Táplálkozás, étrend

#Táplálkozás #étrend

159 db cikk a témában

#fogyókúra
2013.02.22.

Segítség, le akarok fogyni!

17 éves, 70 kilogramm és csak 155 centiméter magas vagyok. Megpróbáltam tornázni, megpróbáltam már mindent, megpróbáltam edzeni magam. Nagyon szégyellem magam a kövérségem miatt, sokszor elkezdek sírni és feladom az edzést.

#egészség
2012.11.06.

Hogyan legyél olimpiai bajnok? Egyél tudatosan!

Hogyan segítheti a táplálkozás egy sportoló életét? A pörkölt és a rántott hús ugyan kalóriadús, de valóban megfelel egy sportoló kamasz szükségleteinek? Rossz hírünk van, ezek az étkek nagyon is kerülendők még akkor is, ha rendszeres testmozgással le is adod a bevitt energiát. A chips, kóla és energiaital pedig egyenesen tiltólistás!

#harcosok étrendje
2012.11.06.

Harcosok étrendje: hatékony vagy veszélyes diéta?

Egy merőben új, mégis régóta ismert, de nem definiált módszer a Harcosok étrendje, megalkotója egy kommandós, Ori Hofmekler, akinek étrend- és edzésmódszereivel egyetért jó néhány táplálkozási szakember, orvos, világszínvonalú sportoló, harcművész.

#vegetáriánus étrend
2012.10.30.

Vegetáriánus étrend – Segít-e a cukorbetegeken?

Noha a vegetáriánus étrendre való áttérés valószínűleg nem gyógyít ki senkit a cukorbetegségből, számos előnye lehet a hagyományos étrenddel szemben. Segít kordában tartani a testsúlyt, csökkenti egyes diabéteszhez kapcsolódó szövődmények kockázatát, és még az is előfordulhat, hogy hatására a szervezet jobban reagál az inzulinra.

#kampány
2012.06.22.

Janicsák Veca: én is szeretnék a lehető legjobban kinézni

Az „Ez zsír!” kampány a tudatos életvitelre és az egészségmegőrzésre ösztönöz, ezt hirdeti Janicsák Veca énekesnő is a kampány arcaként. A programban való részvétel és az alkalmazások letöltése is ingyenes. Te csatlakoztál már?

#Lola
2012.05.31.

Lola is tudja: a tej élet, erő, egészség

A tej „arca” lett Lola! A neves énekesnő a Tej Világnapja alkalmából csatlakozott egy 160 országot érintő kezdeményezéshez. Lola saját betegségei miatt is jól tudja: fontos az egészséges táplálkozás, aminek nála szerves részét képezi a napi tejfogyasztás is.

#táplálkozás
2012.05.29.

Mit esznek a tinik?

A kamaszok egészségét nagymértékben meghatározza a helyes táplálkozás. Itt figyelembe kell venni mind a mennyiségi, de elsősorban a minőségi táplálkozást. Hangsúlyt kell fektetni az étkezések rendszerességére és változatosságára.

#étel
2012.05.18.

Valódi ételeket népszerűsít Jamie Oliver Magyarországon

A "valódi", vagyis feldolgozatlan élelmiszerek és ételek mellé áll, az egészséges táplálkozás igényét, a főzés örömét igyekszik népszerűsíteni Magyarországon is május 19-én az első Food Revolution Day, amelyet Jamie Oliver világhírű sztárszakács alapítványa hívott életre.

#has
2012.04.19.

Lapul a has, tágulnak az erek

Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak az erei - derítették ki amerikai kutatók.

#hamburger
2012.04.01.

A hamburger története

A hamburger kétségtelenül az egyik legnépszerűbb étel a világon. Népszerűségét az amerikai gyorsétkezdéknek köszönheti, házilag is egyszerűen elkészíthető, ennek ellenére a legtöbb ember a gyorsétkezdében fogyasztja.

#éhezés
2012.03.23.

Sokszínű rossz táplálkozás: hárommilliárd embert érint

Éhezés, alultápláltság, túltápláltság, mennyiségi és minőségi hibák a táplálkozásban... Az egész világra kiterjedő problémák. Milyen következményei lehetnek ennek? Hogyan hízhatnak el azok, akiknek alig van pénzük ételre?

#szénhidrát
2012.03.15.

6 szénhidrát, ami segít karcsúnak maradni

Szénhidrátok... csupa rosszat hallunk róluk. Ha meg éppen diétára adtuk a fejünket, akkor pláne! Tudtad-e, hogy az olyan étrendek, amelyek teljesen tiltják a szénhidrátbevitelt, akár többet árthatnak, mint amennyit használnak? Ugyanis az agyunknak és a testünknek létfontosságú ez a tápanyagtípus, csak így tud a szervezetünk megfelelően működni.