Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

Problémás tinik lázadása
#szülő
2022.04.20.

Problémás tinik lázadása

A lázadó viselkedés gyakran mély lelki problémákat rejt magában: a fájdalom, félelem és magány érzését. Az ilyen tinik gyakran fordulnak ki önmagukból ahelyett, hogy beszélnének róla valakivel. A fogalmat először Freud vezette be, amikor a pszichoterápiával kísérletezett.

Hogyan ösztönözd a kamaszt a mindennapi olvasásra?
#olvasás
2022.02.19.

Hogyan ösztönözd a kamaszt a mindennapi olvasásra?

Ahogy fejlődik a technológia, az olvasás feledésbe merül, így sok fiatal más elfoglaltságot talál. Vajon mit tehetsz annak érdekében, hogy gyermeked minden nap olvasson? Az olvasás mindenkinek fontos, így itt van néhány tipp, amivel ösztönözheted a tinit.

#csendes
2021.11.08.

Hogyan kezeljünk egy csendes tinit?

Problémád van azzal, hogy gyermeked megnyíljon neked? Csak egyszavas válaszokat ad, amikor kérdezel tőle valamit? Ha gyermeked csendes és nem kommunikál, ne aggódj, nincs egyedül ezzel. A valaha beszédes tinik is szótlanná válhatnak egy időre. Ha ezzel küzdesz, segítünk néhány tippel.

#szülő
2021.10.10.

Frusztrált kamaszok?! Így nyugtasd meg őket a legegyszerűbben!

A felnövés útja mindig nehéz, főleg a gyermekkor és felnőttkor határán imbolygó tiniknek. A kamaszok életében mindennapos az új területek és érdeklődési körök felfedezése, így nem is csoda, hogy a kihívások hatására frusztrálttá és zavarttá válnak.

#makacs
2021.09.06.

Hogyan kezeljük a makacs kiskamaszokat?

Ha gyermeked majdhogy nem születése óta erős akarattal rendelkezik, valószínűleg már kimerült vagy mostanra. A makacs csecsemők és kisgyermekek már jóval a kamaszkor előtt megnehezítik a szülők dolgát. Mikor gyermeked eléri a középiskolás éveket, a teljes figyelmed szükséges az egészséges fejlődéséhez. Hogy a legegyszerűbben átvészeld ezeket az éveket, egy tervre van szükséged!

#szülő
2021.07.09.

Hogyan kezeld 18 éves gyermeked?

A 18 évesek megszállottan kutatják önmagukat, jövőbeli személyiségüket. Keresik a választ, hogyan is fognak boldogulni a nagybetűs életben.

#szabadság
2021.07.02.

Amikor a tininek több szabadság kell

Fontos, hogy lehetőséget adj gyermekednek a felelősségteljes viselkedés gyakorlására, hiszen ha mindig mindent megcsinálsz helyette, soha nem lesz önálló. Adj neki elég szabadságot, hogy ezt megtanulhassa. Ha például minden nap te nyaggatod a házi feladat megírása miatt, csak azért fogja megcsinálni, hogy végre elhallgass, így ha idősebb lesz, nehezebben fogja kezelni a komolyabb helyzeteket önállóan.

#hála
2021.06.03.

Hogyan tanítsd gyermeked hálára egy durva világban?

Gyermeked már egészen kiskora óta megpróbáltad bizonyos viselkedési formákra megtanítani. Emlékezteted őt, hogy tegye szája elé a kezét ha köhög, megtanítod rá, hogy nem mindig mondhatja ki azt, amit gondol, hogy hogyan viselkedjen az idősebbekkel, hogyan viselkedjen az asztalnál.

#öngyilkosság
2021.06.01.

Sikertelen öngyilkosság után

A serdülőkort kísérő nagy mértékű testi és lelki változások megélése, valamint a környezeti hatások esetenként szélsőséges reakciókat válthatnak ki gyermekeinkből.

#kapcsolat
2021.05.04.

Tinédzser románcok - Régen és most

A digitális világ teljesen megváltoztatta a tinik szerelmi életét. Gyermeked már nem úgy találkozgat, randizik másokkal, ahogyan ezt te tetted fiatalabb korodban. Íme, 7 bizonyíték erre.

#rendetlen saját szoba
2021.05.02.

Ha rendetlen a tini szobája...

A szobában lévő rendetlenséggel majdnem minden szülőnek szembe kell néznie. Még a legrendezettebb gyerek életében is eljön az az időszak, amikor már nem érdekli őt annyira a szoba tisztán tartása. De mit lehet ekkor tenni? A következő stratégiák segíthetnek.

#szülő
2021.03.10.

Tévhitek a kamaszokról

A tinik esetében gyakran gondolkodunk sztereotípiákban. Csak ejtsük ki a szánkon a kamasz szót, és az emberek máris sóhajtozni fognak, kitartást kívánnak, és elmesélik a saját tapasztalataikat. Cikkünkben lerántjuk a leplet a leggyakoribb tinikkel kapcsolatos mítoszokról.

#testvérharc
2021.03.04.

3 megoldás a testvérharcra

Íme, egy kiváló hasonlat az új testvér érkezésére: A férj rózsával és ajándékkal tér haza feleségéhez. Leülteti kedvesét és a következőket mondja neki: Édesem, tudod, hogy szeretlek. Valójában annyira szeretlek, hogy úgy döntöttem, hazahozok egy másik feleséget is. Szeretném, ha tudnád, hogy a szívemben mindkettőtök számára van elég hely, ezért ne irigykedj, legyél kedves és lépj túl rajta.