Szülőknek, lánya

#Szülőknek #lánya

355 db cikk a témában

#lopás
2014.05.23.

Segítség, a gyerek lop!

A saját csemetéjüket gyakran úgy ismerik a szülők, mint aki segítőkész és szorgalmas, idejében megcsinálja a házi feladatát, segít a háztartásban, jól nevelt. Nehéz elhinni, hogy ez a gyerek képes mások értékeinek az eltulajdonítására is.

#internet
2014.05.21.

Nettitok, amiről a szülők nem tudnak

Nemrégiben készült egy felmérés, amelyben azt vizsgálták, hogy hogyan befolyásolják, valamint milyen hatással vannak az egyes közösségi oldalak a fiatalokra, a gyerekekre és a családokra.

#problémás gyerek
2014.05.19.

Milyen szülő Ön?

Még nem késő visszaszerezni az irányítást, ha túl engedékeny a gyermekével. Íme, néhány tipp, ami segíthet!

Ha iszik a szülő, iszik a kamasz is
#alkohol
2014.05.16.

Ha iszik a szülő, iszik a kamasz is

Egy kutatás feltárta, hogy azok a gyerekek, akik látják a szüleiket ittasan, kétszer olyan gyakran lesznek maguk is rendszeres alkoholfogyasztók, jelentette a BBC News.

#facebook
2014.05.15.

Kamaszok a Facebookon

Hallott már olyanról, hogy egy szülőt nem jelöl vissza a gyereke Facebook-on? Az érintettek gyakran csak nevetnek rajta, máskor egyszerűen elfogadják, ám ezt semmiképp sem érdemes pártolni.

Szülő legyen, ne a gyermeke barátja!
#szülő
2014.05.13.

Szülő legyen, ne a gyermeke barátja!

Nagyon könnyű eltévedni a nevelés útvesztőjében. Főleg, ha tini gyerekről van szó, az út telis-tele van buktatókkal. Az egyik ilyen lehetséges buktató a szülői lét és a barátság között húzódik. Sokszor csak annyit szeretnének a felnőttek, hogy feltétel nélkül szerethessék a gyerekeiket, és azok viszontszeressék őket.

#elszökik
2014.05.08.

Mit tehet a szülő, ha gyermeke elszökik otthonról?

A tinik számára nem mindig könnyű megbirkózni az élet mindennapi nehézségeivel. Előfordulhat, hogy olyan kilátástalannak gondolják a helyzetüket, amivel nem tudnak szembenézni, ezért a könnyebbiknek vélt utat választják: elszöknek.

#alváshiány
2014.04.26.

Az alvás utólag nem pótolható

A pihenéshez és a regenerációhoz – hogy a következő napo(ko)n mind közérzetünk, mind teljesítőképességünk a topon legyen – elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű alvás. Aki hosszú távon kevesebbet alszik a kelleténél, és úgy gondolja, hogy majd alkalomadtán bepótolja az elmaradt alvást, óriásit téved – olvasható a bostoni Brigham and Women’s Klinika tanulmányában.

#szülő
2014.04.25.

Egyedülálló szülők és a kamaszok

Nehéz egyedülálló szülőnek lenni. Amikor a gyerekek még kicsik, szülőként könnyebb irányítani őket. Kamaszkorban már jobban nyitogatják a szárnyaikat, és nagyobb függetlenségre vágynak. Ez különösen kemény időszak lehet egy egyedülálló szülő számára, aki a tekintély egyedüli képviselője otthon.

#banda
2014.04.21.

Bandázik a gyerek?

Míg a fiatalokból álló bandák száma csökkenő tendenciát mutat a városokon belül, a külvárosokban és a vidéki területeken növekszik. A drogdílerek terjesztik a drogot, új területeket akarnak a piacuk alá vonni új fogyasztókkal, amire kitűnően alkalmasak a bandák.

#szülő
2014.04.17.

A kamasz önállóságra nevelése

Az élet velejárója, hogy nem tudjuk megállítani gyermekeink növekedését. Ahogy múlnak az évek, a felnőtté válás részeként elszakadnak tőlünk, ez elkerülhetetlen. Fájdalmas lehet ezt látni, miután olyan sokáig neveltük és tápláltuk őket, de szükségük van arra, hogy felfedezzék önmagukat, ezért el kell engednünk őket.

#siker
2014.04.14.

A sikeres tini 7 jellemzője

A legtöbb tini számára az élet nem egy játszótér, hanem inkább egy labirintushoz hasonlítható, amelyben könnyű eltévedni. Ugyanakkor egy kamasz gyermeket nevelő szülőnek lenni sem egyszerű dolog. Ez a cikk arra hivatott, hogy némi segítséget, iránymutatást adjon a szülőknek és a fiataloknak, hogy képesek legyenek megbirkózni a felmerülő problémákkal, és hogy el tudjanak igazodni a mindennapi élet útvesztőiben.

#tini terhesség
2014.04.03.

Hogyan beszélgessen gyermekével a terhességről?

Egy tini gyerekkel a szexről, terhességről, védekezésről beszélgetni nem épp a könnyű témák közé tartozik. Sőt, talán épp a legnehezebb, leghosszabb beszélgetést jelenti a gyerek felvilágosítása. Ezt azonban egyetlen szülő sem kerülheti el, mert nagy baj lehet abból, ha elkerüli a beszélgetést.

#gyerek
2014.04.01.

Hogyan maradhat kapcsolatban tini gyermekével?

A tini gyereket nevelő szülők tisztában vannak azzal, milyen fontos, hogy gyermekük életének részesei legyenek. Így biztosíthatják ugyanis, hogy gyermekük boldog és önálló felnőtté váljon a megfelelő nevelésük által.