Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

Görkorizz biztonságosan - A felszerelés
#görkori
2023.08.13.

Görkorizz biztonságosan - A felszerelés

Legyél a skate parkban, cikázz a járdán vagy játsszatok kori-hokit, a közös mindezekben egyértelműen a görkori. Ez egy remek sport és nagyon sokan használják edzésre is, hogyha az adott sportnak nincs szezonja, például síelők, vagy jégkorongosok. De ha te csak szórakozás szintjén korizol, oda kell figyelni pár apróságra, hogy elkerüld a komolyabb sérüléseket és, hogy még évekig űzhesd ezt a sportot.

Az ideális edzőcipő kiválasztása
#edzőcipő
2023.08.11.

Az ideális edzőcipő kiválasztása

Szükséged van egy új futócipőre? Lecserélnéd a szétnyűtt edzőcipődet? Eldöntötted, hogy rendszeresen fogsz mozogni, ezért be kell szerezned egy sportcipőt? A nagy áruházak tele vannak több száz különböző márka és modell kínálatával. De melyik a legjobb számodra?

Amikor kóros a sportolás
#sport
2023.08.07.

Amikor kóros a sportolás

A mai világban minden azt sugallja, hogy sikereink záloga a jó megjelenés. Egyre-másra szaporodnak azon felmérések, melyek azt hangoztatják, hogy a jó megjelenés bizonyos előnyöket jelenthet a többiekkel szemben.

Jóga stresszoldáshoz
#jóga
2023.08.04.

Jóga stresszoldáshoz

Nem csak fizikai terhelésnek van kitéve az ember, hanem érzelmileg is sok stressz érhet a mindennapokban. Éppen ezért fontos, hogy megtaláljuk azt vagy azokat a módszereket, melyekkel sikerül leküzdeni a feszültséget. Jó példa erre a jógázás.

Tippek a biztonságos biciklizésért
#bicikli
2023.08.01.

Tippek a biztonságos biciklizésért

A kerékpározás kellemes és élvezetes sportnak számít, de ne feledkezz el a megfelelő védelemről! Ahhoz, hogy eredményes és biztonságos sportot végezz, kövesd tanácsainkat!

Mennyire vagy fitt?
#edzett
2023.07.30.

Mennyire vagy fitt?

Tudsz négy percig izzadás nélkül futni? Esetleg 120 kg-ot fekve nyomni? Mozdulatlanul lótuszülésben maradni? Három órán át megállás nélkül úszni? Nem? Aggodalomra semmi ok, mivel ezeknek semmi köze az igazi edzettséghez!

Teljesítménynövelés zenével
#sport
2023.07.20.

Teljesítménynövelés zenével

Ha sportolás közben zenét hallgatsz, nem csak remekül szórakozhatsz, hanem kitartásod is növelheted. Egyedül a zene megfelelő tempójára kell ügyelned! A jól megválasztott zenével alaposan felülmúlhatod eddigi sportteljesítményedet, mivel a zenei „kíséret” hatására a fizikai megterhelés és az azzal járó fáradtság kevésbé érződik.

Légy magabiztos bikiniben is
#bikini
2023.07.12.

Légy magabiztos bikiniben is

Már a nyaralás gondolatától mosolyra görbül a szád, vagy azon idegeskedsz, hogy meg kellene szabadulni pár kiló feleslegtől? Sokan így nyáron is last minute diétákba kezdenek. Akárhogyan is legyen, az extrém diéták rendkívül rossz ötletnek bizonyulnak, ugyanis nem biztonságosak és a legtöbbször nem is működnek, hiszen senki sem képes hosszú időn keresztül éhesen és fáradtan létezni. A jó hírünk, hogy a bikini-alakhoz erre nincs is szükség. Mi sokkal jobb tippeket adunk neked!

10 dolog, amit a sportból tanulhatsz és az életben kamatoztathatsz
#sport
2023.07.09.

10 dolog, amit a sportból tanulhatsz és az életben kamatoztathatsz

Nem is gondolnánk mennyi közös kompetencia és jellemvonás van egy sikeres sportolóban és például egy sikeres vállalkozóban. Az életükben a siker egyáltalán nem véletlenül jött és nem a szerencsének köszönhető, hanem annak az elképesztő kemény és kitartó, hosszú éveken át tartó munkának, amit senki nem látott.

12 trükkös tornagyakorlat
#tornagyakorlat
2023.07.04.

12 trükkös tornagyakorlat

Cikkünkben 12 egyszerű gyakorlatot találsz, amivel minden nap mozgásban tarthatod magad, anélkül, hogy különösebben leizzadnál. Te melyiket próbálnád ki?

A sportolás egyik veszélye: a kiszáradás
#kiszáradás
2023.06.30.

A sportolás egyik veszélye: a kiszáradás

Te tudtad, hogy a fiatalok szervezete nehezebben alkalmazkodik a forrósághoz, vagy épp a nedves időjáráshoz? A fejlődésben lévő szervezet több hőt termel és kevesebbet izzad. A fiatalok viszont jellemzően nem isznak eleget sportolás közben, így ezek a körülmények együttesen megnövelik a kiszáradás kockázatát.

10 tipp a nyári fitness jegyében
#fitness
2023.06.27.

10 tipp a nyári fitness jegyében

Ahogy az időjárás melegebbre vált, egyre inkább nőhet benned a vágy, hogy elhagyd a tornatermet. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány olyan mozgásformát, valamint étkezési tippet, amely segít kimozdulni az edzőteremből úgy, hogy közben jól is érzed magad.

Hasizom edzés - Miért nem látszanak a kockák?
#hasizom
2023.06.23.

Hasizom edzés - Miért nem látszanak a kockák?

"Végezz naponta x ezer felülést, és pár hét múlva már kockás hassal fogsz a strandon feszíteni." Számtalanszor olvastuk, hallottuk már ezt a tanácsot, de mégsem látunk túl sok lapos hasú, szálkás izomzatú embert a környezetünkben. Miért vallanak ilyen sokan kudarcot?