Lélek, testbeszéd

#Lélek #testbeszéd

128 db cikk a témában

#kapcsolat
2009.11.26.

Mitől lesz jó a párkapcsolat? 2. rész

Nap, mint nap halljuk: szeretem őt. Sokan mondják, hogy szeretik, de valójában ennyi elég is a boldogsághoz? Ő az igazi? Ez a kapcsolat a legideálisabb számodra? A most következő sorozatunkban ezekre a kérdésekre igyekszünk választ találni.

#szülők
2009.11.23.

Kommunikálás a szülőkkel

Valószínűleg többet kommunikálsz a barátaiddal, mint a szüleiddel. Ez természetes, ahogy felnősz. Még ha nagyon jó kapcsolat is van közted és a szüleid között, akkor is szeretnéd megtalálni a saját utad, és szeretnéd meghozni a saját döntéseidet.

#félénkség
2009.11.22.

Ötletek, hogy lerázd magadról a félénkséget

Ha félénk típus vagy az nem egy szükségszerű probléma. Teljesen rendben van ha idő kell hozzá, hogy bemelegedj egy új szituációban, új emberekkel. De a félénkség megakadályoz néhány embert abban, hogy annyira szociális legyen, mint amennyire szeretne.

#barát
2009.11.13.

Mondd ki, amit gondolsz

Nehezedre esik kínos dolgokat a szüleid, a barátaid tudtára hozni? Nehezen tudsz nemet mondani, úgy érzed, ezzel megbántanád a másikat? Szeretnéd, ha te is számíthatnál a többiekre? Íme néhány, jól működő ötlet.

#mosoly
2009.09.21.

Mosolyogj a világra – a világ is visszamosolyog rád

Tapasztaltad-e már, hogy pillanatok alatt tovaszáll a félelmed, a rosszkedved, ha őszinte mosolyt kapsz valakitől? Egy spontán mosollyal feloldhatjuk egy másik ember feszültségét – ez történik ilyenkor veled is. Az ember arcán megmutatkozó kedvesség bumerángként hat vissza. Tudatosan mosolyogj minél többet, hogy saját mosolyod derűt csempésszen a napodba.

#pozitív állítások
2009.08.19.

A pozitív mondókák rontanak a hangulaton

„Én minden nap, minden tekintetben egyre többet fejlődöm.”- mondja Dino, Kusturica Emlékszel Dolly Bellre? című filmjének főszereplője. Neki működött ez a mondat, és a film végén úgy tűnik, egészen normális ember lesz belőle. Egy tanulmány azonban azt mutatja, az ehhez hasonló mantrák a legtöbb esetben csak rontanak az emberek hangulatán.

#szerelem
2009.06.22.

Szerelem első látásra

Nagyszerű beharangozója lehetne, egy új romantikus vígjátéknak. De vajon a valóságban létezik ilyen? Mint a mesékben, „a királylány megpillantja a herceget a fehér lovon, és első pillantásra beleszeret, tudja, hogy egymásnak lettek teremtve”… De most komolyan tényleg létezik első látásra szerelem?