Mozgás

#Mozgás

336 db cikk a témában

A legjobb cipők edzéshez
#sport
2024.04.11.

A legjobb cipők edzéshez

Manapság bármelyik sportboltban ezer meg ezer féle cipőt kaphatsz. Vajon tényleg mind annyira hasznos, mint amennyire állítják? Félre a tévhitekkel, a KamaszPanasz összegyűjtötte a legjobb edzőcipőket és a leghasznosabb tippeket.

A bokaficam tünetei és kezelése
#bokaficam
2024.04.03.

A bokaficam tünetei és kezelése

Bokaficam akkor keletkezik, amikor a boka a normális tartományon kívül hátrafordul. Ennél a mozgásnál az ínszalagok megnyúlnak és elszakadnak. Ezek a szalagok erős rostszövetek, melyek a csontokat kötik össze, valamint megerősítik és megtámasztják az ízületeket. Néha az erek is elszakadnak, ami vérzést okoz.

Miért érdemes pingpongozni?
#sport
2024.04.01.

Miért érdemes pingpongozni?

A pingpong a legjobban megszerethető sportok egyike. Hogy miért? Mert például nem kell hozzá bonyolult felszerelés, csak egy ütő és egy labda! A pingpong egyetlen hátránya, hogy nagyon terheli a csuklót és az ízületeket. Előnye viszont, hogy segít levezetni az indulatokat, oldja a stresszt.

Miért jó a pilates?
#pilates
2024.03.29.

Miért jó a pilates?

Hazánkban népszerű sporttá vált az utóbbi években a pilates. Ám ez nem csak egy egyszerű testedzés, hanem egyben remek lehetőség is a kikapcsolódásra. Ha olyan mozgásformát keresel, ahol a nyugat és a kelet találkozik, ahol a tested és a tudatod összhangba hozod, ahol nincs hangos, dübörgő sláger, kiabáló edző, csak kellemes zene és lassú mozdulatok, akkor a pilates való neked.

Mi az a kangoo?
#sport
2024.03.24.

Mi az a kangoo?

Furcsa, cipőre és korcsolyára egyaránt emlékeztető lábbeli, ugrabugráló mozdulatok - mindez egy aerobikteremben. Vidámság és örömugrálás. Így néz ki a kangoo kívülről. Furcsa, szokatlan változata az aerobiknak.

Krav Maga, ahol önmagad lehetsz
#pilates
2024.03.21.

Krav Maga, ahol önmagad lehetsz

Sosem érdekeltek a lassú, nyugodt jógaszerű mozgásformák? A dance aerobic, a zumba számodra túl csajos? Vagy szeretnéd magad biztonságban érezni? A fizikumod és a technikai tudásod megvan hozzá, de nincs kedved hosszú éveket tölteni egy harcművészet elsajátításával? Akkor próbáld ki a Krav Maga-t!

Biztonsági tippek tornához
#torna
2024.03.19.

Biztonsági tippek tornához

Sokan űzik ezt a mozgásformát, ki versenyszerűen, ki kedvtelésből, azért, hogy szép, kidolgozott alakja legyen. Azonban komoly veszélyeket is rejt magában a nehéz, erőt és ügyességet igénylő feladatok, mutatványok végrehajtása. Ahhoz, hogy biztonságosan sportolhass érdemes néhány tanácsot megfogadnod, betartanod.

Utálsz futni? Sétálj!
#séta
2024.03.16.

Utálsz futni? Sétálj!

Tudod, hogy legalább napi egy óra mozgásra van szükséged ahhoz, hogy mind testileg, mind lelkileg egészséges légy? Az enyhe időjárás remek alkalom a szabadban való mozgásra, s ha a szüleidet is sikerül magaddal cipelni, az nem csak az egészségüknek, hanem a kapcsolatotoknak is jót tesz!

Fitnesz hibák, amelyek szabotálhatják az edzést
#fitnesz
2024.03.11.

Fitnesz hibák, amelyek szabotálhatják az edzést

A gyakorlatok javíthatják fizikai, mentális és érzelmi egészséged, több energiát adhatnak, és még a társasági életet is fokozhatják. A szakértők napi 30 percet, heti 5 napot javasolnak. De nem árt ügyelni néhány buktatóra, amelyek több kárt okozhatnak, mint hasznot.

Intervall tréning
#intervall
2024.03.03.

Intervall tréning

A megfelelő felkészüléssel nemcsak az erőnléteden, állóképességeden tudsz javítani, de a súlyodat is sikeresebben tarthatod kordában. Íme, néhány tipp, hogyan is kezdj neki.

A gördeszkázás szabályai
#deszkázás
2024.02.28.

A gördeszkázás szabályai

Van valami tagadhatatlanul jó dolog a gördeszkázásban. Valójában ez egy életstílus, amelynek azonban ugyanúgy megvannak a sajátos szabályai, mint más sportágaknak. Azt, hogy mire kell vigyáznod, és hogy milyen óvintézkedéseket kell tenned mielőtt deszkázni mész, cikkünkből megtudhatod.

Egy sokkoló edzésprogram, a Tabata
#edzés
2024.02.25.

Egy sokkoló edzésprogram, a Tabata

Rendszeresen sportolsz, és az edzések már nem mindig érik el a kellő hatást? Amikor az edzéseid már nem hoznak fejlődést, nem jelentenek kihívást, és már csak a megszokott mozdulatokat végzed monotonon, olyankor kell egy hatalmas fordulat. Egy teljesen új dolog, amit még nem csináltál. Ha pont most keresed az újat, a kihívást, akkor próbáld ki a Tabata programot.

Mi az a TRX?
#TRX
2024.02.20.

Mi az a TRX?

Ma már rengeteg edzéstípussal találkozhatsz a fitnesztermekben, a lehető legkülönbözőbb elnevezésekkel. Sokszor már azt sem tudjuk, hogy mi mit jelent. Most segítünk megfejteni az egyik legnépszerűbb edzésformát.

Biztonsági tanácsok teniszezéshez
#teniszezés
2024.02.17.

Biztonsági tanácsok teniszezéshez

Egy jó módszert keresel arra, hogy formában maradj és még szórakozz is? A tenisz tökéletesen kiállja a próbát. Nagyszerű mozgásforma, és jó módszer arra is, hogy új emberekkel találkozz. Akár klubtagként, szövetségnél, vagy csak szeretnél elmenni egyszer-egyszer a pályára, a tenisz könnyen elkezdhető. Csak szerezz be magadnak egy pár minőségi cipőt, ütőket és egy barátot, s már mehetsz is.

A szem védelme és a sport
#szemek
2024.02.14.

A szem védelme és a sport

A fiatalok rajonganak a sportokért, és imádják azt is, ha divatosan néznek ki. Gyakran ragaszkodnak ahhoz, hogy a kettő együtt járjon, néha akár a saját testi épségük árán is. Noha a tenisznél és a baseballnál a védőszemüvegek használata talán már nem számít furcsának, gondolj bele, hogy milyen fontos a szemed védelme más sportágak esetén is!