Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

#krízis
2021.05.07.

Mi a krízis?

A krízis szó görög eredetű, azt jelenti, hogy válság vagy fordulat. Krízis általában nehéz élethelyzetekben alakul ki, amikor valami súlyos dolog történik.

#függűség
2021.04.17.

A legbizarrabb függőségek

Függeni nemcsak drogtól, alkoholtól, dohányzástól vagy szerencsejátéktól lehet. Hallottál már jégfüggőségről vagy a fogfehérítéstől való függőségről? Melyek a legbizarrabb függőségek?

#mentális egészség
2021.04.02.

Hogyan őrizzük meg mentális egészségünket? – 3 egyszerű tipp a jobb közérzetért

A jelenlegi, több mint egy éve tartó vírushelyzet továbbra sem könnyíti meg egyikünk életét sem. Próbára tesz, és arra ösztönöz, hogy olyan megoldások után kutassunk, melyekkel könnyebben át tudjuk vészelni a nehéz időszakokat. Íme, néhány tipp, mellyel segíthetünk magunknak. Ezeket a tippeket természetesen nem csak a vírushelyzetben, hanem bármikor máskor is alkalmazhatjuk.

#közösségi média
2021.02.24.

Sosem leszek elég jó? – A közösségi média útvesztőjében – 1. rész

Érezted már valaha úgy egy közösségi médiafelületet görgetve, hogy nem vagy elég jó? Akárhogy próbálkozol, valamin mindig elcsúszol a többiekhez képest? Ha csak egyszer is végigfutott benned egy hasonló érzés, ez a cikk Neked is szólhat. Próbáljuk meg körbejárni, mi lehet az okozója ezeknek a negatív gondolatoknak.

#bezártság
2021.02.10.

Így vezesd le a bezártság okozta feszültséget!

Számodra is kétségbeejtő, hogy már 2021-et írunk, de még mindig a Covid-19 járvány következményeit nyögjük? Sajnos eltelt másfél év a kórokozó berobbanása óta, és még mindig tiltottak a bulik, a Mekizés, a mozi, a fesztivál és a koncertek is. Persze egyszer ennek is vége lesz, már itt kopogtat a háziorvos a vakcinával a szomszédban, de addig is, neked az agyadra megy a bezártság. (x)

PTSD
#PTSD
2021.02.05.

PTSD

Tegyük fel, hogy van egy teljesen átlagos fiú, nevezzük Petinek, akit egyik osztálytársa hónapok óta zaklat és fenyeget. A dolog addig fajul, hogy az utcán hazafelé kést ránt, de a rendőrök időben érkeznek, és semmi baj nem történik.

#ex
2021.01.12.

Az exed és az új kapcsolata

Éppen szörfölgetsz az Instagramon, és hirtelen szembejön veled egy kép az exedről, és az új párjáról. Mit tehetsz?

#szakítás
2021.01.11.

Ideje szakítani?

Egy kapcsolatban ragadtál, amiről nem vagy meggyőződve, hogy tartania kéne még? Segítünk eldönteni, hogy itt van-e az ideje a szakításnak. Ha ezek közül az indokok közül bármelyik illik rád és a párodra, kezdj ez azon gondolkodni, hogy talán itt az ideje tenni valamit.

#komfortzóna
2020.12.27.

Miért, és hogyan lépj ki a komfortzónádból?

A komfortzónádat azon viselkedésmintáid összessége képezi, amelyek között szorongás-mentesen tudsz mozogni és anélkül tudod megválasztani a cselekvéseidet, hogy kockázatot vállalnál. A komfortzóna az a hely, ahol maradéktalanul jól érzed magad: biztonságos, kényelmes, állandó, komfortos, rutinszerű, kockázatmentes - ahol nem érhet semmi baj, olyan, mint egy védőburok.

#évösszegzés
2020.12.18.

Hogyan búcsúzzunk el 2020-tól?

Ha leülnénk egy csésze kávé mellé abból a célból, hogy visszagondoljunk az előző évünkre, egy dologban biztosan egyetértenénk: a 2020-as év hosszú idők óta a legnagyobb megpróbáltatásokkal teli időszak volt mindenki számára.

#depresszió
2020.11.23.

Légy optimista!

Sokkal könnyebb mondani, mint csinálni. Van, amikor félig van a pohár, van, amikor félig üres, és van, hogy kiborul a bili. A szituációk, az emberek, a stressz és az unalom kihatással van az érzéseidre és a viselkedésedre is egyaránt. Tehát miért is fontos, hogy pozitívan gondolkodjunk? Hogyan segít ez az embereknek abban, hogy törődjenek a problémáikkal és, hogy egészében boldogabbak legyenek?

#öngyilkosság
2020.11.21.

Mire jó a lelkisegély?

A telefonszolgálatok kialakulásának története az 1800-as évek végére nyúlik vissza, New York egyik szállodájában egy idős hölgy sürgősen lelkészt keresett, azonban a portás az éjszakai órákban egyetlen egyházközséget sem tudott elérni. Másnap reggel elsőként a baptista Harry Warren lelkésszel sikerült beszélnie, de a hölgy az éjszaka öngyilkosságot követett el szobájában.