Táplálkozás, étrend

#Táplálkozás #étrend

159 db cikk a témában

#reggeli
2015.06.29.

Jó reggelit!

Ébresztő, indul a nap! Sohase hagyd ki a reggelit. Olvashatjuk első számú jó tanácsként, és teljesen mindegy, hogy a fogyókúrás ötletek között keresgélünk, vagy az egészséges életmódról szóló cikkeket olvassuk.

#csoki
2015.06.12.

Érdekességek a csokiról

Igaz ugyan, hogy a csoki egészségtelen ételként ismert, de a legújabb tanulmányok szerint az étcsokoládé igenis az egészséges táplálkozás egyik alapanyaga. Az étcsokinak számos jótékony hatása van a testre, éppen ezért generációkon át gyógyszerként használták az egész Földön.

#pattanás
2015.05.30.

Mit egyél a pattanások ellen?

A világon kevés olyan szemet szúró bőrprobléma van, mint a pattanás. Fiatal és idős korban, fiúkon, férfiakon, lányokon és nőkön is látjuk őket. Okozhatja stressz, hormonok, vagy akár más tényezők is. Egy biztos, a pattanások szinte mindenkinek problémát okoznak. Van egy módszer, amit azonban szinte soha nem veszünk figyelembe a pattanások elleni harcban. Ez az étrendváltoztatás!

#test
2015.05.15.

Készítsd el a saját sportitalodat!

Manapság már a szivárvány minden színében választhatsz sportitalokat. Ám ezek az italok akár káros anyagokat is tartalmazhatnak. A kemény fizikai munka mellett azonban a víz mellé néha kell egy kis plusz energia. Ráadásul a rengeteg kukába kidobott műanyag palack sem tesz jót a környezetnek.

#csoki
2015.05.04.

Mindent a csokiról

Bár az emberek kétségkívül több csokit vásárolnak és esznek meg Valentin-nap, Húsvét vagy Karácsony alatt, mégis nyugodtan kijelenthető, ez egy 4 évszakos édesség, különösen a gyerekek számára. Most nézzük, hogy a tévhitekkel ellentétben milyen hasznos is tud lenni a csokievés!

#tanulás
2015.04.28.

Energia: melyik ételből igen és melyikből nem?

Az érettségi időszak közben sokaknak van szükségük az energiára. Az éjszakázós tanulás, a kora reggeli kelés… A vége mindig az lesz, hogy minél több energiához szeretnél jutni. Na de milyen formában is a legjobb ez neked és a testednek?

#protein
2015.03.27.

A jó öreg protein

A fehérje segíthet a nem kívánt kilók leadásában, valamint abban is, hogy a gyomrodat teletömd. De fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és megfelelő fajta proteint fogyaszd, hogy egészségügyileg is profitálj belőle.

#hal
2015.03.16.

Ezért fogyassz rendszeresen halat

A sült vagy grillezett hal fogyasztása csökkenti egyes szívproblémák kialakulásának esélyét, a rántott változat azonban éppen ellenkező hatást válthat ki.

#izzadás
2015.02.25.

Ételek, melyek testszagot okoznak

Ettél már valaha igazi olasz fűszerezésű ételt? Ha nem, akkor érdemes kipróbálnod, mert igazán ízletes. Viszont utána olyan kellemetlen szagod lesz, hogy még a zuhany és a szájvíz sem segít rajtad egy bizonyos ideig.

#haj
2015.02.18.

10 élelmiszer, amely ápolja a hajadat

A dús hajzuhatag minden ember álma, de sajnos vannak, akik hajlamosak a kopaszodásra, míg másoknak vékony szálakat szánt a genetika. Viszont néhány élelmiszer rendszeres fogyasztásával túljárhatsz a természet eszén, és megtarthatod, szépítheted, ami a fejeden van!

#egészségtelen ételek
2015.01.30.

A legrosszabb ételek a hűtődben

9 egészségtelen étel, ami valószínűleg megtalálható a hűtőtökben vagy fagyasztótokban. Azzal biztosan tisztában vagy, hogy nem jól döntesz, amikor az étteremben egy hatalmas pizzát vagy sajtburgert rendelsz. De mi a helyzet azokkal az egészségtelen ételekkel, amelyek a hűtődben tanyáznak?

#egészséges táplálkozás
2015.01.27.

Egészséges élelmiszerek, egészségünk érdekében

Aki azt állítja, hogy az egészséget nem lehet megvenni, nagyot téved. A titok nyitja: tudni kell, mit vesz meg az ember. Ha megveszel egy, vagy akár több terméket is az alábbi vásárlólistáról, már jó úton haladsz az egészséges életmód felé.

#margarin
2015.01.21.

Tények és tévhitek a margarin gyártásáról

A transzzsírsavak túlzott fogyasztásáért a legtöbben a margarint hibáztatják, amelyek a közhiedelem szerint hidrogénezett növényi olajból készülnek, így magas a transzzsír-tartalmuk.

#egészséges étel
2014.12.13.

Evéssel versenyben tarthatod az elméd

Szoktál igazán éhes lenni a nap folyamán? Ettél már valaha annyit, hogy teltnek vagy túltelítettnek érezted magad? Ez nem helyes. Gondolkodj el arról, mikor és mennyit egyél, ami segíthet a lehető legjobban érezni magadat.

#életmód
2014.12.01.

Egy kamasz lány, aki bebizonyítja, az életmódváltás igenis lehetséges

"Sokan nehezen hiszik el, hogy nem azért eszek salátát vacsorára és zabkását reggelire, mert ezt kell, hanem mert ezt kívánom. Szerintem csak hozzáállás kérdése. Az életmódváltás igenis lehetséges." - véli Gökler Krisztina, egy húsz éves kamasz lány, aki három évvel ezelőtt úgy döntött, változtat az életén, és azóta másokat is erre motivál.