Szülőknek, szex

#Szülőknek #szex

46 db cikk a témában

#szülő
2014.02.26.

Mi a teendő, ha lánya egy idősebb férfival jár?

Aggodalma bebizonyosodott: gyönyörű, tizenhat éves lányának kapcsolata van egy huszonhét éves férfival. Azonnal érzi, hogy elhagyja az erő, remeg a térde és keze a nyugtatóért nyúl? Érthető, hogy a szülőket aggasztja egy ilyen helyzet, ami több szempontból is káros lehet egy tinédzser lány számára.

#szerelem
2014.02.11.

Amikor a tini gyerek elvakul a szerelemtől

A szerelem egyik pillanatról a másikra érkezik: például egy új diák az osztályban vagy a baráti körben, esetleg egy régi barátság vált át szerelemmé. Általában ártalmatlan diákszerelem lehet, de jó, ha fokozottan figyel ilyenkor a gyermekére.

#szex
2013.09.19.

Törvények tartanák vissza a fiatalokat a szextől?

A mai tinik egyre fiatalabban válnak biológiailag éretté, és ezzel párhuzamosan, egyre korábban találkoznak az első szexuális élményekkel. Mindez persze korántsem jelenti, hogy az érzelmi, pszichológiai érettséget is fel lehetne ily módon gyorsítani.

#szexuális
2013.08.12.

A fiatalok szexuális magatartása

Jelen statisztikák a serdülők szexualitásával kapcsolatos kérdéseken alapul. A szexuális aktivitásra, a szexuális élet kezdetére, a védekezésre és az óvszerhasználatra.

#gyerek
2013.06.10.

Hogyan támogassák az apák állapotos tini lányukat?

Egyetlen olyan kijelentés létezik, amit az apák semmilyen körülmények között sem akarnak hallani tini lányuktól, mégpedig az, hogy: „Apa, terhes vagyok.” Ezen mondat elhangzását követően még a legrátermettebb szülők esetében is olyan csend és néma döbbenet következik néhány pillanatig, hogy szinte még a levegő is megfagy és eláll a lélegzet, az elme is elakad.

#szülő
2013.06.07.

Beszélgetés az orális szexről

Manapság, mikor az orális szex témája naponta vitatott a médiában, a szülőknek fel kell készülniük arra, hogy megválaszolják kamasz és kiskamasz gyermekük ezzel kapcsolatos kérdéseit. Összeszedtük a kamaszok közt a témában terjedő leggyakoribb tévhiteket, és tippeket adunk arra vonatkozóan, hogy Ön hogyan magyarázhatja meg ezeket csemetéjének.

#nem kívánt terhesség
2012.03.15.

Segítsen tini gyerekének elkerülni a nem kívánt terhességet!

A tini (nem kívánt) terhességek számának alakulásában 1991-2005 között jelentős visszaesés volt érezhető, most azonban újra emelkedő tendenciát mutatnak a statisztikák. Egy felmérés szerint a tini terhességek mértékének növekedése 4%-os mértékű volt 2005-2006 között, ami aggodalomra adhat okot az egészségügyi szakértők és a szülők számára, valamint a lehetséges okok felderítésére készteti az egészségügyet.

#fogamzásgátló
2011.11.18.

Felírassak-e hormonális fogamzásgátlót a gyerekemnek?

Renáta csinos, fiatal anyuka. Kislánya 10 éves, és egyelőre még jobban érdeklik a játékok, mint a fiúk. Renátának azonban már most határozott elképzelései vannak arról, hogy ha kislánya néhány év múlva kamaszkorba lép, milyen módszereket ajánl számára a védekezésre.

#szakértő válaszol
2011.10.06.

Szexről és lelki problémákról kérdeznek a tinik az interneten

Az intim témák, a szex és az önbizalomhiánnyal összefüggő lelki problémák azok a cikis témák, amikről a tinik inkább interneten kérdeznek – derült ki abból az elemzésből, amelyet a Kamaszpanasz.hu internetes portál orvos és pszichológus szakértőinek válaszai alapján készítettek a szerkesztők.

#szex
2011.08.10.

10 kérdés, amit a tinik föltehetnek a szexről

Amikor a szexről beszélget gyermekével, több kellemetlen kérdésre is fel kell készülnie! Összeszedtük azt a 10 kérdést, mely a fiatalokat leginkább érdekli, leggyakrabban tesznek fel.

#szex
2011.07.29.

Kérdések és válaszok a szexről

A gyerekek szexszel kapcsolatos kérdéseinek megválaszolása az egyik legnehezebb és legrémisztőbb, valamint legfelelősségteljesebb feladat a szülők részéről. A máskor határozott és magabiztos szülő ilyen helyzetben megnémul, igen kényelmetlenül érzi magát.