Lélek, telefon

#Lélek #telefon

27 db cikk a témában

#rendőr
2011.08.02.

Hívjam a rendőrséget?

„Gondolkodtam, hogy hívjam-e a rendőrséget, de félek megtenni. Mit fognak tenni? Ha felhívom őket, azzal csak rontok a dolgokon?” A legtöbb ember ideges lesz attól, ha a rendőrséget kell hívnia. De ha veszélyben vagy, akkor ők meg tudnak védeni!

#iphone
2011.05.30.

A tinik iPhone-t akarnak

A Piper Jaffray legutóbbi kutatásának eredményeit, melynek során középiskolás diákokat kérdeztek meg véleményükről nemrég közölték. A cég 4500 tinit kérdezett meg az Apple termékek iránti érdeklődésükről, illetve a digitális zenéről. A válasz nem meglepő: a tinik imádják az Apple-t!

#blog
2011.05.24.

Háttérbe szorult a blogolás

A bolgolás kezdi elveszteni vonzerejét a tinik és a fiatal felnőttek körében, de a csökkenés úgy tűnik, kapcsolatban áll az olyan „mikroblogolási” felületek népszerűbbé válásával, mint a Twitter, és a Facebbook, amik azok a helyek, ahol manapság a tinik a videóikat, fotóikat, valamint a véleményüket, újdonságokat megosztják egymással.

#twitter
2011.05.21.

Twitteren a tinik magánélete?

A szülők aggódnak, de sajnos lassan meg kell érteniük a Twitter természetét. A fiatalok ma már itt, a virtuális térben élik magánéletük nagy részét. Veszélyes? Vagy csak újabb médiafogás?

#tv
2011.05.21.

Kamaszok a kütyük fogságában

Imádsz tévézni, videójátékozni, esetleg sms-ezni? Nem túl könnyű távol tartani magunkat ezektől az elektronikai eszközöktől – ráadásul ha még tinédzser is vagy, akkor egyszerűen lehetetlen. Egy átlagos kamasz napi szinten 7, heti szinten pedig több, mint 50 órát tölt televízió, számítógép vagy telefon társaságában.

#sms
2011.03.12.

A túl sok SMS ronthatja az egészséged

Egy új tanulmány szerint a tizenéveseknél a túlzott SMS írás és a közösségi oldalak túlzásba vitt használata miatt nagyobb a valószínűsége annak, hogy egészségtelen viselkedést tanúsítanak, mint például a dohányzás, ivás, drogozás.

#Smartphone
2010.10.05.

Smartphone függő lettél? Tudd meg, mit kezdhetsz vele!

Az, hogy valóban függőséget okoz-e a Smartphone, jelenleg még nem bizonyított. Azt azonban látjuk, hogy ezek a majdnem minden- (de legalábbis sokat) tudó szerkezetek használók millióit hódították már meg, akik nem restek előkapni készüléküket a buszon, tanácsteremben, de még a hálószobában sem. A kérdés az, meddig tudjuk csupán kihasználni a technika előnyeit, és mikor kezdődik a Smartphone függőség szintje, az állandó online lét átka.

#bébiszitter
2010.07.29.

Gyermekfelügyelet – telefonszámok, amiket érdemes tudni

Bébiszitternek lenni felelős feladat, éppen ezért nem árt tudni, hogy hogyan, mikor és hol tudsz segítséget kérni. Természetesen, ha a kicsi Bence dührohamot kap, ha nem hagyod hogy magáévá tegye a gigaméretű nutellát, akkor azt tudod kezelni. Ám ha eszik egy kicsit, és kiderül, hogy a szegény gyerek mogyoróallergiás akkor már nagyobb bajban vagy.

#edző
2010.03.17.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (2. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#sport
2010.03.03.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (1. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#mobiltelefon
2010.02.15.

Szexting: szerinted is büntetni kell a meztelen fotók küldözgetését?

Az MTV-AP szeptemberi közvélemény kutatása arról számol be, hogy 14 és 24 év közötti fiatal felnőtteknél 10-ből 1 osztott meg magáról meztelen képet mással, és 15%-uk kért meg mást arra, hogy küldjön neki magáról meztelen képet vagy video-t. A fiatal felnőttek másik 8%-a kért meg mást, hogy küldjön meztelen fényképet valakiről, akit személyesen ismertek.

#internet
2009.09.14.

Safe Szexting?

Szinte ma már nem telik el nap anélkül, hogy ne derülne ki, újabb meztelen tini képeket találtak az interneten. Ez nem is olyan rég egy felkapott szokás lett, melyet sextingnek neveznek. És egyre több híve lesz. Egy legutóbbi felmérés szerint, ugyanis a tinik 20%-a küld magáról meztelen, vagy félmeztelen képeket, egy másik felhasználónak.