egyetem
#Suli, munka

Már csak három napig lehet a diákhitelt igényelni

2011.09.13.
1 perces olvasási idő

Már csak három napjuk maradt azoknak a hallgatóknak, akik még nem kértek diákhitelt, de már az első, októberi utaláskor szeretnének hallgatói hitelhez jutni - közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel. Az ősszel az első folyósítási nap október 14. lesz.

A központ felhívta a figyelmet, hogy a jövőben a diákhitelt igénylő hallgatók elektronikus úton is kitölthetik a hiteligénylési adatlapot a www.diakhiteldirekt.hu oldalon keresztül, de a kitöltött nyomtatványt továbbra is az együttműködő bankokban és takarékszövetkezetekben kell leadni.

Mint közleményükben kiemelték, a tanév első hiteligénylésének határideje szeptember 15., és azoknak a hallgatóknak, akik még soha nem kértek diákhitelt, de már októberben szeretnének pénzhez jutni, eddig a határidőig kell leadniuk kérelmüket.diákhitel

Akik korábban már részesültek diákhitelben, azoknak nem kell újra igényelniük, viszont minél hamarabb be kell jelentkezniük tanintézetükbe, ugyanis csak az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók kaphatják meg hitelüket már az első folyósításkor. Az ősszel az első folyósítási nap október 14. lesz.

Kitértek arra is, hogy az új diákhitelesek számára a hiteligényléssel egy időben nyílik mód a Diákhitel direkt szerződés megkötésére. A www.diakhiteldirekt.hu lehetővé teszi az adatváltozások bejelentését, egyenleglekérdezést vagy a hitel összegével kapcsolatos változások ügyintézését a világhálón. A Diákhitel direkt szerződést - a személyazonosság igazolása miatt - személyesen kell benyújtani az ügyintézésben közreműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban vagy felső oktatási intézményekben. A benyújtási helyek listája a társaság honlapján megtalálható.

A felvehető hitelösszegek az idén sem változtak: havonta 15, 21, 25, 30, 40 és 50 ezer forint igényelhető. Így az államilag finanszírozott képzésben tanulók maximum 200 ezer forintot vehetnek fel, míg a költségtérítéses képzésben résztvevő diákok maximum 250 ezer forinthoz juthatnak hozzá ebben a félévben.

(mti)