#Vágyak

A nagyméretű óvszer hátrányai

2017.02.20.
1 perces olvasási idő

Könnyen kiderülhet, hogy nem az óvszer a rossz, hanem csak rossz méretet választottatok. Ennek pedig komoly következményei lehetnek.

óvszer

Nem a méret a lényeg!

Még mindig sokan gondolják, hogy a méret számít igazán, így a férfiak körében is tekintélyes azoknak az aránya, akik egyszerűen elhibázzák a gumióvszer méretének megválasztását. Ez persze nem marad következmények nélkül: a túl kicsi vagy túl nagy kondomok ugyanis könnyebben szakadnak és lecsúszhatnak.

Ezzel pedig nemcsak a nem kívánt teherbeesés veszélye nő meg drámaian, hanem a szexuális úton terjedő betegségek is terjedhetnek.

Az amerikai kutatók összesen 400 férfit kérdeztek meg az óvszerhasználattal való tapasztalataikról. A válaszadók 45 százaléka kifejezetten rossz élményekről számolt be. A tudósok azonban ennek okát is felderítették: az érintett férfiak sok esetben – férfiasságukat túlbecsülve – egy (vagy több) mérettel nagyobb óvszert választottak, pedig ha őszinték önmagukhoz, és kellő gyakorlattal rendelkeznek, sokkal jobb tapasztalatokról számolhatnának be.

A kutatók feltételezése szerint a méret eltévesztése a pornófilmekkel állhat összefüggésben. Az ilyen alkotások többségében ugyanis olyan férfiak szerepelnek, akik az átlagosnál nagyobb pénisszel rendelkeznek, s ezek után a teremtés melyik koronájának lenne kedve S-es méretű óvszerrel a kasszához kullogni?

A tudósok mindjárt megoldási javaslattal is előálltak: pénisznagyobbító műtétek és „csodaszerek” helyett elég lenne a méretek átnevezése. Ennek értelmében az M-es nagyságút XL-re keresztelnék, és így még a legkisebben is L-es címke viríthatna.

Kapcsolódó címkék

óvszer