MOZGÁS kategória (355)

Az agykárosodás és az egyéb komoly fizikai sérülés kockázata túl veszélyessé teszik ezt a sportot - állítja egy kanadai gyermekorvos-csoport. A felhívásban arra ösztönözik kollégáikat, hogy tartsák távol a fiatalokat a boksz világától.
2012-01-08

- hirdetések -

Hogy kiderítsék, van-e kapcsolat, és ha igen, milyen a testedzés és az agy teljesítménye között, írországi kutatók ülő életmódot folytató egyetemista fiúkat kértek fel arra a vizsgálatra, amelynek során a memóriateszt előtt kemény edzésen kellett részt venniük. Kiderült, hogy a testedzés bizony az agyat is tornáztatja.
2011-12-15
Mindannyian ismerjük az érzést, amikor megkívánunk egy kocka csokit, amiért az egész lakást fel tudjuk forgatni. Néha belefér egy kis nasi, ám nem engedhetünk mindig a kísértésnek. De akkor mit tehetünk?
2011-12-13
Jövőre beindul a sportág utánpótlásának bővítését szolgáló Iskola Golf Program - derült ki a magyar szövetség (MGSZ) csütörtöki díjátadó gáláján, melyen az év legjobbjait is díjazták.
2011-12-12
A futópadok gyakran olyan érzést válthatnak ki belőled, mintha kísérleti patkány lennél. Be vagy zárva az edzőterembe, sehova nem jutsz és lassan az életedet is elunod. Nos, ez a kilátástalan helyzet gondolkodtatott el, hogy vajon a tudósok milyen módszerekkel tartják kísérleti alanyaikat a futópadon. Vajon ez a módszer működhet-e az embereknél is?
2011-11-26
A pöttyös kishajó tulajdonosa Lászlófy Ábel, kilenc éves vitorlás versenyző, aki tavaly ikertestvérével, Leventével nagy reményekkel, álmokkal, célokkal kezdte meg pályafutását, mint vitorlás versenyző, s állt rajthoz élete első regattáján a tavalyi Országos Bajnokságon.
2011-11-13
Az elliptikus gépen való megterheléstől hányingered van? Volt már olyan érzésed, hogy ha még egy percet töltesz a futópadon, véged? Talán ez az egész nem csak képzelgés... Néhány ember valóban allergiás a testedzésre, és egy izzasztó edzésbe bele is halhatnak.
2011-11-11
A kutatók legújabb vizsgálata arról, hogy ténylegesen mennyi edzés kell a fogyáshoz vagy éppen az elért állapot fenntartásához.
2011-10-26
A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) tiltakozik ama törvénytervezet ellen, amely az MTTOE tudomása szerint a heti öt testnevelési órát háromra kívánja redukálni, a másik kettőt pedig "játékos egészségfejlesztő testmozgásra" kívánja cserélni.
2011-10-24
Alig eszel, mégsem fogysz? Esetleg még többet is mutat a mérleg a hosszú önsanyargatás után, mint azelőtt? A fogyókúrák 95 százaléka azért nem sikeres, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Ráadásul kalóriaszegény étrend mellett a szervezeted az energiát hasznosító izmokat is lebontja, de a diéta után csak a zsírt építi vissza.
2011-10-05
A túlsúlyosság megállapításához a jelenleg érvényben lévő gyakorlat szerint egyedül a testtömeg-indexet (BMI) veszik figyelembe. A szakemberek új módszert javasolnak.
2011-09-18
Unatkozol? Új kihívásokra vágysz? Természetesen bekapcsolhatod a TV-t és nézhetsz focit, röplabdát, teniszt, súlyemelést, tornát, aerobikot, vagy kimozdulhatsz, és végre valahára csatlakozhatsz az iskolai csapathoz, hogy ne csak nézd, de élvezd is ezeket a sportokat!
2011-09-07
Mi jut eszedbe először, ha azt hallod: extrém sport? Fejesugrás egy meredek szikláról? Száguldozás a hegyoldalon? Nézzünk hát szét az extrém sportok világában! Milyen hatással van az emberi testre ez a fajta igénybevétel és mi ennek a haszna?
2011-07-18
Egyes felmérések azt mutatják, hogy a kamaszok nem tartják be az ajánlott, napi szintű aktív mozgást.
2011-05-19
Mivel Kate nagy súlyt fektet az aktív életmódra, a diétájával együtt egyszerűen fogyhat, illetve edzheti izmait. Valójában egy tapasztalt „fitness-nyuszi” és naponta legalább egy órát edz, a Clarence-házban felállított berendezések segítségével.
2011-04-29
<<  1 ... 20 21 22 23 24  >>