
#Táplálkozás #ásványi anyag
71 db cikk a témában
Ételallergiák: Hogyan birkózzunk meg velük?
Ha az allergiatesztek azt mutatták ki, hogy valamilyen ételallergiád van, akkor majd az orvosod el fogja mondani, hogy hogyan kezeld, de segítség gyanánt azonban itt van pár tipp, amik jól jöhetnek.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál
Azok, akik nem isznak tejet, ám valamilyen formában mégis pótolni szeretnék azt, valószínűleg találkoztak már a mandulaitallal. Akár vegetáriánus, akár tejérzékeny vagy, a mandulaital remek, egészséges választási lehetőség.

Hasznos tudnivalók a kalciumról
Gyermekként biztosan sokat hallottad azt a mondatot a szüleidtől, hogy „idd meg a tejet”. Nem véletlenül: tele van kalciummal, ami az erős csontok és fogak felépítéséhez szükséges.
Miért sírsz hagymavágás közben?
Mindannyiunk rémálma a hagymapucolás, hagymaszeletelés. Ilyenkor a hagyma csípi a szemünket, marja a torkunkat, potyognak a könnyeink, nagyokat szipákolunk. De mi is áll emögött?
Több D-vitaminra van szükségünk
A téli időszakban a D-vitamin hiányából fakadó problémák minden korcsoportot érintenek. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy több D-vitamint kell bevinnünk a szervezetünkbe.
4 szépítő zöldség
A természetes szépség titka nem a szépségápolási termékekben vagy a szépészeti műtétekben rejlik, hanem abban, hogy odafigyelsz, hogy mit eszel. Felejtsd el a költséges bőrápoló krémeket és kozmetikai beavatkozásokat! Inkább egyél jó sok zöldséget, amitől szebbé válhatsz.
Ez a süti egy igazi vitaminbomba
Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!
4 zöldség a gyönyörű bőrért
Szeretnél javítani a megjelenéseden anélkül, hogy drága szépségápolási szerekre költenél? Az igazság az, hogy a szépség nem is kerül sok pénzbe. Valójában csak annyit kell tenned, hogy tudatosabban élsz, odafigyelsz arra, hogy mit eszel, és megbizonyosodsz arról, hogy ami a tányérodra kerül, nemcsak az egészségednek tesz jót, hanem a bőrödnek is. Szerencsére az egészség és a szépség kéz a kézben járnak, ami azt jelenti, hogy amíg egészséges maradsz, megmarad a természetes vonzerőd is.
Savanyú káposzta: az igazi multivitamin
A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta, és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, felpörgeti az anyagcserét és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolhatja. Valóságos vitaminbomba!
Nassolj zöldséget és gyümölcsöt!
Mi a leggyakoribb köret, amit eszel? Krumpli? Rizs? Tudtad, hogy ajánlott minden étkezés során friss zöldségeket is beiktatni a fogásokba? Éppen ezért a gyümölcsöknek és zöldségeknek egészséged érdekében ezentúl még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben.
Te elég vasat fogyasztasz?
A vas (Fe) egy olyan ásványi anyag, amely kulcsszerepet játszik a vér vörösvértestjeinek az oxigénszállításában, hiánya sok problémát okozhat. Vajon te megfelelő mennyiségben hozzájutsz?
Ünnepi kalóriák: ne ess túlzásokba húsvétkor sem!
A húsvéti menüsor legalább annyira megterhelő és kalóriadús lehet, mint a karácsonyi lakomák. Gondolom, tavasszal mindent megteszel annak érdekében, hogy beleférj a fürdőruhádba. Ne hagyd, hogy ez a sok munka és a rengeteg erőfeszítés kárba vesszen!
A C-vitamin természetes forrásai
A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket, így tél vége felé! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.
9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben
Közeledik a lenge ruhák időszaka, már csak néhány hónap és lekerülnek a vastag pulcsik, amikor mindenki elkezd az alakja miatt aggódni. Itt az ideje, hogy odafigyelj arra, miket is tárolsz a kolis hűtődben! Az ételek, amiket választasz, legyenek frissek, egészségesek, sokoldalúak – és persze olcsók is. Ne pakold tele a hűtőt cukros, mikrózható műkajákkal vagy szénsavas üdítőkkel!
Miért kúráljuk levessel a betegeket?
Hiába kerülnek napvilágra különböző gyógyászati újdonságok, újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során. Az egyik bevált "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott. Azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti lankadatlan népszerűségét.