szerelem
#Lélek

7 jel, ami arra utal, hogy szerelmes vagy

2021.12.30.
2 perces olvasási idő

Azon töprengsz, vajon szerelmes vagy-e? Különösen boldog, izgatott és örömteli érzés fog el, amikor azzal a bizonyos személlyel együtt vagy, de ennél több kell ahhoz, hogy eldöntsd, mit jelentenek ezek az érzelmek valójában. Szerencsére mi összegyűjtöttük azt a 7 jelet, amely segíthet felismerni, hogy valóban szerelmes vagy-e.

A kötődés fizikai és érzelmi egyaránt

Lehet, hogy nagyon vonzódsz a másikhoz, és tökéletesen működik a kémia, azonban a szerelemhez érzelmi kötődés is kell. Ez azt jelenti, hogy ne csak szenvedély, hanem együttérzés is legyen köztetek. És ez a szellemi kötődés lehetővé teszi, hogy egy új szintre lépjen köztetek a megértés és az együttérzés.

Amikor teljesen el tudod engedni magad mellette

Másik jele annak, hogy szerelmes vagy, az, hogy teljes mértékben nyugodt vagy a másik ember mellett. Azaz képes vagy megnyílni előtte anélkül, hogy ítélkezéstől, visszautasítástól vagy megvetéstől kellene tartanod. Emellett annyira kényelmesen érzed magad vele, hogy 100%-ig hiteles és teljesen őszinte tudsz lenni, legyen szó kisebb vagy nagyobb dolgokról. És mivel a sebezhetőség vállalása és az őszinteség nagyon fontosak a szerelemben, ha azon kapod magad, hogy elfojtod a valódi énedet és megjátszod magad, akkor valószínűleg ez nem szerelem.

Nem fogod őt elveszíteni, ha különbözik a véleményetek

Ha szerelmesek vagytok, akkor a köztetek lévő kötődés elég erős ahhoz, hogy bármely felmerülő vitát és konfliktust kibírjon. Másképp szólva, nem áll fenn annak a veszélye, hogy egy nézeteltérés miatt elveszíted őt, ha képesek vagytok megoldani azt, és a kapcsolatotok csak megerősödik általa. Összességében, ezek a viták megmutatják neked, milyen a kapcsolatotok, és lehetővé teszik, hogy mélyebben meg tudd érteni a másikat.

Azt akarod, hogy az életed része legyen

Még egy fontos jele annak, hogy szerelmes vagy, az, hogy nemcsak élvezed a másik társaságát, hanem keresel is alkalmat arra, hogy együtt lehessetek. Persze nem tudtok minden egyes ébren töltött percben együtt lenni, az ő jelenléte azonban minden tevékenységhez, eseményhez, alkalomhoz ad valami pluszt: legyen az egy születésnapi buli, ahová elkísér, vagy akár egy sorozat, amin együtt függtök. Ha valóban szerelmes vagy, együtt lenni egyszerűen jobb.

Szereted őt meglepni

Ha nem vagy biztos abban, hogy szerelmes vagy, árulkodó jel lehet az, hogy mennyire szeretsz kedveskedni neki. Legyen az akár egy gyertyafényes vacsora, vagy hogy kedvességből lemosod az autóját, vagy tervezel-szervezel egy kirándulást illetően – ha őt boldoggá teheted, az téged is boldoggá tesz. Tehát, ha neki örömet szerezni számodra is öröm, az valami mesébe illő jele annak, hogy a ti tündérmesétek elkezdődött.

A megfelelő okok miatt vagy vele

Ha töprengsz azon, tényleg szerelmes vagy-e, akkor jelzésértékű lehet az is, hogy van-e más is a kötődés mögött. Más szóval, nem azért vagy vele, mert félsz az egyedülléttől, vagy hogy eltereld a figyelmed az előző kapcsolatodról, vagy mert kötelezőnek érzed az eddig belefektetett idő miatt. Ezzel ellentétben, ha szerelmes vagy, akkor elképzelhetetlennek tartod nélküle az életedet. És ha azt érzed, hogy ő felcserélhető, akkor nem ő a megfelelő személy, és bizonyára nem vagy szerelmes.

A fellegekben jársz

Még egy szerelemre utaló jel az, hogy egyszerűen hihetetlenül boldog vagy. Azon kapod magad, hogy napközben mosolyogsz, ha eszedbe jut ő, vagy az, hogy láthatod. Emellett azt is észreveheted, hogy megváltozott a hangulatod, a vérmérsékleted, csak azért, mert ő van neked. Tehát, ennek a személynek a pozitív hatása elég erős lehet ahhoz, hogy jó irányba változzon a hozzáállásod, a kisugárzásod, vagy egyszerűen a testi-lelki jóléted.

(KamaszPanasz – B.D.)