Táplálkozás, étrend

#Táplálkozás #étrend

159 db cikk a témában

#vegetáriánus
2012.03.06.

A vegetáriánus életmód előnyei és hátrányai

Kedves KamaszPanasz! Vegetáriánus szeretnék lenni, de nem tudom, hogyan kezdjem el. Tudnátok mondani pár dolgot a vega életmód előnyeiről és hátrányairól? Előre is köszönöm.

#táplálkozás
2012.03.03.

Kevesebb evés a hosszú élet titka

Az öregedést lassíthatjuk, ha kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe. E módszerrel leginkább az agy öregedésének sebessége fogható vissza bizonyos mértékig – állapították meg olasz kutatók.

#diéta
2012.02.16.

Antidiétával a karcsú alakért: élvezd az ízeket!

Próbáld ki, hogy egy falat ételt helyezel a szádba. Nem az a lényeges, hogy milyen ételféleséget választasz, hanem az a fontos, hogy az valamelyik kedvenced legyen: mondjuk egy nagy tál finom töltött káposzta épp jó lesz. Talán meglep, hogy éppen ezt tanácsoljuk neked, de ha tovább olvasol, minden kiderül!

#zsír
2012.01.04.

A zsír megváltoztathatja az agyműködést

Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.

#csokoládé
2011.12.13.

A csokoládé iránti vágy csökkentése

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor megkívánunk egy kocka csokit, amiért az egész lakást fel tudjuk forgatni. Néha belefér egy kis nasi, ám nem engedhetünk mindig a kísértésnek. De akkor mit tehetünk?

#puffadás
2011.09.19.

Szellentenem kell a barátom előtt

„Kedves Dr. Nő! Több napot együtt leszek barátommal, és az lenne a legjobb, ha nem kéne minden percben odébb állnom, hogy szellentsek...” - válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#vegetáriánus
2011.09.18.

Tények a vegetáriánus étrendről

A vegetarianizmusnak több típusa létezik. Van, aki semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik meg, így a tojást és a tejtermékeket sem.

#előétel
2011.06.27.

A legjobb és legrosszabb előételek

Az éttermi vacsora során nem mindegy, hogy milyen előétel kerül az asztalra. Mert könnyen megeshet az is, hogy a főételt is meghaladó kalóriamennyiséget csemegézel be már az elején, ami egészségtelen.

#gyermekegészség
2011.05.25.

Pénz nélkül nincs gyermekegészség sem?

Gyermekük egészségének megtartását ma főleg a tehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka ugyanis alacsony jövedelmű háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felméréséből.

#mogyoró
2011.05.15.

A mogyoró akár halálos is lehet?

Egy floridai általános iskolában a szülők az iskolai szabályzat megváltoztatását követelik, ugyanis az iskola egy olyan rendelkezést hozott, mely szerint kitiltanak minden, földimogyoró alapú élelmiszert az egyik osztályból, ezzel védve azt az egy gyereket, aki ételallergiában szenved.

#fogyókúra
2011.05.08.

Csalóka ételek a fogyókúrád ellen

Fogyni akarsz vagy csak megtartani a súlyodat? Mi hizlal és mi nem? Voltál már úgy, hogy egy ételre vagy egy italra azt hitted, hogy nem hizlal és egészséges, utólag meg kiderült, hogy ez nem igaz?

#kate middleton
2011.04.29.

Kate Middleton diétájának titkai

A körülbelül 177 centijével, és az ehhez párosuló 55 kilójával Kate Middleton vékony és atletikus alkatnak számít, így gyakran kerül egyenes összehasonlításba Diana hercegnővel is.