Táplálkozás, ásványi anyag

#Táplálkozás #ásványi anyag

71 db cikk a témában

B-vitaminos ételekkel a PMS ellen
#pms
2023.05.15.

B-vitaminos ételekkel a PMS ellen

Kutatások szerint azoknál a nőknél, akik B-vitaminban gazdag ételeket fogyasztanak, kisebb a premenstruációs szindróma előfordulása, mint azoknál, akik kihagyják étrendjükből ezeket.

Amióta a kecskék kávébogyót legelnek, többet imádkozhatnak a szerzetesek
#energiaital
2023.04.28.

Amióta a kecskék kávébogyót legelnek, többet imádkozhatnak a szerzetesek

A legenda szerint 300 évvel időszámításunk előtt egy Káldi nevű kecskepásztor észrevette, hogy a kecskéi a lelegelt piros bogyóktól sokkal élénkebbek lesznek. Emberünk ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, ha a bogyókat megpörkölik, olyan ízletes italt készíthetnek belőle, amitől jobban bírják a naphosszat tartó imádkozást.

A legjobb ételek vérszegénység ellen
#vas
2023.04.20.

A legjobb ételek vérszegénység ellen

A vérszegénység egy olyan rendellenesség, amit a hemoglobin alacsony szintje okoz a vérben. Leginkább jelentős vérveszteség, csökkent vörösvérsejt szám, vashiányos étrend miatt alakul ki, de okozhatja a bélrendszerben jelentkező rendellenesség is, ahol a legtöbb, élelmiszer által bevitt vas felszívódik.

Mit kell enned, ha vashiányos anémiád van?
#vashiány
2023.03.23.

Mit kell enned, ha vashiányos anémiád van?

Hitted volna, hogy a vashiány több, mint másfél milliárd embert érint a Földön? Európában minden harmadik menstruáló nő, a várandós nők 75%-a, a kisgyermekeknek pedig közel a fele vashiányos.

Algákkal az egészségért
#alga
2023.02.11.

Algákkal az egészségért

Amikor a jövő élelmiszereiről van szó, akkor egyre gyakrabban kerülnek rivaldafénybe az algák. Bár most még elég nehéz elképzelni ételként való rendszeres fogyasztásukat, mégis érdemes közelebbről megismerkedni velük azon egészségre gyakorolt kedvező hatásaik miatt, amelyeket kutatásokkal is megerősítettek.

A méz és hatásai
#méz
2023.02.04.

A méz és hatásai

A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegének gyűjtötte az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír. Itt az ideje tehát, hogy mézesítsd az életed!

A zöld tea előnyei
#zöld tea
2023.01.04.

A zöld tea előnyei

A zöld teának nevezett ital Kínában és Japánban már a tizenkettedik században a teaszertartások főszereplője volt, a nyugati országokban mégis a fekete tea a legnépszerűbb változat.

#funkcionális élelmiszerek
2021.10.14.

Funkcionális élelmiszerek

Alapvető emberi szükségletünk – és egyben mindennapjaink örömforrása a táplálkozás. Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint hazánkban a halálozási okok 75 százaléka közvetlenül vagy közvetve táplálkozási eredetű. A magas kalóriatartalmú, zsírban, szénhidrátban gazdag, magas sótartalmú étrend számos – úgynevezett „civilizációs” betegség kialakulásában szerepet játszik.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál
#tej
2021.06.28.

A mandulaital 11 előnye, amit eddig nem tudtál

Azok, akik nem isznak tejet, ám valamilyen formában mégis pótolni szeretnék azt, valószínűleg találkoztak már a mandulaitallal. Akár vegetáriánus, akár tejérzékeny vagy, a mandulaital remek, egészséges választási lehetőség.

#hagyma
2021.05.14.

Miért sírsz hagymavágás közben?

Mindannyiunk rémálma a hagymapucolás, hagymaszeletelés. Ilyenkor a hagyma csípi a szemünket, marja a torkunkat, potyognak a könnyeink, nagyokat szipákolunk. De mi is áll emögött?

#d-vitamin
2021.02.11.

Több D-vitaminra van szükségünk

A téli időszakban a D-vitamin hiányából fakadó problémák minden korcsoportot érintenek. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy több D-vitamint kell bevinnünk a szervezetünkbe.

#szépítő zöldség
2020.07.29.

4 szépítő zöldség

A természetes szépség titka nem a szépségápolási termékekben vagy a szépészeti műtétekben rejlik, hanem abban, hogy odafigyelsz, hogy mit eszel. Felejtsd el a költséges bőrápoló krémeket és kozmetikai beavatkozásokat! Inkább egyél jó sok zöldséget, amitől szebbé válhatsz.

#zab
2019.11.05.

Ez a süti egy igazi vitaminbomba

Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!

#bőrápolás
2019.08.14.

4 zöldség a gyönyörű bőrért

Szeretnél javítani a megjelenéseden anélkül, hogy drága szépségápolási szerekre költenél? Az igazság az, hogy a szépség nem is kerül sok pénzbe. Valójában csak annyit kell tenned, hogy tudatosabban élsz, odafigyelsz arra, hogy mit eszel, és megbizonyosodsz arról, hogy ami a tányérodra kerül, nemcsak az egészségednek tesz jót, hanem a bőrödnek is. Szerencsére az egészség és a szépség kéz a kézben járnak, ami azt jelenti, hogy amíg egészséges maradsz, megmarad a természetes vonzerőd is.

#savanyú káposzta
2017.10.05.

Savanyú káposzta: az igazi multivitamin

A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta, és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, felpörgeti az anyagcserét és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolhatja. Valóságos vitaminbomba!