a bőrödnek is. Szerencsére az egészség és a szépség kéz a kézben járnak, ami azt jelenti, hogy amíg egészséges maradsz, megmarad a természetes vonzerőd is.

#fogyókúra
2019.08.10.

Egyszerű fogyókúrás tippek

Beleveted magad egy igen szigorú, de csodálatos eredményekkel kecsegtető diétába. Napról-napra követed az utasításokat, melyeket próbálsz maradéktalanul betartani, miközben minden egyes kalóriát számításba veszel. Azonban rövidesen azt veszed észre, hogy sütiket eszel és egyre többet nassolsz, hoppá vége a diétázásnak. Ismerős történet, nem?

#bulémia
2018.11.10.

Ész nélküli evés: mit tehetünk ellene?

Kaptad már magad azon, hogy elkezdtél enni, és nem tudtad abbahagyni? Teljesen elvesztetted a kontrollt, és már mindegy volt, hogy mit eszel, csak egyél. Ez az úgynevezett "ész nélküli evés".

#menza
2018.10.19.

Korszerűbb a koszt az amerikai iskolában, mint otthon?

Meghökkentő eredménnyel végződött egy amerikai összehasonlító vizsgálat arról, mit esznek a gyerekek otthon, illetve az iskolai menzán. A tanulmány adatait az elhízás kérdéseivel foglalkozó Obesity Society idei orlandói kongresszusán ismertették.

#evés
2018.07.27.

4 tipp, hogy leszokj a falásról

Mindannyian tudjuk, mennyire rossz dolog, ha valaki megállás nélkül eszik. Azonban erről leszokni nem egyszerű dolog, sőt, akár orvosi segítségre is szükség lehet.

#fatorexia
2018.07.15.

Miért könnyű elhízni Angliában?

Bár az elhízásnak számos oka lehet, de amióta Angliában vagyok nemzetközi diákként, sok olyan apróságot figyeltem meg, amik nagy valószínűséggel komoly kiváltó okai lehetnek a szigetországban megfigyelhető elhízásnak. Szubjektív beszámolómmal szeretnék rávilágítani ezekre a pontokra, hogy okuljunk belőlük.