Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

355 db cikk a témában

Állások 13 éveseknek
#diákmunka
2014.07.08.

Állások 13 éveseknek

Segítsen állást találni 13 éves gyermekének! Az álláslehetőségek és a fizetés sokszor függ a várostól, ahol alkik, a munka nehézségétől, illetve attól, hogy az állás maga mennyi időt is igényel.

#sérülés
2014.06.26.

A fiatalok sérülései és balesetei

A véletlen balesetek a fiatalkori halálozás egyik legfőbb okai közé tartoznak. A halálozás mellett nem mellékesek azok a súlyos sérülések, amelyek tartósan megváltoztatják a fiatal életkilátásait, munkaképességét és személyiségét.

#szülő
2014.06.23.

Beszélgessünk tisztán és világosan a kamasszal!

A tini gyerek és szülei között kibontakozó nézeteltérések és problémák egyik oka, hogy a szülő kétértelmű vagy nem világos üzeneteket küld gyerekének. A tiszta kommunikáció nagyon fontos, ha szoros és jó kapcsolatot szeretne ápolni a gyerekével.

#zaklat
2014.06.20.

A tinik felét zaklatják a neten

Egy felmérés során 1355, 14-24 éves kor közötti fiatalt kérdeztek meg arról, hogy érte-e már őket netes zaklatás. A válaszadók 56%-a nyilatkozta, hogy volt már áldozata valamilyen formában online lejáratásnak, zaklatásnak.

#mobil
2014.06.12.

A tinik és a telefon

A mai generáció igényeinek növekedésével a kommunikáció létfontosságúvá vált a fiatalok életében. Gyors kommunikációs csatornákra vágynak, ahol senki sem zavarhatja meg őket.

#internet
2014.06.06.

A kamaszok és az online barátok

Napjaink tipikus tinije sok online baráttal rendelkezik, és akár online randipartnerrel is dicsekedhet. A szülők azonban nem tudják, hogy kikkel lép kapcsolatba a hálón. A barátkozásnak ez egy olyan formája, ami veszélyesnek tűnhet, illetve aggodalomra adhat okot.

#Internet
2014.06.06.

Oda kell figyelnie tini gyermeke internetezési szokásaira

Amikor gyermeke belép az internet világába, mit néz meg, és mit csinál ott? Az internet olyan szinten teszi lehetővé az információ szabad áramlását és cseréjét, melyről az előző generációk álmodni sem mertek volna. A közösségi hálók felváltották a telefont, mely azelőtt a tinik kedvenc kommunikációs eszköze volt. A netes videók korszakában a hagyományos tévé adások elavultnak tűnnek.

#anya
2014.06.05.

Egy tizenéves ruhatára

A kamaszok a ruhatárukat gyakran a személyiségük kifejezésére használják, így az öltözködésükkel képesek felbosszantani, idegesíteni és teljesen megdöbbenteni a szüleiket. Mégis sok esetben a szülők finanszírozzák ezeket a ruhákat,. Éppen ezért érdemes az ezekre vonatkozó szabályokat őszintén megbeszélni. Másrészt a szülőknek is törekedniük kell arra, hogy megértsék az aktuális divatot, amihez a gyermekük igazodik.

#barát
2014.06.05.

Beszélgetés a tinivel a barátságról

A barátok nélkülözhetetlenek: új barátságok kialakítása, a baráti kapcsolatok ápolása, és a társas élet nélkülözhetetlen a tinik fejlődésében, életében.

#internet
2014.06.04.

A Facebook és a tinik

A Facebook közösségi oldal népszerűsége az elmúlt néhány évben töretlenül szárnyal. Ebben a pillanatban is több millió ember használja szerte a világon.

Önbántalmazás egyik formája: vagdosás
#önbántalmazás
2014.06.03.

Önbántalmazás egyik formája: vagdosás

A vagdosás nem éppen új keletű dolog, de manapság egyre gyakrabban hallani róla, valamint a média is kiemelten foglalkozik a témakörrel.

#fizikai aktivitás
2014.05.29.

A fiatalok fizikai aktivitása és szabadidős tevékenységei

A fizikai aktivitás az egészséges élet egyik legfontosabb alkotóeleme. A rendszeres mozgás jótékony hatással van a szervrendszerünkre, segíti a szervezet egészséges fejlődését. A rendszeres testedzés csökkenti az elhízást, és számos egyéb betegség, például a cukorbetegség kialakulását.

#internet
2014.05.28.

Az internetes visszaélések veszélyei

A tinédzserek az internet segítségével új barátságokat keresnek és kötnek, amely sok idejüket elveszi más feladatoktól. Ez az idő valójában kétszer annyi, mint amit a szüleik gondolnak. A szülők többsége nem igazán jártas a számítástechnika világában, a közösségi oldalak használatában, nem is gondolnak a gyermekükre ott leselkedő veszélyre.