Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

381 db cikk a témában

#évösszegzés
2020.12.18.

Hogyan búcsúzzunk el 2020-tól?

Ha leülnénk egy csésze kávé mellé abból a célból, hogy visszagondoljunk az előző évünkre, egy dologban biztosan egyetértenénk: a 2020-as év hosszú idők óta a legnagyobb megpróbáltatásokkal teli időszak volt mindenki számára.

#depresszió
2020.11.23.

Légy optimista!

Sokkal könnyebb mondani, mint csinálni. Van, amikor félig van a pohár, van, amikor félig üres, és van, hogy kiborul a bili. A szituációk, az emberek, a stressz és az unalom kihatással van az érzéseidre és a viselkedésedre is egyaránt. Tehát miért is fontos, hogy pozitívan gondolkodjunk? Hogyan segít ez az embereknek abban, hogy törődjenek a problémáikkal és, hogy egészében boldogabbak legyenek?

#öngyilkosság
2020.11.21.

Mire jó a lelkisegély?

A telefonszolgálatok kialakulásának története az 1800-as évek végére nyúlik vissza, New York egyik szállodájában egy idős hölgy sürgősen lelkészt keresett, azonban a portás az éjszakai órákban egyetlen egyházközséget sem tudott elérni. Másnap reggel elsőként a baptista Harry Warren lelkésszel sikerült beszélnie, de a hölgy az éjszaka öngyilkosságot követett el szobájában.

#blogírás
2020.11.20.

Miért jó naplót és blogot írni?

Milyen romantikus, amikor az unoka megtalálja a nagypapa régi szerelmes leveleit vagy éppen az ezer éves naplóját. És akkor kiderül: a nagyszülők is voltak fiatalok, tele kétséggel és reménnyel és persze olyan kalandokkal, amiről elfelejtettek mesélni az unokáknak. Miért írjunk mi naplót? Mi a különbség a napló- és blogírásban?

#depresszió
2020.11.03.

Amikor a depresszió fáj

A depresszió ugyanúgy a test betegsége is, mint a léleké. Gondold végig: a legfőbb tünetek a test különböző szerveiben jelentkeznek. A depresszió mindig valamiféle étvágyváltozásban is megmutatkozik, általában csökken, de előfordulhat, mint a depresszió altípusában is, hogy az étvágy nő.

#számítógép
2020.11.01.

Ki irányít kit? A számítógép téged vagy te a gépet?

Nem holmi összeesküvés elméletről van most szó, hanem a játékfüggőségről. Egyre többet lógunk a számítógépen, különböző játékokon, játék szoftvereken. Hol van a határ? Biztosan le tudod tenni a játékot? Vagy a suliban is már csak arra tudsz gondolni, hogy mikor játszhatsz végre?

#hajevés
2020.10.15.

Hajevés - Hogyan tudnék leszokni róla?

Szeretnék leszokni a "hajevésről", de valahogy sehogy sem sikerül. Régebben szép hosszú hajam volt, most meg olyan rövid, hogy sokszor egyedül érzem magam, mert az összes osztálytársamnak hosszú és dús haja van. Anyuék úgy érzem, nem hisznek nekem, amikor azt mondom, hogy már próbáltam leszokni róla, de nem sikerült. - A szakértő válaszol.

#erőszak
2020.09.18.

Felépülés az erőszak után

Miért olyan nehéz megszabadulni a traumáktól? Legszívesebben elfejtenénk mindazt, ami történt, de ez nem ilyen egyszerű. Miért? Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért hiszik azt az emberek, hogy az áldozat is hibás?

#dühkitörés
2020.08.01.

A harag és a dühkitörések kezelése

Gyakran előfordul, hogy a nap során felgyülemlett haragot és idegességet épp a hozzánk legközelebb álló személyre zúdítjuk. Tanuld meg, hogyan kerülheted el, hogy a dühödet másokon töltsd ki.

#érettségi után
2020.06.23.

Leérettségiztem, és most céltalan az életem - Normális ez?

Kedves szakértő! Most érettségiztem, már a bankett is megvolt, viszont nekem nagyon kettős érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Először is, van bennem egy űr, mert jelenleg nem tudom mi az életcélom. Eddig ugyebár az volt, hogy tanuljak a vizsgára, viszont most hogy ez megszűnt, picit céltalannak érzem magam. - Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatából.

#önbizalom
2020.06.21.

Tanuld meg elfogadni önmagad!

Sok ember van a világon, aki nem elégedett a testével, a megjelenésével, a stílusával, az eredményeivel vagy az egész életével. Ha te is ilyen vagy, ez a cikk kifejezetten neked szól.

#szakítás
2020.06.16.

Hogyan lépj túl egy lányon, aki nem szeret

Azt mondják, hogy a szerelem egy csodálatos és fantasztikus érzés. De hogyha az, akit szeretsz, nem szeret vissza, könnyen a világ legrosszabb érzésévé válhat.

#blog
2020.03.29.

Blogolj, hogy legyőzd a szorongást!

Bizonyára a te környezetedben is vannak "bloggerek", akik az internetes naplójukban tudósítanak mindenkit az életükről. Vagy éppen te is közéjük tartozol? Mint egy kutatásból kiderült, a blogolás többet használ mint gondolnád! Bizonyították, hogy a rendszeresen írogatók akár már pár hét után is kevésbé ingerültek vagy szorongóak.