Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

355 db cikk a témában

#pénz
2014.03.19.

Gazdasági kérdések és a kamaszok

Sajnos a mai világban, amikor a recesszió szinte minden családot fenyeget, a szülők jogosan aggódnak gyermekeik jövőjéért. Beszélgessen gyermekével, és világosítsa fel, hogy mi is folyik az országban és a világban valójában, és hogy a gazdaság miként befolyásolja a család helyzetét!

#szülő
2014.03.18.

Mit tegyek, ha a tini gyermekem terhes?

Nyilvánvalóan hatalmas sokk rájönni, hogy a tini lánya terhes, vagy hogy a fia apa lesz. Valószínűleg dühös, és neheztel a gyermekére, hiszen az élete egy hirtelen, és nem várt fordulatot vett.

#alkohol
2014.03.11.

Hogyan beszéljen gyermekével az alkoholról?

Azt, hogy toleráns szülőként vagy szigorúan álljon hozzá az alkohol kérdéséhez, nem könnyű eldönteni. Pár tanáccsal szeretnénk segíteni Önnek abban, hogyan közelítsen a témához.

#szülő
2014.03.07.

Mit érez egy problémás tini?

A szülők jól ismerik, mekkora kihívást jelent elviselni egy problémás tinédzser viselkedését. Sokan azonban nincsenek tudatában azzal, hogy a nehezen kezelhető tinédzserek milyen fájdalmat és zavarodottságot éreznek magukban. A problémákkal küszködő tinédzserek ugyanis belső fájdalmukat és zavarodottságukat viselkedésükkel próbálják leplezni.

#drog
2014.03.04.

A tinilányok és a drog

Egy felmérés szerint egyre több tini lány folyamodik a drogokhoz, mert szerintük az segít kezelni a problémáikat.

#szülő
2014.02.28.

Mit nem szeretnek a tinik a szüleikben?

Elgondolkodott már valaha azon, hogy a tini gyermeke miért olyan ellenséges Önnel? Nem mindig a tiniben van a hiba. Általában a helyzet szüli az ellenségeskedést, és Ön is sokat tehet azért, hogy a gyermeke gorombaság helyett kedvességgel forduljon Önhöz.

#szülő
2014.02.26.

Mi a teendő, ha lánya egy idősebb férfival jár?

Aggodalma bebizonyosodott: gyönyörű, tizenhat éves lányának kapcsolata van egy huszonhét éves férfival. Azonnal érzi, hogy elhagyja az erő, remeg a térde és keze a nyugtatóért nyúl? Érthető, hogy a szülőket aggasztja egy ilyen helyzet, ami több szempontból is káros lehet egy tinédzser lány számára.

#beszélgetés
2014.02.26.

Hogyan beszéljen gyermekével a randizásról?

Amikor a tiniket elkezdi foglalkoztatni az első randi gondolata, akkor a szülők stressz-szintje a plafonig ugrik, érzelmeik pedig a hullámzó tengerre kezdenek hasonlítani.

#videójáték
2014.02.12.

Gyilkos videójátékok

A XXI. század szülőinek minden eddiginél tudatosabban kell a játékokat ellenőrizniük, engedélyezniük vagy éppen tiltaniuk. Mivel szinte korlátlan mennyiségben özönlik az erőszaktól és szexualitástól hemzsegő képi anyag a gyerekek felé, nehezebb megítélni, hogy pontosan mi káros és mi nem.

#szerelem
2014.02.11.

Amikor a tini gyerek elvakul a szerelemtől

A szerelem egyik pillanatról a másikra érkezik: például egy új diák az osztályban vagy a baráti körben, esetleg egy régi barátság vált át szerelemmé. Általában ártalmatlan diákszerelem lehet, de jó, ha fokozottan figyel ilyenkor a gyermekére.

#problémás gyerek
2014.01.29.

A szülő hibája, ha problémás a gyerek?

A szülők gyakori félelme, hogy ők maguk a felelősek a gyerekük problémáiért, ezzel azonban nem segít a gyermekének, sőt, feleslegesen marcangolja önmagát. Ehelyett gondolkodjon azon, hogy hogyan tud a lehető legjobban segíteni a gyermekének!