Suli, munka, diákmunka

#Suli, munka #diákmunka

37 db cikk a témában

#nyári munka
2016.05.18.

7 nyári pénzkereső tipp kamaszoknak

Egy hónap van már csak a nyári szünetig, gyanítom, már minden kamasz visszaszámlálásba fogott. Sőt nemcsak visszaszámolsz, hanem már terveid is vannak, hiszen ki akar egész nyáron otthon ülni?

#sport
2015.11.20.

Online pénzkeresési lehetőségek egyetem vagy fősuli mellett

A hallgatóknak életmentő lehet, ha tudják, hogyan juthatnak pénzhez online. Az órák és a sok tanulnivaló mellett nehéz időt szakítani egy rendes munkára. Ezért is olyan hasznos az internet: segítségével nemcsak pénzt kereshetsz, hanem a karrieredben is segíthet előrejutni. Íme, 7 remek módszer, ami neked is beválthat.

#diákmunka
2015.06.29.

Hogyan jelentkezz az első munkádra?

Életünk minden helyzetében meg kell tapasztalnunk az "első" élményt, és így nincs kivétel az állásokkal kapcsolatban sem. Szeretnénk pár tippet adni ahhoz, hogy hogyan is szerezd meg az első állásodat.

#bankszámla
2015.03.23.

6 dolog, amit tudnod kell, mielőtt bankszámlát nyitsz

Az első bankszámlanyitás (az ezzel járó teendők miatt) ijesztőnek tűnhet, de nem kell annak lennie. A megfelelő tervezés és tájékozódás megkönnyítheti a döntést. Az alábbi tippeket követve biztosabban boldogulsz majd.

#honvágy
2014.10.14.

7 részmunkaidős állás egyetemistáknak

Egyetemistáknak való részmunkaidős állást keresel? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy számos remek lehetőség áll előtted. Sok munka ezek közül működhet az egyetemi időbeosztásoddal együtt is. Néhányat pedig még a campus területén is megtalálhatsz.

#bank
2013.08.14.

Első bankszámlám: melyiket válasszam?

Utalással kapod meg a fizetésedet? Egyetemre jársz szeptembertől és diákhitelt szeretnél? Bankkártyára vágysz? Elérkezett az idő, hogy neked is bankszámlacsomagod legyen. Megkerestük a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, hogy segítsenek eligazodni a bankok igen sűrű erdejében.

#diákmunka
2013.08.02.

Diákmunkát keres Vanda

A cím akár egy álláskereső hirdetés szövege is lehetne, de nem az. Igaz, Vanda még nem találta meg a megfelelő állást, egy hónapra tervezi, hogy diákmunkát vállal, aztán szeptemberben ismét iskolába megy.

#érettségi
2013.07.18.

Érettségihez szükséges közösségi szolgálat: akár a nyári szünetben is

Az érettségi megszerzéséhez nélkülözhetetlen, 50 órás közösségi szolgálat a nyári szünetben is elvégezhető, ha éppen most van rá időd és nem vállalsz diákmunkát. Naponta összesen 3 óra számolható el közösségi tevékenységként. Az érdeklődésednek megfelelően különféle tevékenységek közül választhatsz. Mi két szolgálatnál jártunk.

#önkéntes
2012.11.28.

Önkéntes munka külföldön: mire számíts?

A legtöbbek fejében az önkénteskedés szó hallatán néhány olyan ember képe jelenik meg a lelki szemei előtt, akik szemetet szednek az utcán vagy idős néniknek segítenek. Ám az önkénteskedés ennél sokkal több, rengeteg fajtája létezik. A lényeg ugyanaz: semmilyen fizetést nem kapsz. Legalábbis a legtöbben ezt gondolják.

100 ötlet a nyári szünidőre
#nyár
2012.06.17.

100 ötlet a nyári szünidőre

Végre elékrezett várva várt jutalom, a megérdemelt pihenés időszaka. Tudod már, hogy mivel töltöd a szabadidődet? Még nem? Íme, 100 ötlet, amivel feldobhatod a szünidőt!

#gyermekmunka
2012.06.12.

Küzdelem a gyermekmunka ellen

Bányák, rizsföldek, sötét varróüzemek, vegyszer-gyárak. Helyek a világon, ahol gyermekek milliói végeznek olyan munkát, ami veszélyezteti egészségüket, tanulási lehetőségeiket, alapvető jogaikat.

#nagyapám háza
2012.04.28.

„Nagyapám háza”

Ha azok közé tartozol, akik érdeklődést mutatnak a népi építészet iránt, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy egy régi épület helyreállítására, bátran jelentkezz erre a gyakorlati képzésre.

#tanulás
2012.04.25.

Tanulás mellett munka

A felsőoktatásban a hallgatók 43 százaléka vállal tanulmányai mellett munkát, ezen belül az esti, levelező vagy távoktatásos munkarendben tanulók jóval több mint nyolcvan százaléka dolgozik, míg a nappali tagozatosok egynegyede vállal munkát - derül ki a diplomás pályakövető rendszer kutatásából.

#diákmunka
2012.03.23.

Diákmunka: egész évben jól jöhet a fizetés

Számos változással kell szembenézned, ha diákmunkát szeretnél vállalni az idén. A legfontosabb, hogy minden megkeresett forint után 16 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetned, ezt levonják a fizetésedből.