óvszer
#Vágyak

A nagyméretű óvszer hátrányai

2024.02.22.
1 perces olvasási idő

Nem mindig az óvszer a rossz, az is lehet, hogy csak rossz méretet választottatok. Ennek pedig komoly következményei lehetnek. Hogy is van ez?

óvszer

Nem a méret a lényeg! Vagy mégis?

Még mindig sokan gondolják, hogy a méret számít igazán, így a férfiak körében is tekintélyes azoknak az aránya, akik egyszerűen elhibázzák a gumióvszer méretének megválasztását. Ez persze nem marad következmények nélkül: a túl kicsi vagy túl nagy kondomok ugyanis könnyebben szakadnak és lecsúszhatnak.

Ezzel pedig nemcsak a nem kívánt teherbeesés veszélye nő meg drámaian, hanem a szexuális úton terjedő betegségek is terjedhetnek.

Az amerikai kutatók összesen 400 férfit kérdeztek meg az óvszerhasználattal való tapasztalataikról. A válaszadók 45 százaléka kifejezetten rossz élményekről számolt be. A tudósok azonban ennek okát is felderítették: az érintett férfiak sok esetben – férfiasságukat túlbecsülve – egy (vagy több) mérettel nagyobb óvszert választottak, pedig ha őszinték önmagukhoz, és kellő gyakorlattal rendelkeznek, sokkal jobb tapasztalatokról számolhatnának be.

A kutatók feltételezése szerint a méret eltévesztése a pornófilmekkel állhat összefüggésben. Az ilyen alkotások többségében ugyanis olyan férfiak szerepelnek, akik az átlagosnál nagyobb pénisszel rendelkeznek, s ezek után a teremtés melyik koronájának lenne kedve S-es méretű óvszerrel a kasszához kullogni?

Milyen a megfelelő?

A megfelelő méret kiválasztása nem olyan bonyolult dolog. Amikor erekciód van, egyszerűen mérd le péniszed kerületét (a hossza nem számít, de nem árt, ha tisztában vagy vele). Az adatok ismeretében már egyszerű lesz a vásárlás, hiszen a csomagoláson fel vannak tüntetve a méretek. Válaszd a számodra megfelelőt, hogy mindketten biztonságban tudjátok mgatokat!

(KamaszPanasz)