Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

383 db cikk a témában

#kamaszkor
2009.08.23.

Mikor érem el a kamaszkort?

Sokan mondják neked azt, hogy későn érő típus vagy? Cikiznek a magas hangod miatt? Éretlenebb vagy társaidnál? Ne aggódj! Nem sokára eljön a te időd is, hogy felzárkózz hozzájuk.

#depresszió
2009.08.05.

5 tipp a depresszió ellen harcolóknak

Ha depressziósnak érzed magad, a legjobb, ha teszel valamit ellene. A depresszió a Te közreműködésed nélkül csak lassan múlik el.

#trauma
2009.08.03.

Hogyan tegyük túl magunkat egy nagy traumán?

Egy családtag vagy barát elvesztése, a szülők válása, egy súlyos baleset, de akár egy szakítás is komoly lelki megrázkódtatást okoz mindannyiunknak. Hogyan dolgozzuk fel?

#öngyilkosság
2009.08.02.

Miért gondolnak a tinik az öngyilkosságra?

Az öngyilkosságról való gondolkodás gyakran jár együtt a stresszes élettel és azzal, hogy valaki szomorú. A tinik gyakran annyira szomorúnak és kilátástalannak érzik az életüket, hogy úgy gondolják nincs más kiút, csak az öngyilkosság. De miért is gondolhatnak erre?

#költözés
2009.07.22.

A költözködés veszélyei

Az életük során háromnál több alkalommal lakóhelyet változtató fiatalok között sokkal magasabb az öngyilkossági kísérletek aránya. A szülők figyelmét sokszor annyira lekötik a költözés részletei, hogy észre sem veszik, a változás mekkora hatást gyakorol gyermekük lelki világára.

#irigység
2009.04.24.

Irigység, féltékenység

Nagyon sokan irigykedve élik le az egész életüket, elpazarolva a csak nekik megadatott saját életüket. Pedig az irigység csúnyává tesz, nem csak kívül, hanem belül, a lélekben is rombol, torzít, pusztít. Az irigység kizárólag saját,újra és újra lendülő teljesítménnyel, önmagunk megismerésével, alakításával és elfogadásával védhető ki.

#öngyilkosság
2009.04.05.

Hogyan segíts barátodon, ha az öngyilkos akar lenni?

Az öngyilkossági kísérlet rossz, hibás, de sajnos gyakori megoldás az élet kríziseiben, nehéz, megoldhatatlannak vélt szakaszaiban, pillanataiban! Többek között bizonyítványosztáskor, szerelmi csalódásban, valamilyen veszteség esetén a leggyakoribb. De soha sem a problémák megoldása!

#önvagdosás
2009.02.25.

Önvagdosás

Megsebesíted, vagy megvágod magad egy hegyes tárggyal - ezt hívják önvagdosásnak. A legtöbb önvagdosó lány, de persze fiúk is csinálják. Azok, akik megvágják magukat általában a csuklójukon, karjukon, lábukon, esetleg a hasukon teszik.