Lélek, testbeszéd

#Lélek #testbeszéd

128 db cikk a témában

#hazudik
2021.09.21.

A hazugság jelei

A hazugságok kiderítése olykor nehézségeket okozhat, azonban egy kis gyakorlattal és néhány hasznos módszer elsajátításával képes lehetsz majd megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól.

Visszautasítás: hogyan csináld megfelelően?
#visszautasítás
2021.09.18.

Visszautasítás: hogyan csináld megfelelően?

Visszautasítás után is megtarthatod a méltóságodat - legalább addig, amíg hazaérsz. Vagy ha te vagy az, aki visszautasít, tanuld meg, hogyan kell jól csinálni!

#normális
2021.09.16.

Mi a normális? Ki a normális?

Annyit hallani, hogy „Te nem vagy normális! Megőrültél!?”. Vagy sok nehézséggel küzdő ember is úgy érezheti, hogy nem normális, kilóg a közösségből, nem elfogadható a viselkedése. Mit tekint a pszichológia normálisnak? Mi az, ami abnormálisnak számít?

#személyiség
2021.08.16.

Hogyan ismerheted meg valaki személyiségét 5 perc alatt?

Amikor egy idegennel találkozunk, azonnal tudni szeretnénk, milyen emberrel állunk szemben. Olykor hajlamosak vagyunk az első benyomások alapján ítélni, de ne feledjük, hogy a látszat sokszor csalóka. A következőkben megpróbálunk segítséget nyújtani, milyen jegyek alapján térképezhetjük fel a másik ember személyiségét mindössze öt perc alatt.

#flört
2021.07.22.

Tippek a sikeres flörtöléshez

A nők évszázadok óta használják a flörtölés trükkjét, hogy felkeltsék a férfiak figyelmét. Míg régebben a szempilla rebegtetése, manapság inkább a csábító nézés az, melynek a férfiak nem tudnak ellenállni. A flörtölés könnyebbé teszi a nők számára, hogy anélkül mutassák ki érdeklődésüket egy férfi iránt, hogy kimondanák azt.

6 tipp a jó első benyomáshoz
#jó benyomás
2021.06.29.

6 tipp a jó első benyomáshoz

Ismered a régi igazságot, miszerint nem kapsz második esélyt az első benyomásra. Ez kifejezetten igaz, amikor potenciális új barátokkal találkozol. Ha kellemetlen első benyomást teszel, akkor talán sosem tudnak már rád úgy nézni, mint egy lehetséges jó barátra. Miután megvolt az első benyomás, még mindig a legjobb arcodat kell mutatnod. Az új barátságok könnyen elromolhatnak, hiszen a másik személy még nem tudja a megfelelő perspektívából látni a jó és a rossz dolgaidat. Hogy könnyen menjenek az első lépések, itt van néhány tanács.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ
#túlérzékenység
2021.05.22.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ

Túlreagálás lenne egy eltűnt sajtreszelő miatt vitatkozni? Túlérzékenységre vall, ha azért kezdünk el üvöltözni családtagjainkkal, mert mindenki mást akar nézni a tévében? Hol van a határ a túlérzékenység és a normalitás között?

#TV
2021.04.19.

A televízió negatív hatásai

Legyen akármilyen gazdasági helyzetben egy család, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható a nappaliban egy tévé. Esetleg még egy a hálószobában, a gyerekszobákban vagy konyhában. Az életnek szerves részét képezi, így elengedhetetlen, hogy beszéljünk a tévénézés negatív hatásairól.

#dícséret
2021.01.06.

Hogyan dicsérj egy fiút?

A fiúk is szeretik, ha simogatják az egójukat. De elsősorban tudnod kell, hogy milyen fajta bókokra vágyik is ő valójában.

#komfortzóna
2020.12.27.

Miért, és hogyan lépj ki a komfortzónádból?

A komfortzónádat azon viselkedésmintáid összessége képezi, amelyek között szorongás-mentesen tudsz mozogni és anélkül tudod megválasztani a cselekvéseidet, hogy kockázatot vállalnál. A komfortzóna az a hely, ahol maradéktalanul jól érzed magad: biztonságos, kényelmes, állandó, komfortos, rutinszerű, kockázatmentes - ahol nem érhet semmi baj, olyan, mint egy védőburok.

#szexuális zaklatás
2020.12.03.

Segíts egy barátodon

Szexuális zaklatás áldozatává válni, ha követnek, vagy egy bántalmazó kapcsolat elképesztően traumatikus élmény lehet. A túlélők gyakran egyedül, a segítségtől, megértéstől és támogatástól elszigetelve érzik magukat. Fontos tudni, mit tehetünk és mondhatunk annak a barátunknak vagy családtagunknak, aki ilyesfajta fájdalommal és szenvedéssel küzd.

A flörtölés trükkjei
#flört
2020.10.24.

A flörtölés trükkjei

Flörtölni nem is olyan könnyű, mint amilyennek tűnik. A következő útmutatóval elsajátíthatod a flörtölés csínját-bínját, hogy könnyedén flörtölj a kiszemelteddel!

#hajevés
2020.10.15.

Hajevés - Hogyan tudnék leszokni róla?

Szeretnék leszokni a "hajevésről", de valahogy sehogy sem sikerül. Régebben szép hosszú hajam volt, most meg olyan rövid, hogy sokszor egyedül érzem magam, mert az összes osztálytársamnak hosszú és dús haja van. Anyuék úgy érzem, nem hisznek nekem, amikor azt mondom, hogy már próbáltam leszokni róla, de nem sikerült. - A szakértő válaszol.

#randi
2020.09.05.

Mit tegyél az első randi végén?

Az első randi mindig vicces, izgalmas, és tele van bonyodalommal. Vajon jól kijöttök majd? Sok közös lesz bennetek? Fogtok tudni beszélgetni? Amíg minden idődet és energiádat arra fordítod, hogyan viselkedj a randi alatt, ugyanolyan fontos figyelmet fordítani arra is, hogyan fejeződjön be egy első randi. Összességében lehet, hogy úgy válsz el a másiktól, hogy tényleg látni akarod még (vagy soha többé nem akarod látni), de lehetséges, hogy rossz jeleket küldesz felé.

Honnan tudhatod, hogy tetszel neki?
#barát
2020.04.20.

Honnan tudhatod, hogy tetszel neki?

Kerülőt teszel matek és biosz között, hogy felmehess két emeletet, csak mert el akarsz mellette sétálni, amíg ő az angolórájára megy. Hetek óta távolról csodálod őt, és az összes barátod tud már róla. Nagy eséllyel előbb-utóbb a fülébe jut. Minden alkalommal, ahogy meglátod, elgyengülnek a térdeid, és úgy érzed, hogy a szívdobogásod megsüketíti a füled. Honnan tudhatod, hogy az érzés kölcsönös-e?