Táplálkozás, étrend

#Táplálkozás #étrend

159 db cikk a témában

#fogyókúra
2011.04.28.

Tippek a hatékony súlycsökkentéshez

„Kedves Szakértő! 15 éves vagyok. Eldöntöttem, hogy leadok néhány kilót, és felturbózom a testem május végére. Nemrég kezdtem el futni, kezdve másfél kilométerrel és remélem, hogy hamarosan fel tudom ezt húzni 4 kilométerre, melyet heti 4-5 alkalommal futnék le.”

#glutén
2011.04.21.

Divat a gluténmentes étrend?

A Facebook, Twitter és más közösségi portálok gluténmentes diétával foglalkozó oldalain felfordulást okozott egy coloradói séf, Damien Cardone véleménye, aki csípős megjegyzéseket tett azokról a személyekről, akik gluténmentes vacsorát rendeltek éttermében.

#túlsúly
2011.04.13.

Az egészségtelen étkezés növeli a szívproblémák kockázatát

A túlsúlyos tinédzsereknek nincs elég friss élelmiszer, tejtermék, vagy rost az étrendjükben és sokkal nagyobb a valószínűsége, mint a normál súlyú kamaszok körében, hogy szív- vagy más egészségügyi problémájuk lesz – jelezték a legújabb kutatások.

#cukorbeteg
2011.04.01.

Az egészséges étrend alapjai cukorbetegek számára 1.

Nem létezik kifejezetten csak diabéteszesek számára kialakított diéta. Ez azonban jó hír! Ténylegesen csak ajánlás van azokról az ételekről, melyek helyes fogyasztása esetén kordában tartható a vér glükózszintje (vércukorszint), ez azonban nem csak a cukorbetegségben szenvedőknek jó, hanem bárki másnak is.

#vesebeteg. vesebetegség
2011.03.14.

A vesebeteg gyermek étrendje

A vesebetegségek változatos jellegűek lehetnek, kialakulásuk oka is többféle, tehát nem egységes kórképekről van szó.

#élelmiszer
2011.02.27.

A 10 legegészségesebb élelmiszer

Nem kell egyből olyan ijesztő dolgokra gondolni, mint a búzacsíra, a búzakorpa vagy a tofu. Ugyanis a listát nem biomániás, vegetáriánus emberkék állították össze, hanem olyanok, akik próbáltak tekintettel lenni mindenki ízlésére, kérdés az, hogy mennyire sikerült.

#terhesség
2011.02.13.

Egészséges étkezés és mozgás terhesség alatt

Sok lány aggódik amiatt, hogyan néz ki a teste, és fél a terhesség alatt felszedett kilóktól. De most, hogy kettő helyett eszel, nem a legjobb alkalom arra, hogy csökkentsd a kalóriákat vagy elkezdj diétázni.

#teljesítmény
2010.11.20.

A teljesítménynövelő szerek

Ha versenysportoló vagy fitneszguru vagy, már biztos megfordult a fejedben, hogy hogyan tudnád a teljesítményedet fokozni.

#egészséges táplálkozás
2010.11.06.

Egészséges táplálkozás... Biztos?

Mostanában a reklámokból mást se látunk, hallunk, mint hogy mit együnk azért, hogy egészségesek maradjunk. Ám jobb odafigyelni, mert nagyon sokszor ezek megtévesztőek és csak egyszerű marketingfogásról van szó!

#szójabab
2010.09.26.

Szója ételek és egészség

Mi is az a szója? Valószínűleg már hallottál a szójáról és azokról az állításokról, hogy segít megelőzni különböző betegségeket, például rákot vagy szívbetegségeket. Szóval mi is a szója története?

#nő
2010.08.18.

Zsíros ételek és a krónikus stressz

Sok ember azt mondja, hogy többet eszik, amikor stressz alatt van. Mások kevesebbet esznek. De azokra az emberekre ez még inkább igaz, akik krónikus stressz alatt vannak. Zsíros ételeket esznek és a táplálkozásuk gyakran mértéktelen - derül ki egy friss kutatásból.

#dohányzás
2010.08.08.

Dohányos étrend

Sok mozgás, kevés zsiradék, rengeteg rostokban gazdag gyümölcs és zöldség. Talán a legfontosabb alapanyagai a volt dohányosok étrendjének. Sokan azonban félnek a leszokástól – a ma már közhellyé lett - „elhízol, ha leszoksz” tévhit miatt. Igen, ugyanis ez egy tévhit.