Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

374 db cikk a témában

#funkcionális élelmiszerek
2021.10.14.

Funkcionális élelmiszerek

Alapvető emberi szükségletünk – és egyben mindennapjaink örömforrása a táplálkozás. Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint hazánkban a halálozási okok 75 százaléka közvetlenül vagy közvetve táplálkozási eredetű. A magas kalóriatartalmú, zsírban, szénhidrátban gazdag, magas sótartalmú étrend számos – úgynevezett „civilizációs” betegség kialakulásában szerepet játszik.

#energia-egyensúly
2021.08.22.

Elhízás, étrend-kiegészítők, energia-egyensúly

A bikini szezon idején sokakban megérik az elhatározás, hogy ha eddig nem is sikerült felvenni a harcot a kilók ellen, most bizony szeretnék, ha a zsírpárnák gyorsan eltűnnének a kényes helyekről. Mivel a nyaralás már a nyakunkon, a problémára gyorsan gyógyírt kell találni, szinte egyik napról a másikra kellene beleférni az eddig mellőzött – sokat mutató – ruhákba. Az áhított álomalak eléréséért nem vagyunk restek számos fegyvert bevetni.

#depresszió
2021.07.12.

Diéta depressziósoknak

A lelki problémákra sokszor a legalapvetőbb szokásaink, így például az étkezések is hatással vannak. Depresszió esetén tehát fontos, hogy betartsd az egészséges táplálkozás szabályait, amikkel máris hatalmas lépést tehetsz a jobb hangulat, a kiegyensúlyozott hétköznapok felé. Íme, 10 étkezési tipp, mely segíthet a depresszióból való felépülésben.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál
#tej
2021.06.28.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál

Azok, akik nem isznak tejet, ám valamilyen formában mégis pótolni szeretnék azt, valószínűleg találkoztak már a mandulaitallal. Akár vegetáriánus, akár tejérzékeny vagy, a mandulaital remek, egészséges választási lehetőség.

#tavaszi étel
2021.06.12.

A szezon legjobb ételei: ezeket válaszd a piacon

Spenót, eper, cukorborsó - ezek csak az első példák a kora nyári időszak legkiválóbb ételei közül. Ha szereted a legfrissebb szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, akkor ez a neked való évszak!

#zab
2021.06.08.

A zabliszt jótékony hatásai

Ha reform receptekkel kísérletezünk, érdemes kipróbálni a zablisztet. Ízben és látványban a megszokotthoz hasonlót ígér, emellett fogyasztásának számos kedvező hatását is élvezhetjük.

#hagyma
2021.05.14.

Miért sírsz hagymavágás közben?

Mindannyiunk rémálma a hagymapucolás, hagymaszeletelés. Ilyenkor a hagyma csípi a szemünket, marja a torkunkat, potyognak a könnyeink, nagyokat szipákolunk. De mi is áll emögött?

#étel
2021.02.03.

A gyermekkor ízei

Kamaszként nincs sok dolgod a főzéssel, hiszen otthon és a menzán terített asztal vár, csak leülsz és eszel - vagy elintézed az evést egy-egy útközben befalt gyorskajával. A főzést sem tekinted különösen bonyolult feladatnak - hiszen leegyszerűsítve csak kémia és fizika az egész: veszel néhány íztelen alapanyagot − zöldségek, hús, liszt, víz stb − összekevered néhány erős ízű adalékanyaggal (só, fűszerek, cukor stb) - hőkezelésnek veted alá: már kész is az étel.

#étel
2021.01.23.

Ételek télire

Nyakunkon a tél: fagyos szelek pirítják az arcodat, dermedtté teszik az ujjaidat, a hó és a jég balesetveszélyessé teszi a mindennapjaidat. Vacognak a fogaid a hidegtől - alig várod, hogy meleg helyre érj, és magad mögött tudhasd a zimankót. A hideg idő kihívást jelent a te szervezeted számára is, hiszen egy időben kell megküzdenie az extrém hőingadozásokkal, az immunrendszeredet gyengítő és támadó tényezőkkel, a mozgáshiány miatti energia többlettel, és a vitaminhiánnyal. Mit tehetsz, hogy egészségesen átvészeld ezt az időszakot?

#anyagcsere
2021.01.09.

15 egyszerű módszer az anyagcseréd serkentésére

Még mielőtt belekezdenél a testedzésbe, jó ha tudod: rengeteg módja van annak, hogy megszabadulj a zsigeri zsíroktól, serkentsd az anyagcseréd és elkezdj lefaragni a kilóidból. Hogyan teheted meg mindezt?

#fogyókúra
2020.12.29.

A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek

Hogyan fogyjak gyorsan? - ezt kérdést írják be a legtöbben az internetes keresőbe. Az viszont már jóval ritkább, hogy az egészséges fogyás keresőszavakkal próbálkozzon valaki. Dr. Katona Evelin, endokrinológus szerint a tartós fogyás titka az egészséges életmód.

#bejgli
2020.12.22.

Nemzetek bejglije: receptek karácsonyra

Bejgli nélkül nincs karácsony, legalább is Magyarországon. De ami nálunk a bejgli, az a franciáknál a fatörzs, az angoloknál pedig a puding. Cikkünkben olyan finomságokat mutatunk be, amelyek nélkül az adott országban elképzelhetetlen a Karácsony.

#karácsony
2020.12.14.

5 tipp, hogy az ünnepek alatt is egészséges maradj!

Anyukád idegösszeomlást kapott a konyhában, a kisgyerekek az utolsó sütin veszekedtek, a nagybátyád majdnem megfulladt az ünnepi pulyka habzsolásától, és közben a legjobb barátodnak is szüksége volt rád. Viszlát tavalyi ünnepi emlékek!

#evés
2020.12.03.

Enni vagy nem enni?

Az étrend-kiegészítők hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termékek, amelyeket felmérések szerint a lakosság egynegyede napi rendszerességgel fogyaszt.