barát
#Lélek

Honnan tudhatod, hogy tetszel neki?

2020.04.20.
1 perces olvasási idő

Kerülőt teszel matek és biosz között, hogy felmehess két emeletet, csak mert el akarsz mellette sétálni, amíg ő az angolórájára megy. Hetek óta távolról csodálod őt, és az összes barátod tud már róla. Nagy eséllyel előbb-utóbb a fülébe jut. Minden alkalommal, ahogy meglátod, elgyengülnek a térdeid, és úgy érzed, hogy a szívdobogásod megsüketíti a füled. Honnan tudhatod, hogy az érzés kölcsönös-e?

Vannak nyilvánvaló jelek, amelyekből pár héten belül észrevehető, ha valakinek tetszel. Ne ess abba a hibába, hogy minden kis dologból túl sokat próbálsz kiolvasni! Ha csak rád pillant, az még nem jelent semmit. Valahova neki is néznie kell, nem? Különben orra bukna.

Lényeges jelek, amik azt jelzik, hogy tetszel neki

A lényeges jelek olyanok, mint a mosoly, az igazi szemkontaktus és az utalások arra, hogy tudja, ki vagy. Ez alatt érthetjük azt, hogy tudja a neved, hogy melyik osztályba jársz, tudja, kik a barátaid, hogy merre laksz. De ezek mind még csak jelek.

A beszélgetéseitekből sok mindent meg lehet mondani. A beszélgetés témája is lehet árulkodó jel. Ha csak az időjárásról beszél, az nem túl biztató, bár lehet, hogy csak félénk. Bármilyen személyes téma sokat jelenthet. Emellett a humor általában jó jel.

Határozott jel, ha elhív valahova. Lehet ez akár csak annyi, hogy megkér, segíts te is egy iskolai rendezvény előkészületeiben, vagy menj el vele szendvicset enni az ebédlőbe. Egy meghívás bárhova, akár moziba vagy strandra, vagy az iskolai bálba, biztos jele annak, hogy nem közömbös irántad. Senki nem kér ilyenre mást, hacsak nem tetszik neki az illető.

Mit tegyél, ha nem érdekled és nem érdeklődik irántad?

Amikor világossá válik, hogy nem érdekled, akkor ideje, hogy visszavonulj. Ha nem tudja felbecsülni, mennyit is érsz, akkor nem érdemel meg téged! Ne legyeskedj körülötte! Ne írj neki, ne hívogasd állandóan, és ne kövesd őt! Ezek ellenkező eredményt válthatnak ki, mint amit remélsz.

Miből sejtheted, hogy nem érdekled Őt?

  • Hónapok eltelte után sem tudja a neved, pedig már elmondtad mindenkinek, hogyan érzel iránta.
  • Olyan érzésed van, hogy próbál kerülni téged: ha meglát közeledni, gyorsan bemegy az osztályterembe.
  • Többször láttad különböző helyeken, más lányokkal.
  • A barátai ujjal mutogatnak rád, és nevetnek (ez egy elég nyilvánvaló jel).
  • Nem beszél veled akkor sem, ha alkalom adódna rá.
  • Rájössz, hogy inkább nem ment el az iskolai bulira, pedig meghívhatott volna téged.
  • Nem hív vissza.

(KamaszPanasz - I.S.)